храната
храната
как е храната в Канада,цените изглеждат нормални но имат ли вкус продуктите ??? и много ми се иска да попитам като цяло вие отслабнахте или напълняхте в Канада.и ако имате промени в теглото -мислите ли 4е е от храната или от много или малко физи4еско движение..thanks
Храната си е като навсякъде,има и хубава,здравословна и има и лоша храна.За напълняването,в началото човек наддава,защото да опитам от това,онова и си хапваш в повечко.Като почнеш работа ще се вталиш.Наистина храната е евтина в сранение и с БГ и със света,само млечните произведения са скъпички,но с Канадска заплата това не е проблем.Просто голямо е разнообразието и си купваш от всичко.Това ,че храната имало много хормони,не е толкова от това,по принцип хормоните са полезни и нужни за организма,въпроса е в количеството храна,която поглъщаш.Така,че не се плашете вкусна е храната тук,особено ми харесва китайската,азиатската.
Re: храната
Мдаа, ето тук виждам една тема с потенциял дваестина страници, та да се изкажа докато е време.kralimarko написа:как е храната в Канада,цените изглеждат нормални но имат ли вкус продуктите ??? и много ми се иска да попитам като цяло вие отслабнахте или напълняхте в Канада.и ако имате промени в теглото -мислите ли 4е е от храната или от много или малко физи4еско движение..thanks

Храната не е като у Шумен до гарата. Ела, хапни и си прецени сам. Защото наистина никой не може да прецени вместо теб.
Мога да ти кажа личните ми впечатления:
Стомашни киселини тук не съм получавал дори и от най евтините стоки. В България ги получавах редовно, та прибягвах до Ранитидин.
Килограмите са ми същите през последните двадестина години, само държави сменям.

Да ли храната е вкусна?.... Как беше руската поговорка, "По вкус и цвят..."
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Зависи как си го направиш
Аз например обичам да готвя и си правя неща които ми харесват.
Разните там чипсове, начоси и други подобни джънк фууд просто не са ми вкусни. В макдоналдс съм влизала само веднъж.
А иначе след като дойдох за 6 месеца качих 5 килограма. Това ми се отрази чудесно, най-сетне заприличах на човек, че преди бях ходещи кокали
Аз например обичам да готвя и си правя неща които ми харесват.
Разните там чипсове, начоси и други подобни джънк фууд просто не са ми вкусни. В макдоналдс съм влизала само веднъж.
А иначе след като дойдох за 6 месеца качих 5 килограма. Това ми се отрази чудесно, най-сетне заприличах на човек, че преди бях ходещи кокали
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
храната
Да, това е една благодатна тема с голям потенциал.
Храната в Канада си е такава, каквато си я намериш или приготвиш. (виж темата "Кой какво готви"). Зависи и от нацианалната култура.
Теглото ти ще зависи от начина на живот, както и от генетичните заложби. Ако си бял канадец, не си постоянно в тръстиката и не спортуваш усилено, има опасност бая да качиш. Ако си много зает и се храниш в движение със всичко, което видиш пътьом, пак нищо добро не те чака.
Ако си китаец, най-вероятно ще си останеш слаб. В техните магазини стоките изглеждат доста различни и екзотични, но аз редовно ги посещавам за някои неща. По пазарите също се намират нетрадиционни и по-вкусни неща, макар и сезонно.
Лошото е, че доминират големите вериги магазини. Сигурно си влизал в Safeway и знаеш какво продават, щом си бил в щатите.
Храната в Канада си е такава, каквато си я намериш или приготвиш. (виж темата "Кой какво готви"). Зависи и от нацианалната култура.
Теглото ти ще зависи от начина на живот, както и от генетичните заложби. Ако си бял канадец, не си постоянно в тръстиката и не спортуваш усилено, има опасност бая да качиш. Ако си много зает и се храниш в движение със всичко, което видиш пътьом, пак нищо добро не те чака.
Ако си китаец, най-вероятно ще си останеш слаб. В техните магазини стоките изглеждат доста различни и екзотични, но аз редовно ги посещавам за някои неща. По пазарите също се намират нетрадиционни и по-вкусни неща, макар и сезонно.
Лошото е, че доминират големите вериги магазини. Сигурно си влизал в Safeway и знаеш какво продават, щом си бил в щатите.
Embrace your climate change!
За храната - храна има, вкус има, за всеки вкус общо взето
Има азиатски ресторанти, пицарии, мексиканска кухня, гръцка... българско сирене... 
За теглото - аз лично малко отслабнах като дойдохме, защото тичахме доста да търсим квартира първите дни, а и после бях болна дълго време, но като почнах работа и вече не ми остава много време и енергия за спорт, ям бисквити за обяд, когато нямам време да изляза в почивка, и си върнах теглото от Бг. Нормално.
Но така де, няма да се притесняваш, наистина не е от въздуха тука пълнеето

За теглото - аз лично малко отслабнах като дойдохме, защото тичахме доста да търсим квартира първите дни, а и после бях болна дълго време, но като почнах работа и вече не ми остава много време и енергия за спорт, ям бисквити за обяд, когато нямам време да изляза в почивка, и си върнах теглото от Бг. Нормално.
Но така де, няма да се притесняваш, наистина не е от въздуха тука пълнеето

Датс а лоуд оф краб. Полезни са хормоните които сам си произвеждаш, в достатъчни количества. Растежните хормони и естрогените натъпкани в телешкото, пилешкото и млякото никак не са полезни. Затова второ поколение китайци вече са по два метра и рака на гърдата е в разцвет. Сашо е прав че храната се купува малко като котка в чувал, аз затова нищо готово почти не купувам, колбаси, сладки, сокове, замразени храни - ньет! Купувам само сурови продукти - зеленчуци, плодове, месо, мляко - от ферми и от пазара. Отнема време, но храната знам че става за яденеНатали написа:... по принцип хормоните са полезни и нужни за организма,въпроса е в количеството храна,която поглъщаш.

Игор, мен също не ме боли стомаха тук, а в БГ доста ранитидин потребявах ... На какво може да се дължи това, българска кухня, запръжки

Циганите - на Сатурн !
По възможност прибягвай до органик продукти. Не че има гаранция че ще живееш по-дълго ако ядеш органик, ама нещата са по-вкусни. Бях спрял да ям домати в началото, суровата тиква е по-вкусна, докато не открих органик доматите. По-вкусни са от редовите домати, но са най-вкусни когато им е сезона, края на август, септември. За месото, пробвайте веднъж органик и после се върнете пак към обикновеното и пак ще говорим.