матернел колко се плаща
матернел колко се плаща
Искам да попитам някои знае ли колко се плаща за дете на ден което ще посещава матернел. Дъщеря ми е на 4,5 годинки ж момента и на 10 октомври ще направи 5. Смятам да я запиша на матернел но незнам колко се плаща и от колко до колко ще бъде там. Дали ще мога да ходя на работа. Благодаря предварително. А ще се остановим в Монтреал.
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Нещо което може да не е 100% сигурно, но е добре да се провери. Това което знам е че децата в Квебек за започване на години не ги делят по години т.е всички от примерно 2002 да почнат едновременно да ходят на предучилищна. 30 септември е датата, която ги дели т.е всички от 1 октомври 2001 до 30 септември 2002 тръгват заедно. Ако детето ти е родено след 1 октомври и искаш да тръгне на училище с другите деца от същата година трябва да го пратиш на преглед с психолог, които да прецени дали е готово. Този преглед се заплаща от родителите и струва 700 долара. Това го знам от една позната на която детето скоро ходи на такъв тест.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Матернел-а е задължителен, нещо като нулев клас или предучилищен клас, и започва, когато детето навърши 5 годинки. Плащането за сервиз де гард по обяд може да варира взависимост от училището, по-точно от комисион сколер. Ние плащаме 2.50$ за сервиз де гард по обяд.
За цял ден сервиз де гард (от 07h00 до 18h00) е 7$.
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
След като детето ти е родено след 30 септември наистина тръгва матернел следващата учебна година. Но ако толкова държиш да ходи в училище има класове прематернел, които започват на 4 годинки. Иначе ние плащахме тази година /за матернел/ 3 долара на ден за сервиз дьо гард сутрин 1 час и на обяд час и половина мисля беше. Ако ползваш и след училище е 7 долара.
Тази седмица комисион сколер бяха в отпуска, а какво бихте споделили за варианта да се ходи директно в близко училище, което ни харесва, за да запишем там детето си в клас д'акьой-матернел, чувам, че има и сполучливи опити по този начин...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано
И сега съжалавам...че не го направих по-рано

- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Не във всяко училище има класове "акьой". Освен това, ако сте на района на Монтреалската комисион сколер, няма вариант да ходиш и да си избираш училище - посочват ти го централно 
В други комисион сколер, обаче, става точно с посещение на училището. Ако там няма акьой, пращат те в друго училище и така...

В други комисион сколер, обаче, става точно с посещение на училището. Ако там няма акьой, пращат те в друго училище и така...
Представителна извадка тип "паплач"

и с двете ми деца минах през сколерната комисия, пратиха ми по-късно писмо, в кое училище ми е детето, кой клас, с кой училищен автобус ще ходи, къде и в колко h спира и т.н. други подробности.alkaponbg написа:Тази седмица комисион сколер бяха в отпуска, а какво бихте споделили за варианта да се ходи директно в близко училище, което ни харесва, за да запишем там детето си в клас д'акьой-матернел, чувам, че има и сполучливи опити по този начин...
Не познавам хора, които са ходили и са си записали направо в училището детето.
Освен това, в комисията знаят къде колко места има свободни.