Ние вдигаме байрака
Ее,както я подкарахте,то Канада е толкова черна ,че не се грижи за хората си,то беха старчески домове,то негативи Канадски.Ами разни хора разни интереси и идеали,ние българите сме най добрите,най убавите,учи майка да не работиш или да се оплакваш по всяко време без да имаш причина за това,е това сме ние българите другите ни виновни,че и Канада на някои тук.Както каза КолиоБалкански и аз го казвам,Драго и Таня ще се оправят тук и ще са доволни и на най малкото "съществуване".Ние също не сме стигнали БГ стандарта си и има много още,но сме доволни и щастливи тук,не сме дошли само заради парите,а за по спокоен живот и най вече нормален.Не е вярно,че не се живее тук,а вижте колко красоти има в Канада и хубави места,кеф ти Мексико,кеф тиСАЩ,ЛатоноАмериката,Европа,Азия,какво искате още.Разберете БГ е в голема криза и така ще бъде 40-50 години напред нали затова всички сте тук в Канада.Животът не е нормален там.Ще се радвам с Драго и Таня да се запознаем тук в Канада,дано да успеят и вярвам ,че ще е така,те са оптимисти и упорити,ще успеят в Канада.И да се върнем на темата,то този байрак не ми харесва дето го вдигат БИЛИ,бял ще е,а това е позор,няма логика да си дигат чукалата и обратно в БГ,просто неразбираемо е.Най добре да си продължат животът си тук и един ден ще разберат за какво става дума.Няма такова не ми е мястото тука,сега светът е глобален,ако бяха им предложили работа в Лондон и там ли ще се откажат,защото мястото не им тук.Мислете с главите,а те са на рамене и раздвижете клетките какви бяха те сивите май,да дойдеш 130000км. и да пръскаш пари и време и дигаш байрака,такава приказка няма.Сегашното поколение в БГ е разглезено,само полата на мама знае и бащино рамо,я се хванете нещо сами да направите както нашите родители,баби и дядовци.И се обръщам към всички пишете по темите,а не разни простотии колко била лоша Канадата.На когото не му отърва да се прибира в БГ-то,то там живот живот живот от куче по лош макар и да си добре,обстановката е зле.Драго и Таня ще ви чакаме и ще направим здраво парти от мен,тук има много свестни българи ама не пишат във форума,работят,а и не са компютърджии пред компютъра.
Natali,Натали написа:а това е позор,няма логика да си дигат чукалата и обратно в БГ,просто неразбираемо е.Най добре да си продължат животът си тук и един ден ще разберат за какво става дума.Няма такова не ми е мястото тука,сега светът е глобален,ако бяха им предложили работа в Лондон и там ли ще се откажат,защото мястото не им тук.Мислете с главите,а те са на рамене и раздвижете клетките какви бяха те сивите май,да дойдеш 130000км.
Не допускаш ли че ако за теб е неразбираемо то не значи че непременно е така. Какво лошо има в цялата работа? Според мен е супер преживяване стига да можеш да си го позволиш. А ти не познаваш човека - ами ако може да си го позволи тогава какво? За какъв позор въобще говориш?
И Канада е такава кавото е БГ. Хората, които са добре матерялно тук и в БГ не са били зле. Които е работил там и тук работи. Които можел да мисли там и тук може. В Канада (впрочем както и в БГ) е важно да можеш да си позволиш различните възможности и естествено тези, които искаш. Кон се не язди по прилика, а от които си го има.
Според мен какви решения взима човек си е лично негова работа.
Когато коментирате решенията на някой и му давате съвети , които никой не ви е искал е ясно, че вие смятате взимащия решение за такъв дебил, че въпреки, че познава по-добре от вас проблемите си, само вашата нечовешка мъдрост, ще го напъти правилно в живота. Това е едно с нищо неподплатено самочуствие. Не искам да подсещам никого за дребния факт, че ако за вас 10 000 УСД са страшно много пари, заради които можеш да си загубиш спокойствието и здравето и съня, то не за всички е точно тъка.Въпрос на ценностна система.
Другари,
Това не е ТКЗС!
Та тези дето имат повече да дават, на тези дето имат по-малко. Всички да се съберем и да обсъдим поведението на някой другарчета. Да похвалим добрите и да порицаем лошите. Да поправим грижливо посоката на тия с очилата и компютрите, щото те само пред тях седят докато ние работим. И да напътим строго изоставащите от позицията на работници с червени потници (в БГ и федерална Канада) и работници със сини потници (у Кебешко и БГ) а и съвсем без потници, а само по гол ***(на много места), но с огромното самочуствие плод на различни неща. То затуй и ТКЗС-то постигна таквиз зашеметяващи успехи.

Според мен какви решения взима човек си е лично негова работа.
Когато коментирате решенията на някой и му давате съвети , които никой не ви е искал е ясно, че вие смятате взимащия решение за такъв дебил, че въпреки, че познава по-добре от вас проблемите си, само вашата нечовешка мъдрост, ще го напъти правилно в живота. Това е едно с нищо неподплатено самочуствие. Не искам да подсещам никого за дребния факт, че ако за вас 10 000 УСД са страшно много пари, заради които можеш да си загубиш спокойствието и здравето и съня, то не за всички е точно тъка.Въпрос на ценностна система.

Другари,
Това не е ТКЗС!
Та тези дето имат повече да дават, на тези дето имат по-малко. Всички да се съберем и да обсъдим поведението на някой другарчета. Да похвалим добрите и да порицаем лошите. Да поправим грижливо посоката на тия с очилата и компютрите, щото те само пред тях седят докато ние работим. И да напътим строго изоставащите от позицията на работници с червени потници (в БГ и федерална Канада) и работници със сини потници (у Кебешко и БГ) а и съвсем без потници, а само по гол ***(на много места), но с огромното самочуствие плод на различни неща. То затуй и ТКЗС-то постигна таквиз зашеметяващи успехи.

Така е, обаче да не се забравя факта, че всеки, който е събрал 10 000 долара в България с "честен труд" и е готов да ги пръсне за 2 месеца кеф, се нарича престъпник.chinois написа:Не искам да подсещам никого за дребния факт, че ако за вас 10 000 УСД са страшно много пари, заради които можеш да си загубиш спокойствието и здравето и съня, то не за всички е точно тъка.Въпрос на ценностна система.
А ако не ги пръска за кеф, а ги инвестира се нарича бизнесмен.krimon написа:Така е, обаче да не се забравя факта, че всеки, който е събрал 10 000 долара в България с "честен труд" и е готов да ги пръсне за 2 месеца кеф, се нарича престъпник.chinois написа:Не искам да подсещам никого за дребния факт, че ако за вас 10 000 УСД са страшно много пари, заради които можеш да си загубиш спокойствието и здравето и съня, то не за всички е точно тъка.Въпрос на ценностна система.

Всичко опира до информацията.
Я си представи , че дядото на някой си за да види как е внука му му е дал един чек за 25 хиляди и чака от него отчет как ще ги похарчи. Като види отчета ще си направи завещанието.
Всъщност той има няколко внука.
А един от внуците му достойно се поборил с канадската мечка и прибирайки се (със съответните финансови документи) тихичко си свирка с уста щото знае. Но тук изниква общественото мнение , което не може да допусне такива с нищо необяснени деиствия и за да има мир, внука пише едно обяснение за байрака и оставя общественото мненение да му го дъвче, а той пак се отдалечава свиркайки си.Защото е разбрал още една житейска истина, че ако си купиш храна за 10000 , а излезе ,че това са лайна трябва веднага да ги изхвърлиш, а не да ги ядеш, щото това не е полезно за здравето, което не се купува с 10 000. А и не стига че си дал 10000 ами и лайна да ядеш. Поне да си спестиш лайната. Лайна е всичко туй, което ти не искаш.
Можеш да се опиташ да повъзстановиш нещо ама то туй не е лесно. Най-много да се набуташ още като ги отвозват.
Ех, емигрантите на са вече туй , което бяха едно време. Глобализация !

Я си представи , че дядото на някой си за да види как е внука му му е дал един чек за 25 хиляди и чака от него отчет как ще ги похарчи. Като види отчета ще си направи завещанието.

Ех, емигрантите на са вече туй , което бяха едно време. Глобализация !
айде 20 стотинки и от мене
значи , забелязвам от време на време тука пишат ( а и лично чат-пат срещам ) хора , най често във възрастта 35-40 , току-що дошли от България , прясно надъхани за нов живот и успех .
нали знаете , дрън дрън дрън , едни и същи фрази за успеха , избора , децата мецата , азис , пенсиите , подигравките , мутрите , мравките , дупките,врабчетата и т.,н тоест всичко живо и неживо е причина са имиграция .
сега
тези хора , обикновено не признават че като малки тайно са си мечтали да ядат всеки ден бонбонки тик так и тоблерони , майките им са им разказвали за разни знайни и незнайни роднини и съседи дето отишли в чужбина и се оправили до степен , че чужбината се превръща в апокрифен термин .
после какво става
попадаме на познати дето заминават за канада , те ни казват за форума и ние се запалваме , подаваме документи , учим на тея години езици и докато се усетим в канадата .
и живота става весел .
щото вече сме в чужбината , дето сме я мечтали цял живот .
и за нищо на света няма да си признаем , че ни липсва заводския хляб , ааа не , машината за хляб прави чуден .
и започваме да даваме съвети на хора , които си имат глави и си вземат решенията сами , и им казваме, ама недейте си ходи бе , вашите майки не са ли ви казвали колко е хубаво в чужбината и т.,н.
всеки сезон се появяват такива герои и героини .
душички .
много вода ще изпиете докато разберете , че най-правилно постъпва били .
щото живота е кратък за да обяснявате вие на някой как да го живее .
значи , забелязвам от време на време тука пишат ( а и лично чат-пат срещам ) хора , най често във възрастта 35-40 , току-що дошли от България , прясно надъхани за нов живот и успех .
нали знаете , дрън дрън дрън , едни и същи фрази за успеха , избора , децата мецата , азис , пенсиите , подигравките , мутрите , мравките , дупките,врабчетата и т.,н тоест всичко живо и неживо е причина са имиграция .
сега
тези хора , обикновено не признават че като малки тайно са си мечтали да ядат всеки ден бонбонки тик так и тоблерони , майките им са им разказвали за разни знайни и незнайни роднини и съседи дето отишли в чужбина и се оправили до степен , че чужбината се превръща в апокрифен термин .
после какво става
попадаме на познати дето заминават за канада , те ни казват за форума и ние се запалваме , подаваме документи , учим на тея години езици и докато се усетим в канадата .
и живота става весел .
щото вече сме в чужбината , дето сме я мечтали цял живот .
и за нищо на света няма да си признаем , че ни липсва заводския хляб , ааа не , машината за хляб прави чуден .
и започваме да даваме съвети на хора , които си имат глави и си вземат решенията сами , и им казваме, ама недейте си ходи бе , вашите майки не са ли ви казвали колко е хубаво в чужбината и т.,н.
всеки сезон се появяват такива герои и героини .
душички .
много вода ще изпиете докато разберете , че най-правилно постъпва били .
щото живота е кратък за да обяснявате вие на някой как да го живее .
Аз също смятам,че Били и семейството му постъпват правилно. Ако искат да се върнат и не го направят , после ще съжаляват и ще мислят как ли би протекъл животът им ако се бяха върнали. По същият начин по който биха мислили ако , не бяха дошли и не бяха видели Канада. Сега вече, видели и двете страни на нещата, могат да преценят за себе си кое е най-доброто за тях. Познавам много българи ,които мислят за завръщане в България, но винаги има нещо което отлага това.И при нас е така, първо беше "Хайде да изчакаме, да видим какво ще стане...", после "Хайде да изчакаме и гражданството.", сега е "Хайде да изчакаме децата да завършат гимназия, че в България едва ли ще наваксат с материала" и т.н. През това време загубихме баби,дядовци,родители... Били просто каза,какво са решили и няма смисъл да даваме съвети или да го укоряваме. Той е взел решението и нека му пожелаем успех. Всеки преценява за себе си кое е важното в живота и къде се чувства щастлив.
Честно казано Аз предизвиках Били в тази тема да сподели с нас мислите си не воден от лично любопитство касаещо мотивите за неговия избор ,за което му се извиних ,а да преброя за пореден път безмозъчните олигофрени на които им е достатъчен и само един пръст ,може и среден за да ни .....,абе няма значение.
Били за пореден път извинявай ,че те употребих с користни цели ,нещо което съм правил и с други ,обаче к'во да правя като изпитвам огромно удовлетворение да се гавря с така определената ми от мен категория наречена тъпи п..ки.
Били за пореден път извинявай ,че те употребих с користни цели ,нещо което съм правил и с други ,обаче к'во да правя като изпитвам огромно удовлетворение да се гавря с така определената ми от мен категория наречена тъпи п..ки.