Английската или Френската част на Канада...
Английската или Френската част на Канада...
За кой ли пореден път чувам, че английска Канада повече се грижела за своите емигранти, дори и френския да им е водещ език . Позната се премести със семейството си от Квебек в Отава още преди да навършат три години там, а са добре и с френския и с английския...Аз, че искам в Монреал или предградия , искам....НО...КАК ДА НАПРАВЯ ВЕРНИЯ ИЗБОР!Дори и образованието било по-добро...
В очакване на Годо...
Re: Английската или Френската част на Канада...
Aнглийската Канада не се грижи повече за за имигрантите. По-скоро ги оставят сами да се оправят, което всъщност е добре. Колкото по-скоро разберат, че делото за спасяване на давещите се е дело на самите давещи се, толкова по-бързо ще се оправят. Важи и за френската Канада, и за повечето места на Земята.Dessita написа:За кой ли пореден път чувам, че английска Канада повече се грижела за своите емигранти, дори и френския да им е водещ език . Позната се премести със семейството си от Квебек в Отава още преди да навършат три години там, а са добре и с френския и с английския...Аз, че искам в Монреал или предградия , искам....НО...КАК ДА НАПРАВЯ ВЕРНИЯ ИЗБОР!Дори и образованието било по-добро...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
:)
абе хора отивайте в Торонто Там е живота!!!:)Мога да ви го докажа! 

- AleksandrAI
На теб ти е все интересно и постоянно не си разбрал.Lub0 написа:Как ще го докажеш, че ми стана интересно?

Код за потвърждение: Избери целия код
Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
Според мен най добрия вариант е сам да се оправяш,след време ще забравиш трудностите и щш е много лесно в живота в Канада.В Кебек е по развит социала в сравнение с Англииската Канада,но,ако я караш на социал така ще си върви,никога няма да напредните в Канадския живот,само ще пишете по форумите колко е лоша Канада,а Канада е това да работиш и да изкарваш пари и да ги харчиш здраво.За един емигрант най добре е в Торонто,има работа,по високи заплати и е по лесен за адаптиране,има много българи,ако това е плюс и т.н.В торонто също се търсят и с френски,на моя син учителката му по френски е българка от Плевен,също и зимите са по ядващи.
-
- Обратна връзка:
Re: Английската или Френската част на Канада...
Френска Канада прави точно същото - оставя имигрантите да се оправят в една много забатачена държава, разликата е, че им дава повече социал за да не се оплакват толкова много и да могат да разнасят пици.speedy написа:Aнглийската Канада не се грижи повече за за имигрантите. По-скоро ги оставят сами да се оправят, което всъщност е добре. Колкото по-скоро разберат, че делото за спасяване на давещите се е дело на самите давещи се, толкова по-бързо ще се оправят. Важи и за френската Канада, и за повечето места на Земята.Dessita написа:За кой ли пореден път чувам, че английска Канада повече се грижела за своите емигранти, дори и френския да им е водещ език . Позната се премести със семейството си от Квебек в Отава още преди да навършат три години там, а са добре и с френския и с английския...Аз, че искам в Монреал или предградия , искам....НО...КАК ДА НАПРАВЯ ВЕРНИЯ ИЗБОР!Дори и образованието било по-добро...
точно така мисля по въпроса:)
-
- Обратна връзка:
1. Социал.
2. Социал.
3. Социал...
4. След като обсъдите внимателно очевидно важните първи 3 точки аз лично бих Ви посъветвал сами да видите и да прецените. Правилното решение според мен е да не разчитате на чуждото мнение, а на своето. Различните хора приемат нещата по разичен начин. Някои предпочитат Торонто, други Монреал, за някои най-хубавото място е Ванкувър... няма да ги изброявам.
Аз си харесвам Монреал и ако трябва да избирам, отново бих отишъл точно там. И в интерес на истината ми липсва....
А Любо е прав, че отсядате при приятели и търсите работа навсякъде и преценявате. И тези, които искат ще намерят вярното място.
2. Социал.
3. Социал...
4. След като обсъдите внимателно очевидно важните първи 3 точки аз лично бих Ви посъветвал сами да видите и да прецените. Правилното решение според мен е да не разчитате на чуждото мнение, а на своето. Различните хора приемат нещата по разичен начин. Някои предпочитат Торонто, други Монреал, за някои най-хубавото място е Ванкувър... няма да ги изброявам.
Аз си харесвам Монреал и ако трябва да избирам, отново бих отишъл точно там. И в интерес на истината ми липсва....
А Любо е прав, че отсядате при приятели и търсите работа навсякъде и преценявате. И тези, които искат ще намерят вярното място.
- Lub0
- Обратна връзка:
Много е важно да бъдете мобилни, така и така сте дошли с 2 куфара, ако сте в Монтреал - Отава и Торонто са на една кола/рейс растояние, за Ванкувър/прерийните градове 1 самолетен билет е няколко стотин долара... Най-важното обаче е да имате ясна представа какво искате да правите и към какво се стремите, иначе става много сложно, осбенно ако пристигнете цялото семейство - жена, деца и т.н.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...