Ние вдигаме байрака

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Според мен за 3 месеца не можеш дори да разбереш къде си и защо си.
haimana
Мнения: 896
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 6:45 am
Местоположение: BC

Мнение от haimana »

Успех Били, благодаря, че сподели с нас опита си.
Аватар
Krassima
Мнения: 132
Регистриран на: Пон Ное 21, 2005 10:08 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Krassima »

Uspeh Bili, az mislia taka- niama znachenie kude si, vajnoto e da se chuvstvash dobre i oshte po-vajnoto e da pravish tochno tova koeto iskash sega, a ne utre :)
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

filipne написа:Според мен за 3 месеца не можеш дори да разбереш къде си и защо си.
мдаммм, аз първите 2 месеца от стрес ерекция не можех да получа :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

sasho71 написа:
filipne написа:Според мен за 3 месеца не можеш дори да разбереш къде си и защо си.
мдаммм, аз първите 2 месеца от стрес ерекция не можех да получа :lol:
:haplio:

Ти изби рибата Сашо ...
emiliana

Мнение от emiliana »

:P Да не спи туризма
Аватар
Al Bundy
Мнения: 160
Регистриран на: Съб Юни 05, 2004 7:47 am
Местоположение: Торонто

Мнение от Al Bundy »

"Важното" за всеки е различно, щото хората са различни. Не си спомням дали съм го казвал тук, но моето мнение е, срещал съм и други подобни във форума, че ще има вълна наобратно към БГ. Винаги ще има хора, които ще идват и ще си отиват, но най-голямата вълна ще е когато тия които са тук започнат да наближават пенсия или вече се пенсионират. Ще почнат да осъзнават че края на живота е близо и "важните" неща са да си близо до родители, средата от приятели и свободното време. Натъртвам на последното. Това не предполагам дали ще стане или не, гледам какво става с по-старите емигранти, които са на по 25-30 год. в Канада и така правя изводи. Най-лошото в цялата тая бъркотия е че поколението след нас, т.е. децата ни, няма да искат да се връщат, защото за тях тук ще е средата от приятели и т.н. И едва тогава ще разберем като родители какво означава да те зарежат децата. Пак ще има раздели, ти на единия край на света, децата ти на другия.
Лично мое мнение е че правят грешка хората, които идват тук оставяйки добра работа, която ти носи по 1000 и нагоре лева на месец. Познавам и хора които са зарязвали заплати от по 1500 лв. Реват с магарешки сълзи, но ги преглъщат, щото нали трябва да сме Great, няма са излагаме пред чужденците я. Пак някои ще почнат, ама парите не били най-важното бла-бла, ама то БГ-то само чалгия се слушало и т.н.,хора различни, мнения също.
Замислял съм се, защо ние като хора излезли от БГ се двоумят дали не са направили грешка като са емигрирали. И стигнах до извода, ами защото живеем в "бяла страна", и сме "бели хора", не по цвят а по манталитет. Същите са всички хора от съседни на БГ държави. Не съм чул обаче един пакистанец, индиец, или производните им да се чудят дали да се връщат или не. Те просто бягат, защото там е истинския глад и мизерия. Нямат работа, живеят в колиби на свещи. А ние зарязваме работа, загарбваме образование, семейства и т.н. На БГ емигрантите им е трудно защото идват на единици и си остават самички. Навремето емигрантите са идвали цели групи от семейства, с майки бащи, сестри, братя и т.н. Тогава лесно се оцелява, защото си живееш като у вас си. И преди 25 год. нещата не са били такива каквито са сега. Повече пари са изкарвали, пак и ако удариш бингото с работа в някоя фабрика за коли, ти си 6.
Естествено никога не можеш да бъдеш сигурен в такова нещо, на за Били имах подозрения че няма да издържи дълго. Особено след отчаяните му опити да намери хора там където живее. Ванкувър може да е много красив, ама очите не виждат красотата му вече, щото няма с кой друг да си приказваш освен с жена си или мъжа си.
Поздравявам го за много навременното решение. Няма какво да чакаш. За някой 1 год., за някой 2, за някой 3, пак различно, щото хората са различни. Колкото по-дълго стоиш, толкова повече губиш.
Хората се променят и доста хора, които сега казват че работели били по проекти с големи мащаби, че БГ била един далечен и грозен спомен ще се обърнат на 180 град. Ще мине време, всичко с времето си.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

Bily T написа:. Парите никога не са били причина - нито за емиграцията ни, нито за завръщането ни, не съм дошъл на гурбет също така, и съм достатъчно интелигентен за да мога да преценя нещата за 3 месеца,
грешиш, човече, колкото и да си интелигентен не може да прецениш нещата за 3 месеца! доста неща бавно се осъзнават и откриват-аз като се сетя как сичко отричах и плюех, след известно време осъзнах, че съм бил в грешка. Освен това парите винаги са били водещи в една имиграция, и всеки който ми обяснява че е избягал от чалгата, простотията, мутрите, политиците...просто не му вярвам, защото просто не е вярно. Защото оня с 1500лв заплата си мисли, че тука ще му е петорно повече, оня с 200 лева заплата си мисли същото и т.н.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
semeen
Мнения: 200
Регистриран на: Пет Май 26, 2006 12:08 pm

Мнение от semeen »

Здравейте,
Били взе своето твърдо решение... Били явно е от отбора "Бързи, смели, сръчни"
Ей, Бекс, сега камерите са насочени към теб :D
Натали
Мнения: 82
Регистриран на: Чет Сеп 30, 2004 6:08 am
Местоположение: Toronto

Мнение от Натали »

Успех Били отново в БГ.Наистина човекът е сложно нещо,но само за 2 месеца в Канада нищо не определя и то с много добро начало,емиграцията не е за всеки.Но моето лично мнениее,че избързвате,ние сущо в началото рев,рев,БГ та БГ,давай обратно,ама го минахме този период,трябва време.До нас живеят едни българи и те така стояха 1 година и се върнаха в БГ и сега са пак тук.Вярно е един ден се върнем всички в БГ на стари години,но без децата ни.В Канада зивотут не е като в БГ,в БГ повече върви купонът,ама разберет и там нещата се променят като в Канада.Още веднъз БИЛИ успех в БГ,дано там да си щастлив и сигурно е,че ще бъдеш,просто при теб родните чувсва са много силни.Good luck
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Мнения: 9069
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 8:40 am
Местоположение: j-cowboyland, Toronto
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

емиграцията не е за всеки.
добре че сте решителни.
заминавайте и не гледайте назад,
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Stamenkova
Мнения: 168
Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:47 pm

Мнение от Stamenkova »

Моето скромно мнение е, че нетрябва да се взимат такива прибързани решения, т.е решението за емиграция едва ли сте го взели за 2 месеца??????????????
Повече кураж :wink: :wink:
Вие винаги може да се върнете в БГ, поне за сега(надявам се) сте в Канада........направете повече за себе си и децата си :wink: :wink:
Успех
28.12.2006г-изпратени документи във Виена
19.01.2007г- Accusé de réception
20.11.2007г- интервю-16.00h-Успешно
14.07.2008г- Изпратени док-ти Букурещ
09.09.2008г-Мед.формуляри
27.11.2008г-ОК мед-ки
09.07.2009г-Покани за визи/e-mail/
08.08.2009г-Визи
DidiBo
Мнения: 27
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 5:08 am
Местоположение: Монреал

Мнение от DidiBo »

А на мен ситуацията ми прилича на "Алхимикът" - понякога трябва да идеш на другия край на света, за да разбереш, че мястото ти е там, откъдето си тръгнал...
Успех!
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Мнение от miteto »

Stamenkova написа:Моето скромно мнение е, че нетрябва да се взимат такива прибързани решения, т.е решението за емиграция едва ли сте го взели за 2 месеца??????????????
Повече кураж :wink: :wink:
Вие винаги може да се върнете в БГ, поне за сега(надявам се) сте в Канада........направете повече за себе си и децата си :wink: :wink:
Успех
Въобще не е прибързано, ако има изградена кариера и позиции в БГ точно в рамките на 2-3 месеца трябва да се върне, за да не изгуби всичко или поне да се върне години назад. И ако е видял че няма как тука за 5-6 години да стигне стандарта който е имал в БГ, тогава следва бързо кръгом. На мен лично ми е много по-интересно за какво са искали да емигрират, а не защо сега се връщат :?:
А на Хълбой не се сърдете, той си ни е форумния шут (да не кажа идиот :lol:) и ако не оака темата, няма да е Хълбой.
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Аз бих дала един съвет на Били:
направете си една хубава екскурзия - Калгари, Торонто, Отава, Монтреал, Квебек Сити, Халифакс. Може пък слуайно чрез подобна обиколка да намерите местенцето за вас в Канада. А и да не го намерите - поне ще имате един хубав спомен.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Заключено