България.......
България.......
Разглеждайки темата на AlexAA "До България и обратно" нещо ме подтикна и аз да се включа с малко по различна гледна точка. През 2003 година исках да покажа на съпругата си (скандинавка) неща по различни от коментираните в другата тема и ето част от резултата:
http://picasaweb.google.co.uk/dgovani/Bulgaria2001_2003
Вярно е че по време на самото пътуване се сблъсквахме със случки подобни на описаните в темата на AlexAA, но сега разглеждайки снимките през дистаницията на времето в гърдите си чувствам, че това е едно от най хубавите неща направени от мен в последните години.......бил съм на много други хубави места.......хубави ама чужди!
Поздрави,
dgovani
http://picasaweb.google.co.uk/dgovani/Bulgaria2001_2003
Вярно е че по време на самото пътуване се сблъсквахме със случки подобни на описаните в темата на AlexAA, но сега разглеждайки снимките през дистаницията на времето в гърдите си чувствам, че това е едно от най хубавите неща направени от мен в последните години.......бил съм на много други хубави места.......хубави ама чужди!
Поздрави,
dgovani
за съжаление много от местата които си снимал
вече не са това което са
веднага давам за пример Созопол понеже видях че имате снимки и от там.
сега на мястото на зеленината която се вижда зад вас вече има стройна редица хотели построени с препрани мръсни пари.
А ограбването продължава.
Не знам доколко от близо следите това което се случва тук,но например в момента е поредния протест срещу изваждането на цяла Странджа от картата на защитените зони - пак с цел да може да се раздават УНИКАЛНИ местности на "бизнесмени" .Няма да се впускам в подробности за това колко уникални вида флора и фауна обитава нац. парк "Странджа" .
and the list goes on......
Съжалявам ако звуча негативно ...
вече не са това което са
веднага давам за пример Созопол понеже видях че имате снимки и от там.
сега на мястото на зеленината която се вижда зад вас вече има стройна редица хотели построени с препрани мръсни пари.
А ограбването продължава.
Не знам доколко от близо следите това което се случва тук,но например в момента е поредния протест срещу изваждането на цяла Странджа от картата на защитените зони - пак с цел да може да се раздават УНИКАЛНИ местности на "бизнесмени" .Няма да се впускам в подробности за това колко уникални вида флора и фауна обитава нац. парк "Странджа" .
and the list goes on......
Съжалявам ако звуча негативно ...
Абе, що ти трябва да си тровиш "нервите и разбиваш апарата" вместо да опознаеш света. Има толкова неща за дооглеждане.alkaponbg написа:Абе за туризъм всеки би се върнал в БГ ... и то при условие, че пренебрегне "дребните" недоразумения от БГ действителността, които ще му се случат по време на ваканцията
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
.
Добър вечер
И аз малко да попиша.....
.....В България може да има и има хубави места,природа,може би море,може би ,може би се пееше в една българска песен ,дали има такива мест,колко,какви са,запазвят ли се или се рушат от строителни фирми........Не за това сме решили да отидем и да започнем друг Живот,на друго място и не къде и да е.....Тук в България тези които все още сме си тук знаем защо искаме да се "МАХНЕМ" или поне по-голямата част предполагам.От ден на ден простотията,селенията,безотговорността,безкрупулните "бизнесмени" наглите управници и институций стават все повече и повече.Намирането на работа-трудно,заплащането -абсурдно,да си пенсионер - си обречен на смърт,да си болен- по добре да не си,да искаш да си търсиш правата -нямаш такива,тока- вдига се зв годината малко по малко,само плащаш и плащаш --ВСЪЩНОСТ НЕ ПЛАЩАШ НИЩО ДРУГО ОСВЕН МАЛКОТО ТОК КОЙТО ПОЛЗВАШ(защото се ограничаваш) ,А ВСЪЩОСТ ПЛАЩАШ АБСУРДНА СМЕТКА ЗА МАЛКОТО ИЗПОЛЗВАНЕ. ПЛАЩАШ САМО НАЙ-НАЛЕЖАЩОТО С ОГРОМНИ ЛИШЕНИЯ ,ЗАЩОТО ВСЪЩНОСТ НЯМАШ СРЕДСТВА.
СРЕДСТВА ,КОЙТО ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ НЯКОЙ ЗАГРАБИХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГРАБЯТ.
Затова а и не само за тези неща ние сме решили да променим живота си.Да избягаме,но не само от България а и от българите,защото всъщност България -това са хората,които живеят тук.
Същите тези хора,които нямат пари за храна,за дрехи -но си взимат телефони на изплащане,знаят всяка вечер какво има в дискотеките ,а повечето даже и ЕГН-то не си знаят.
За тези които са в КАнада,а виждам има и не малко ,и по-специално за тези дето плюете КАнада и казвате,че тук е билопо-добре КАКВО ПРАВИТЕ ТАМ? Елате си тук..........
Радвам се,че има този сайт и тези форуми за да се разбере,че и българщината(балканщината) и навън си остава същата,за да знаем че дори и там трябва да се пазим от сънародниците ни,които всъщност още тук в България вече не са били санародници--БЪЛГАРИНА ЧАКА САМО ДА НАТИСНЕ ДРУГИЯ ДА ПОТЪНЕ ДАНЕ БИ ДА УСПЕЕ В НЕЩО.
Толкова жалко същество е......в агонията си повлича колкото се може повече.
И аз малко да попиша.....
.....В България може да има и има хубави места,природа,може би море,може би ,може би се пееше в една българска песен ,дали има такива мест,колко,какви са,запазвят ли се или се рушат от строителни фирми........Не за това сме решили да отидем и да започнем друг Живот,на друго място и не къде и да е.....Тук в България тези които все още сме си тук знаем защо искаме да се "МАХНЕМ" или поне по-голямата част предполагам.От ден на ден простотията,селенията,безотговорността,безкрупулните "бизнесмени" наглите управници и институций стават все повече и повече.Намирането на работа-трудно,заплащането -абсурдно,да си пенсионер - си обречен на смърт,да си болен- по добре да не си,да искаш да си търсиш правата -нямаш такива,тока- вдига се зв годината малко по малко,само плащаш и плащаш --ВСЪЩНОСТ НЕ ПЛАЩАШ НИЩО ДРУГО ОСВЕН МАЛКОТО ТОК КОЙТО ПОЛЗВАШ(защото се ограничаваш) ,А ВСЪЩОСТ ПЛАЩАШ АБСУРДНА СМЕТКА ЗА МАЛКОТО ИЗПОЛЗВАНЕ. ПЛАЩАШ САМО НАЙ-НАЛЕЖАЩОТО С ОГРОМНИ ЛИШЕНИЯ ,ЗАЩОТО ВСЪЩНОСТ НЯМАШ СРЕДСТВА.
СРЕДСТВА ,КОЙТО ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ НЯКОЙ ЗАГРАБИХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГРАБЯТ.
Затова а и не само за тези неща ние сме решили да променим живота си.Да избягаме,но не само от България а и от българите,защото всъщност България -това са хората,които живеят тук.
Същите тези хора,които нямат пари за храна,за дрехи -но си взимат телефони на изплащане,знаят всяка вечер какво има в дискотеките ,а повечето даже и ЕГН-то не си знаят.
За тези които са в КАнада,а виждам има и не малко ,и по-специално за тези дето плюете КАнада и казвате,че тук е билопо-добре КАКВО ПРАВИТЕ ТАМ? Елате си тук..........
Радвам се,че има този сайт и тези форуми за да се разбере,че и българщината(балканщината) и навън си остава същата,за да знаем че дори и там трябва да се пазим от сънародниците ни,които всъщност още тук в България вече не са били санародници--БЪЛГАРИНА ЧАКА САМО ДА НАТИСНЕ ДРУГИЯ ДА ПОТЪНЕ ДАНЕ БИ ДА УСПЕЕ В НЕЩО.
Толкова жалко същество е......в агонията си повлича колкото се може повече.
dgovani, страхотни места сте посетили, а навярно и спомените ти са много хубави от тези наистина чудни места в БГ, които за съжаление стават все по-чужди, загрозени, и губят духа, който са имали преди ГОЛЯМОТО застрояване на БГ.
Само да попитам, за колко време успяхте да направите тази екскурзия. Така като гледам и сте походили, не е само авто-туризъм. И над Бачково сте се качвали, това е пътеката за Марциганица, (или към Червената стена), нали? Красиво, и гледка чудна... спомени, спомени...
Блазе ви! Аз си мечтая за нещо такова, та се чудех колко време ви е отнело.
Само да попитам, за колко време успяхте да направите тази екскурзия. Така като гледам и сте походили, не е само авто-туризъм. И над Бачково сте се качвали, това е пътеката за Марциганица, (или към Червената стена), нали? Красиво, и гледка чудна... спомени, спомени...
Alina
S izkliu4enie na snimkite ot Borovetz i rilskiat manastir, koito sa ot 2001 godina ostanaloto go obikolihme za okolo 3 sedmici prez 2003 s rent a car. V interes na istinata ne sum ka4il vsi4ko, koeto imame ..... biahme na Albena, Strel4a, Devin...Ognainovo i pr....Na Ba4kovo ostanahme 2 dni v edno mnogo hubavo apartament4e, to4no pod manastira - na vtoriat den se ka4ihme nagore po pute4kata do paraklis4eto na Deva Maria, ako ne se luga, no pove4e ne znam.
Niamahme nikakvi predvaritelni rezervacii i pr (orientirovu4en plan da)....v Trigrad naprimer spahme v 4astna kushta, kudeto edna genica na sutrinta ni napravi i banica...Beshe prez Avgust.
Pozdravi,
dgovani
Niamahme nikakvi predvaritelni rezervacii i pr (orientirovu4en plan da)....v Trigrad naprimer spahme v 4astna kushta, kudeto edna genica na sutrinta ni napravi i banica...Beshe prez Avgust.
Pozdravi,
dgovani
Alina написа:dgovani, страхотни места сте посетили, а навярно и спомените ти са много хубави от тези наистина чудни места в БГ, които за съжаление стават все по-чужди, загрозени, и губят духа, който са имали преди ГОЛЯМОТО застрояване на БГ.
Dgovani наистина е хубаво да пообиколиш БГ,има толкова чудни и красиви места,и ние искаме да направим такава ексурзиика из татковината докато не са я унищожили съвсем и... спомени,спомени,ама и мъка е,все още имащите ги добри хорица е добре,но това поколение на нашите майки и бащи си отива,кой ли след 10-15 години ще ни направи баница,то хора няма да има по тези места,само цигания ще цъфти.Сега му е времето да отидем пък после ще пообикаляме света,той е по романтичен блика с живец.Дано нашите деца бъдат по щастливи,да нямат тази носталгия каквато имаме ние.Вчера четах,че след 100 години настигаме Евросъюза,ох боже за какво живеем само химера и лъжа,за какво ми е тая Бг на мутрите,колкото и мъка ми е.
Re: .
Като дойдеш ще почнеш да търсиш българи, гарантирам ти го.Dparo u TaHq написа:Добър вечер
Извинявам се,че отговарям вместо Джовани но никъде на снимките няма пътеката която води към Червената стена.Там са моите ловни полета.Знам ги наизуст,че се е налагало често да се измъквам от горските а също и от охраната на Карамуш-сега го кръстиха ловно стопанство Кормисош.Alina написа: И над Бачково сте се качвали, това е пътеката за Марциганица, (или към Червената стена), нали? Красиво, и гледка чудна... спомени.....
Тва щото малко пакостник си падам................и ги натворявам едни........дето не са за приказване.
И снимки също имам ........удостоверяващи разни мои постижения......ама им казвам прокурорски,че ако попаднат не у когото трябва Доктора ще има да пише обяснения започващи с
.............Именувам се..............
Там са едни от най-красивите райони на БГ!
Карстови райони с много пещери и резки денивелации.
Освен елени,сърни,диви прасета има и диви кози и муфлони.Последните вече ги няма.Свършиха се.
Но пък мечки има за компенсация..
Приятна разходка на любителите на природата
Док............
TROUBLEMAKER
Нямам много време и за това отговарям обобщаващо на собствен пост. Пускайки темата нямах намерение да рекламирам България, а да подскажа, че нещата не са само черни или бели, така както според мен ние българите (извинявам се за обобщението) често ги виждаме.
Ще си позволя да споделя и нещо друго - успех и здраве след около седмица очаквам гости от Б-я. Бивш състудент, който на времето беше един от въздушните асове на института.............малко над 30 годишен е, а вече отговария за кредитният отдел (бизнес клиенти) на една от големите в България банки в един от големите ни градове.
Тъй като съм зад граница вече около 10 години.....сме дискутирали кой как какво до къде и пр....Та на въпросът ми "А" би ли емигрирал, преди няколко години той ми отговори: "dgovani" живея близо до родителите и приятелите си, детето ми учи в най доброто за града училище и посещава частни курсове по математика също при един от най добрите в града математици, зад гърба си имам вече що годе изградена кариера.......дълбоко в себе си чувствам и знам че се намирам точно на мястото си......
Само мога да доотбележа, че въпросният човек може да се прмести в централата на банката в София за повече пари, но той отказва просто защото той вече има дотатъчно най общо казано....
Така че за кой как. Например поне едно от нещата които на мен в Б-я не ми се искаше да приемам е, че хората се делят на класи......за хубаво или лошо и както казват скандинавците в общи линии "равноправието е мечтата на нискостоящите", защото примерно погледнато от долу на добрата професионална позиция на приятелят ми и се вижда само лъскавото, което обаче е резултат на многогодишен труд продължаващ до ден днешен .... с много отговорности, напрежение и overtime..., а не както мечтаещите за равноправие в Бг обичат да казват - той е мутра или дай ми неговата заплата, пък и аз знам какво да правя......това са по скоро оправдания за личните ни неуспехи където и да сме по света!
Поздрави,
dgovani
Ще си позволя да споделя и нещо друго - успех и здраве след около седмица очаквам гости от Б-я. Бивш състудент, който на времето беше един от въздушните асове на института.............малко над 30 годишен е, а вече отговария за кредитният отдел (бизнес клиенти) на една от големите в България банки в един от големите ни градове.
Тъй като съм зад граница вече около 10 години.....сме дискутирали кой как какво до къде и пр....Та на въпросът ми "А" би ли емигрирал, преди няколко години той ми отговори: "dgovani" живея близо до родителите и приятелите си, детето ми учи в най доброто за града училище и посещава частни курсове по математика също при един от най добрите в града математици, зад гърба си имам вече що годе изградена кариера.......дълбоко в себе си чувствам и знам че се намирам точно на мястото си......
Само мога да доотбележа, че въпросният човек може да се прмести в централата на банката в София за повече пари, но той отказва просто защото той вече има дотатъчно най общо казано....
Така че за кой как. Например поне едно от нещата които на мен в Б-я не ми се искаше да приемам е, че хората се делят на класи......за хубаво или лошо и както казват скандинавците в общи линии "равноправието е мечтата на нискостоящите", защото примерно погледнато от долу на добрата професионална позиция на приятелят ми и се вижда само лъскавото, което обаче е резултат на многогодишен труд продължаващ до ден днешен .... с много отговорности, напрежение и overtime..., а не както мечтаещите за равноправие в Бг обичат да казват - той е мутра или дай ми неговата заплата, пък и аз знам какво да правя......това са по скоро оправдания за личните ни неуспехи където и да сме по света!
Поздрави,
dgovani
dgovani написа:S izkliu4enie na snimkite ot Borovetz i rilskiat manastir, koito sa ot 2001 godina ostanaloto go obikolihme za okolo 3 sedmici prez 2003 s rent a car. V interes na istinata ne sum ka4il vsi4ko, koeto imame ..... biahme na Albena, Strel4a, Devin...Ognainovo i pr....Na Ba4kovo ostanahme 2 dni v edno mnogo hubavo apartament4e, to4no pod manastira - na vtoriat den se ka4ihme nagore po pute4kata do paraklis4eto na Deva Maria, ako ne se luga, no pove4e ne znam.
Pozdravi,
dgovani
Alina написа:dgovani, страхотни места сте посетили, а навярно и спомените ти са много хубави от тези наистина чудни места в БГ, които за съжаление стават все по-чужди, загрозени, и губят духа, който са имали преди ГОЛЯМОТО застрояване на БГ.
Така си е.Jeeves написа:Dok, за Кормисош си абсолютно прав. Бил съм там и съм нощувал, за да слушам рева на елените през септември. Почти като рева на лъвове. Страшно красиво. Наистина. Връх Модар - какво ще кажеш?
През септември започва любовния им период/на елените/.
Я дай да се свържем по Скайпа,че да обменим инфо около Калгари.
Как я карате там?
Пращам ти ника си на твоите лични.
Поздрави на съпругата ти!
Док...........
TROUBLEMAKER
добър ден
чудесни снимки
за трети път , в духа на заглавието на темата бих искала да попитам с какво мнението ми противоречи на правилата , за да се трие ?
задала съм ясен въпрос - защо мнението на "драго и таня" където има обидни квалификации към нас българите , стои в темата а моето мнение-въпрос дали автора на изказването е циганин се трие .
мерси .
чудесни снимки
за трети път , в духа на заглавието на темата бих искала да попитам с какво мнението ми противоречи на правилата , за да се трие ?
задала съм ясен въпрос - защо мнението на "драго и таня" където има обидни квалификации към нас българите , стои в темата а моето мнение-въпрос дали автора на изказването е циганин се трие .
мерси .