плащане на такса за Виена

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
selenak

плащане на такса за Виена

Мнение от selenak »

искам да попитам от коя банка можем да преведем парите във Виена за първоначалните документи. Прочетох, че оторизирана банка за документите за Букурещ е Юнион банк, но за Виена не можах да намеря. Моля помогнете с малко информация вие как ги изпратихте.
Аватар
mice

Мнение от mice »

Ние си платихме чрез чек в Централна Кооперативна банка.
Взимат малка комисионна.
Чекът се изпраща заедно с документите за Виена.

Виж и тази тема или потърси назад във форума за други теми, има такива: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... E0&start=0
Аватар
copadenieve

Мнение от copadenieve »

ние ползвахме услугите на банка БИОХИМ. Само трябва да знаете колко е таксата на банката за да не се окаже че сумата за БИЕНА не стига. дОКОЛКОТО ЗНАМ САМ рещаваш коя банка да ползваш.
LA VIDA ES UN CARNAVAL
-
Mishimi
Обратна връзка:

Мнение от Mishimi »

Ние направихме превод чрез Първа Инвестиционна банка-открихме си сметка и преведохме парите. Стана много бързо-само за 2-3 дни. Мисля че с чек е за предпочитане, но нас много ни мотаха тогава-не можело днес , елате следващата седмица, служителката която се занимава с това я няма (в отпуска), тази процедура става само на едно място в София ( в един единствен клон на ЦКБ), и ние се отказахме. Направихме превода -стана бързо и лесно.

Каквото и да изберете-успех и късмет! :lol:
Stamenkova

Мнение от Stamenkova »

Най-добрия / според мен /начин е чек.
Ние отидохме в ЦКБ и от без никакъв проблем ни издадоха чека , който изпратихме във Виена:)))))))
Успех
28.12.2006г-изпратени документи във Виена
19.01.2007г- Accusé de réception
20.11.2007г- интервю-16.00h-Успешно
14.07.2008г- Изпратени док-ти Букурещ
09.09.2008г-Мед.формуляри
27.11.2008г-ОК мед-ки
09.07.2009г-Покани за визи/e-mail/
08.08.2009г-Визи
selenak

Мнение от selenak »

а какъв трябва да е адреса на този чек? Никъде не пише на сайта за това.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

selenak написа:а какъв трябва да е адреса на този чек? Никъде не пише на сайта за това.
На нашия чек си спомням ,че пишеше Торонто. В банката знаеха какво да правят и къде да пращат. Аз само го адресирах до Gouvernement du Québec написах си името, адреса и повода за плащането и това беше.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
BrotherJoe

Мнение от BrotherJoe »

Аз лично използвах Банка Биохим. Заявяваш че искаш СЕРТИФИЦИРАН чек за Канада. В полето : PAY to пишеш: Gouvernement du Quebec, отдолу сумата: CAD XXX, най-отдолу името ти(аз лично написах и Demande de certificat de selection). А понеже чека е сертифициран, на него освен защитите има и дестинацията:
Bank Financial Group
THE TORONTO-DOMINION BANK
GLOBAL OPERATIONS, TD TOWER
66 WELLINGTON ST., 5TH FLOOR
TORONTO, ONTARIO, M5K 1A2(ти това не го попълваш никъде).
Хубавото е че можеш посредством банката да проследиш дали и кога са усвоени парите- започват да разглеждат молбата ти във Виена СЛЕД като парите са усвоени. С чеке най-сигурно защото цялата необходима сума пристига в банковите им сметки и няма изненади от рода на: тук не ви достигат Х долара- кат ги преведете тогава ще ви разгледаме молбата ;) Успех!
selenak

Мнение от selenak »

благодаря за изчерпателните отговори. ще пробвам с чек, дано стане бързо

Успех на всички.
s.b.

Мнение от s.b. »

ние платихме с чек издаден от Централна кооперативна банка и ниямаше проблем , обаче гледайте да е в някой по-централен клон, защото в кварталните могат малко да се шашнат от създалата се ситуация и да настане една паника и после си слагате чека между астаналите документи(прикрепен с кламер за някои от тях) и ако пускате с куриерска фирма в никакъв случай не им се обяснявате че има и чек, защото нямат право да пренасят пари или чекове. Това е и успех
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

s.b. написа: ако пускате с куриерска фирма в никакъв случай не им се обяснявате че има и чек, защото нямат право да пренасят пари или чекове.
Аз в UPS им казах ,че има чек вътре. Момата малко се нацупи в началото но не направи проблеми. По правило обаче нямат право да пренасят чекове и пари.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
renata12

Мнение от renata12 »

Аз също платих с чек в ЦКБ. таксата е минимална...ако не се лъжа беше от сорта на 9лв. Нямаше никакъв проблем и най-важното е , че във Виена пристига точната сума>:)
18.10.2006- Док. Виена
24.05.2007- Интервю 9.00ч.
16.06.2007- допълнителни документи
07.2007 -сертификати
15.08.2007 -баркодове
18.09. -медицински
05.10.-OK медицински
05.11.- покана за визи
10.12 ВИЗИ
01.02.2008 Welcome to Canada
Lolov

Мнение от Lolov »

Искам да попитам,тъй като си направихме пощенска кутия и искаме там да получаваме цялата кореспонденция там,ще плащаме таксите до Виена със сертифициран чек-кой адрес се вписва върху писмото,което пращаме с док.,както и върху чека-реалния,на който живеем или пощ.кутия?Нужно ли е някъде да отбележим,че желаем да получаваме кореспонденцията си на пощ.кутия?
Lolov

Мнение от Lolov »

Moля някой,който е наясно по въпроса,който съм задал по-горе да се включи!Благодаря предварително.
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 1:12 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор