а може би вместо изтънчената ти ирония за това как Вор си е намерил работа - да беше казал ти как си търсиш и как си си намерил.. ще е по-полезно за тези които търсят.. и не толкова достадно...filipne написа:Anju, цялата ирония е насочена към абсурдния факт, че в 21 ви век и приналичието на Интернет, рекрутъри , отдели на човешките ресурси и прочие неща, човек трябва да ходи на место или да се обажда по телефона неканен и нечакан.
...
Ах тази работа
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
I believe I'll have another drink.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Защо бе пантата ? Този метод може да се стори много полезен за някои . Лошо нема ! А ако ти е досадно не го чети - не е задължително !pantata написа:а може би вместо изтънчената ти ирония за това как Вор си е намерил работа - да беше казал ти как си търсиш и как си си намерил.. ще е по-полезно за тези които търсят.. и не толкова достадно...filipne написа:Anju, цялата ирония е насочена към абсурдния факт, че в 21 ви век и приналичието на Интернет, рекрутъри , отдели на човешките ресурси и прочие неща, човек трябва да ходи на место или да се обажда по телефона неканен и нечакан.
...
Ами как аз си търся : Чрез търсачките - най-вече monster.ca.
Доста неефективен метод според мен, защото както всички знаем, че само 80 % от всички места се обявяват ( извинявай за досадата от повторението на този факт

Най-ефективния начин си остава "мой човек" в компанията. При това съвсем не е задължително този човек да познава професионалните ти качества или дори да те познава лично. Според това, което пише на страниците на търсачките , е възможно някой , който те познава да те препоръча на друг , този друг или да работи в компанията или да те препоръча на трети , който да работи там.
Това си е съвсем реален метод. Друг е въпроса, че според мен се получава "развален" телефон и често пъти се наемат хора нямащи необходимите качества.
За да не съм голословен давам пример :
Вчера един от колегите ми успя да ме разбие - попита ме как да отвори Windows Explorer

Как са го подбрали и назначили си е чиста мистерия - сигурно е имал отлични препоръки и му имат доверие

Ходенето на място ще отпадне, когато вместо хора почнат да назначават роботи. Тогава сигурно само ще им сравняват спецификациите с изискванията и кога им изтича гаранционния срок.filipne написа:Anju, цялата ирония е насочена към абсурдния факт, че в 21 ви век и приналичието на Интернет, рекрутъри , отдели на човешките ресурси и прочие неща, човек трябва да ходи на место или да се обажда по телефона неканен и нечакан.
Ако си имал нещо общо с назначаването на поне един човек на работа, ще знаеш че половината от времето може да отиде да се разбере що за човек е, как мисли, как реагира в неочаквана ситуация. Това е за работа където се иска изплзването на главата и се очаква да работиш с други хора. И преценката е доста субективна.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- hullboy
- Изгонен от форума
Как досадно? - на мен пък ми е много приятно и интересно да чета Филипне.и не толкова достадно.
Прав е човека. Видяхме от много връзкарщина БГ до къде го докара.
Хълбой не случайно работи за себе си, точно поради същите причини които изтъква Филипне и защото не може, не иска да се мазни на този ли онзи, да ходи неканен по офиси и да се учи да играее кърлинг.

За всичкото това загубено време да ходи неканен по офиси, да звани по тел. за да се добере до шефа който не търси работници в момента , да ходи да играе кърлинг и да дебне жертвата в барчето на пързалката за да го черпи бира Хълбой 3 фирми да е отворил.

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Спиди , ходенето на място се нарича интервю ако не се лъжа ...speedy написа:Ходенето на място ще отпадне, когато вместо хора почнат да назначават роботи. Тогава сигурно само ще им сравняват спецификациите с изискванията и кога им изтича гаранционния срок.filipne написа:Anju, цялата ирония е насочена към абсурдния факт, че в 21 ви век и приналичието на Интернет, рекрутъри , отдели на човешките ресурси и прочие неща, човек трябва да ходи на место или да се обажда по телефона неканен и нечакан.
Ако си имал нещо общо с назначаването на поне един човек на работа, ще знаеш че половината от времето може да отиде да се разбере що за човек е, как мисли, как реагира в неочаквана ситуация. Това е за работа където се иска изплзването на главата и се очаква да работиш с други хора. И преценката е доста субективна.
Никъде не съм казал, че не трябва да има интервю.
Другото ходене на място по фирмите имах в предвид.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Хъл , прав си за собствения бизнес, но от всеки човек бизнесмен не става. За себе си мисля , че не ставам за бизнесмен, за съжаление.hullboy написа:Как досадно? - на мен пък ми е много приятно и интересно да чета Филипне.и не толкова достадно.
Хълбой не случайно работи за себе си, точно поради същите причини които изтъква Филипне и защото не може, не иска да се мазни на този ли онзи, да ходи неканен по офиси и да се учи да играее кърлинг.![]()
За всичкото това загубено време да ходи неканен по офиси, да звани по тел. за да се добере до шефа който не търси работници в момента , да ходи да играе кърлинг и да дебне жертвата в барчето на пързалката за да го черпи бира Хълбой 3 фирми да е отворил.
- MrGeek
- Путлер Капут
Хълц, дебненето на посланици по време на коктейли с табла в ръка към кой вид дейности спада, че нещо не можах да квалифицирам случая?hullboy написа:Как досадно? - на мен пък ми е много приятно и интересно да чета Филипне.
Хълбой не случайно работи за себе си, точно поради същите причини които изтъква Филипне и защото не може, не иска да се мазни на този ли онзи, да ходи неканен по офиси и да се учи да играее кърлинг.![]()

- hullboy
- Изгонен от форума
Без да се пробваш няма как да си сигурен.За себе си мисля , че не ставам за бизнесмен, за съжаление
Ако не си пробвал опитай, може да се окаже че си добър даже ( не става дума само за теб а за който и да е )
Същата работа кото да свириш на цигулка примерно. От къде знаеш дали пък няма да си станал виртуоз като никога не си хващал цигулка?:)
Имаше интервю с един спринтьор шампион на 100 м гладко бягане.
Бяха го питали журналистите как се чувства като най бързия човек на земята. Той каза: Аз може и да не съм най бързия, аз просто съм най бързия от явилите се на това съзтезание. Може да има някаде някой който да е по добър от мен но никога да не се е затичал на 100 метра и никога да не му е минавало през акъла да си премери времето за коото ще ги изтича тези 100 м.
Не е ли прав човека?
Много ми хареса този негов отговор.

Да се върнем на темата.
Това което за написали Anju и Pantata за новопристигнал имигрант е най-подходящият начин за търсене на работа, дори и да не започне работа от раз в голяма фирма,не мисля че това е най-големия проблем на един нов имигрант. Първо може да пробваш да пращаш CV-то си само по обяви, при мен лично това сработи. Прочиташ внимателно обявата и изискваният а по нея и си оформяш CV-то така че да отговаря на тях. Имай предвид за каква позиция кандидатстваш. Откриваш фирмите от твоята област и им пращаш CV-та . Добре е за всяка фирма да направиш отделно придружително писмо. В което да пишеш как си ги намерил, какво те е заинтересувало в тях и малко обяснение какъв си що си и колко години стаж имаш и т.н. Много фирми си събират CV-та и когато им потрябва човек първо проверяват там. Все пак една обява струва пари и гледат да си ги спестят. Добре е също да имаш CD с нещата, които си работил преди това. Предишният опит оказва влияние, въпреки че не от Канада. Препоръки от предишни работодатели също може да вземеш, както и да се разбереш с хора за препоръка по телефона. Може и да не ти потрябват за първата работа, а в един по-късен етап. Особено ако си търсиш работа с рекрутор. Наистина се обаждат макар и да не улучват винаги часовата разлика.
С първата работа най-трудно от там нататък положението се променя коренно. Като цяло, които не е търсил той не е намерил работа. Успех.
Това което за написали Anju и Pantata за новопристигнал имигрант е най-подходящият начин за търсене на работа, дори и да не започне работа от раз в голяма фирма,не мисля че това е най-големия проблем на един нов имигрант. Първо може да пробваш да пращаш CV-то си само по обяви, при мен лично това сработи. Прочиташ внимателно обявата и изискваният а по нея и си оформяш CV-то така че да отговаря на тях. Имай предвид за каква позиция кандидатстваш. Откриваш фирмите от твоята област и им пращаш CV-та . Добре е за всяка фирма да направиш отделно придружително писмо. В което да пишеш как си ги намерил, какво те е заинтересувало в тях и малко обяснение какъв си що си и колко години стаж имаш и т.н. Много фирми си събират CV-та и когато им потрябва човек първо проверяват там. Все пак една обява струва пари и гледат да си ги спестят. Добре е също да имаш CD с нещата, които си работил преди това. Предишният опит оказва влияние, въпреки че не от Канада. Препоръки от предишни работодатели също може да вземеш, както и да се разбереш с хора за препоръка по телефона. Може и да не ти потрябват за първата работа, а в един по-късен етап. Особено ако си търсиш работа с рекрутор. Наистина се обаждат макар и да не улучват винаги часовата разлика.

С първата работа най-трудно от там нататък положението се променя коренно. Като цяло, които не е търсил той не е намерил работа. Успех.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- hullboy
- Изгонен от форума
Ето го разваления тел. за който Филипне говореше.Хълц, дебненето на посланици по време на коктейли с табла в ръка към кой вид дейности спада, че нещо не можах да квалифицирам случая? Laughing

Ако четете МрГеек илиза че:
- Хълбой се скрил някаде в залата в тъмното и там дебене посланици неканен.

- за да го назначат в посолството на работа, или да му дадат виза по втория начин неща които не са вярни нито Хълбой иска.

- Хълбой ги дебнел посланиците с табла в ръка.

Да де ама Хълбой стоял и се усмихвал зад един бар на който имало наляти чаши а хората си ги взимали сами от бара а табли изобщо нямало в залата.
- Хълбой като човек на който може да се разчита и говори много добре англииски за да обясни на чуждите гости какви питиета има в чашите на бара бил помолен от Бг посолство понеже нямало достатъчно служители на посолството да организират тържеството за 3 -март.
- От писанята на МрГеек излиза че Хълбой е безработен и ходи по коктеили да дебне с табла в ръка посаниците.

Май разликата е огрома да те помолят от Бг посолство или да ходиш неканен по офиси, да звъниш по телефони на шефове на фирми кото не търсят работници и да ходиш по кърлинг клубове.

Разбрахте ли сега къде е разваления телефон?:)
Подкрепям това, което са казали Anju, Pantata и IRA. Лично аз до момента съм само на обяви, при доста хора работи. Като пак си правя проучвания за фирмата, доколкото мога.
От останалите участници в темата става ясно, че:
1. Ако имаш камион и търсиш да правиш превози - НЕ е този начина! Тук е мястото да попитам: melissа, ти имаш ли камион или смяташ да се сдобиеш с такъв скоро след пристигане?
2. Във фирмата на filipne работят големи некадърници
filipne, дай моля те име или поне адреса на спортния клуб на фирмата ви, мисля да се кандидатирам за ракетен инженер
И сериозно: filipne, струва ми се голямо предимство да работиш в такава среда! Винаги можеш да покажеш и докажеш, че си най-добрия, както и да претендираш за издигане! Възползвай се!
От останалите участници в темата става ясно, че:
1. Ако имаш камион и търсиш да правиш превози - НЕ е този начина! Тук е мястото да попитам: melissа, ти имаш ли камион или смяташ да се сдобиеш с такъв скоро след пристигане?

2. Във фирмата на filipne работят големи некадърници

Ако искаш да прегърнеш света - купи си глобус!
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Не само в сегашната ми компания има такива индивиди. Имаше ги и в предишната ми, отново голяма компания. Което ги прави вече две . Имам двама много добри приятели и двамата работят в две други и различни компании - същата картинка. Станаха вече цели четири.Nadi a написа:И сериозно: filipne, струва ми се голямо предимство да работиш в такава среда! Винаги можеш да покажеш и докажеш, че си най-добрия, както и да претендираш за издигане! Възползвай се!
Личи си , че нямаш грам опит от голяма компания.
Колкото по-голям некадърник е един колега, токова по-голяма вероятност има да ти скрои капата именно защото ти си по-добър от него и той би изглеждал зле до теб.
Ако ти наистина си мислиш, че в една голяма компания това което показваш като работа е от първостепенно значение , много се лъжеш.
Когато наскоро имаше съкращение, колегата ИТ специалист дето не знае как да стартира Уиндоус Експлорър го оставиха. А друг мой колега , младо и начетено момче, на светлинни години по-напред с материала го съкратиха . Защото .... работеше за акаунт в който имаше съкращения. Това , че той се представяше добре нямаше абсолютно никакво значение. Не му предложиха друга работа. Та така ...
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Не знам кой е спортния клуб - не тренирам преследване ..., пардон кърлингNadi a написа: filipne, дай моля те име или поне адреса на спортния клуб на фирмата ви, мисля да се кандидатирам за ракетен инженер![]()

А ако се имаш много с правилния човек и като астронавт можеш да започнеш ... Тук е страната на неограничените връзки все пак ...
Щом казваш, че локален офис с около 250 човека е малка компания, добре. :nenam:filipne написа:
Как пък все на теб и около теб се случват негативни неща?
И кой ти казва, че точно пред колегата-некадърник трябва да демонстрираш това, което можеш? Естествено, че ще се опита да си защити позицията! Пак опираме до точния човек в точното време.
Ако искаш да прегърнеш света - купи си глобус!
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Ами не е много голяма ....Nadi a написа:Щом казваш, че локален офис с около 250 човека е малка компания, добре. :nenam:filipne написа:
Как пък все на теб и около теб се случват негативни неща?
И кой ти казва, че точно пред колегата-некадърник трябва да демонстрираш това, което можеш? Естествено, че ще се опита да си защити позицията! Пак опираме до точния човек в точното време.
Как на все мен се случват негативни неща ?
Ами случват се на всички , но ... трябва да имаш очи за да ги видиш ..
Нима на теб ти се случват само позитивни неща ?
П.С. Много обичам тази игра на "позитивни" - "негативни" , "оптимисти" - "песимисти" . Фактите там нямат значение