искат да пла6таме

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
drifter
Мнения: 1684
Регистриран на: Съб Окт 23, 2004 9:56 am
Местоположение: Victoria
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

POLA написа:Sorry Drifter
Naistina ne biah obarnala vnimanie na tezi dumi.
By the way, kak ia karate v Kensington?
Pozdravi!
:)
Както обича да казва един приятел - Животът е цветя и рози.
И в Кингстън е така :)
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
elibeliata
Мнения: 16
Регистриран на: Нед Юни 19, 2005 8:43 pm

Мнение от elibeliata »

Браво, щом като решението е взето, разкажи малко за твоите планове, виж колко много съпричастници имаш за твоето предстоящо преместване Какво смяташ да правиш в Канада?
kralimarko

elibeliata

Мнение от kralimarko »

за сега не смятам нищо ,но парво ще пратя булката да у4и ,тя е още млада и има желание.пак аз обикновенно имам усет към бизнес и предполагам 4е ще наду6а не6то -имам страхотен нос кам тез неща.стига да не бъдеме разо4аровани от Канада и деиствителноста там,4е като 4е ли живота там е само работа и плащане на сметки ,здраве и живот ...до тогава
kralimarko

Re:

Мнение от kralimarko »

Натали написа:Кралимарко,всичко зависи от тебе,как ще си нагласиш живота,така че и в Танзания може да си по happy.В Канада ще ти е определено по лесно,живял си в USA.Все пак и ние бяхме разочоровани от Канада,но сега сме доволни и гледаме позитивно,не бихме се върнали в БГ,то там няма управия.Няма идеално място по света,така че мене,ако питаш плащай таксата приземяване и си доди на мястото си,не слушай никого особено некои от форума,това са лайкаджии,те самите не биха напуснали Канада за нищо на света.Ще се оправиш тук,определено.
много права се оказа ти
Phill
Мнения: 177
Регистриран на: Чет Юни 04, 2009 5:12 pm
Местоположение: Русе

Re: искат да пла6таме

Мнение от Phill »

kralimarko, изчетох темата от край до край и ми е много интересно да чуя (прочета) как си се наредил в Канада. В момента ние с жена ми сме в подобна на твоята позиция с разликата, че до сега не сме били имигранти. Дори ако трябва да сме точни, все още не сме минали интервюто, но и това ще се случи скоро, надявам се. Май в един определен момент всеки си задава въпроса заслужава ли си?
Аз за себе си съм убеден, че няма идеално място, идеална държава, идеални закони, идеални хора, но пък най-лошо място, най-бедна държава и най-неграмотни хора има. За Европа на лошата, бедна, корумпирана и пълна с неграмотни хора, държава е България.
Да седна и да се надявам, че след 20, 50 или 100 години нещата ще се оправят - загубена кауза. Просто на България проблема е в това, че всеки мангал може с пари, събрани за 2 дни от родата да се откупи от правосъдието, полицай може да те глоби за нарушение, което не си извършил, човек може да се убие в дупка на пътя и виновен няма да има и т.н. Въпроса е има ли работещо правосъдие в Канада, има ли сигурност за човека на улицата, има ли реална икономика, а не фирми, създадени от бивши свинари, които крадат пари от еврофондовете?
Първи урок по френски 18.06.2009
Подадени док. към Виена 29.09.2009
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
niki477
Мнения: 99
Регистриран на: Нед Дек 23, 2007 7:36 pm

Re: искат да пла6таме

Мнение от niki477 »

Набързо прочетох какво хората са написали по тази тема . Чудя се ,след като има такива трагедии по България и " ЧУДЕСНИЯ " живот там, защо въобще са дошли в Канада ?! Да вярно е ,че в Канада ти цял живот ще си емигрант , но не е ли така и в собствената ни държава / България /? Едно ще ти кажа , в Канада ти имаш права и никой не може да се подиграва с теб ,ако си знаеш правата и познаваш законите . В България чувам че не се плащат редовно заплати , хора остават без работа , тук това нещо го няма , имам в предвит да не ти платят заплатата иначе има хора и тук ,които останаха без работа заради финансовата криза , но ако това се случи има кой да ти подаде ръка . Дали в България е така ?! Да речем че останеш без работа , Асюранс Анплоа ти плаща 75% от заплатата която си взимал в продължение на 10 месеца , ако през тези десет месеца не си намериш работа можеш да поискаш преквалификация и Асюранс Анплоа ти плаща обучението и продължава да ти плаща тези 75% докато завършиш. Разбира се ако не можеш да завършиш и те накъсат на изпити , тази помощ спира .Дали тази подкрепа я има и в България ?! Лично според мен си струва да дойдеш в Канада , но ако ще ти липсва висенето по кафенетата и напушването , гнусната и гадна чалга , по добре си стой в БГ , но ако искаш да живееш нормално , да си позволяваш екскурзии в Щатите или по Островите / Карибите / , да можеш да си правиш планове за бъдещето , да дадеш добър старт на децата си , ела в Канада , това е точното място . На другите които са писали по тази тема , вместо да се лъжем кой колко добре е бил в БГ и колко много е изгубил като е дошъл в Канада , по добре ако знаете нещо положително в социалната политика на Канада споделето го с автора на тази тема , а не му пълнете главата с глупости .
prace
Мнения: 1617
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 2:17 am
Местоположение: София

Re: искат да пла6таме

Мнение от prace »

niki477 написа:Набързо прочетох какво хората са написали по тази тема . Чудя се ,след като има такива трагедии по България и " ЧУДЕСНИЯ " живот там, защо въобще са дошли в Канада ?! Да вярно е ,че в Канада ти цял живот ще си емигрант , но не е ли така и в собствената ни държава / България /? Едно ще ти кажа , в Канада ти имаш права и никой не може да се подиграва с теб ,ако си знаеш правата и познаваш законите . В България чувам че не се плащат редовно заплати , хора остават без работа , тук това нещо го няма , имам в предвит да не ти платят заплатата иначе има хора и тук ,които останаха без работа заради финансовата криза , но ако това се случи има кой да ти подаде ръка . Дали в България е така ?! Да речем че останеш без работа , Асюранс Анплоа ти плаща 75% от заплатата която си взимал в продължение на 10 месеца , ако през тези десет месеца не си намериш работа можеш да поискаш преквалификация и Асюранс Анплоа ти плаща обучението и продължава да ти плаща тези 75% докато завършиш. Разбира се ако не можеш да завършиш и те накъсат на изпити , тази помощ спира .Дали тази подкрепа я има и в България ?! Лично според мен си струва да дойдеш в Канада , но ако ще ти липсва висенето по кафенетата и напушването , гнусната и гадна чалга , по добре си стой в БГ , но ако искаш да живееш нормално , да си позволяваш екскурзии в Щатите или по Островите / Карибите / , да можеш да си правиш планове за бъдещето , да дадеш добър старт на децата си , ела в Канада , това е точното място . На другите които са писали по тази тема , вместо да се лъжем кой колко добре е бил в БГ и колко много е изгубил като е дошъл в Канада , по добре ако знаете нещо положително в социалната политика на Канада споделето го с автора на тази тема , а не му пълнете главата с глупости .

Това е може би в Квебек.
В останалата си част Канада не е толкова социална.
Аватар
ivanko13
Модератор
Мнения: 3602
Регистриран на: Сря Юни 29, 2005 5:02 pm
Местоположение: Toronto

Re: искат да пла6таме

Мнение от ivanko13 »

niki477 написа: Да речем че останеш без работа , Асюранс Анплоа ти плаща 75% от заплатата която си взимал в продължение на 10 месеца , ако през тези десет месеца не си намериш работа можеш да поискаш преквалификация и Асюранс Анплоа ти плаща обучението и продължава да ти плаща тези 75% докато завършиш.
Няма да се оплаквате от Квебек тогава :) Тука онтарийските капиталисти само ОСАП ни бутат и фандъци не щат да пускат... Една Second Career имаше и нея спряха щото достигнали лимита и нямало повече пари... Ontario Skills Development и тя била на 175% в момента... Много безработни и всичките искат да се изучат ама цедката много ситна и червената линия много тънка...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: искат да пла6таме

Мнение от filipne »

niki477 написа:Да речем че останеш без работа , Асюранс Анплоа ти плаща 75% от заплатата която си взимал в продължение на 10 месеца , ако през тези десет месеца не си намериш работа можеш да поискаш преквалификация и Асюранс Анплоа ти плаща обучението и продължава да ти плаща тези 75% докато завършиш. .
Не е 75% а е 55%, при това има таван, ако не се лъжа някъде към $1600 на месец. Например ако заплатата ти е била 100к, помощта за безработица няма да е 55к. Срокът може да достигне 10 месеца, но обикновено е по-малък и зависи от много фактори.
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: искат да пла6таме

Мнение от Linko »

А сега сравни тези цифри с максимум 288 лв. на месец и не повече от 12 м. и то само ако си осигуряван на максималния размер и имаш стаж над 25 г., в останалите случаи е по-малко.
Интересно какво ще кажат тези с доходите от 5 -10 000 евро как се живее с такава сума.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
kralimarko

Re: Re:

Мнение от kralimarko »

kralimarko написа:
Натали написа:Кралимарко,всичко зависи от тебе,как ще си нагласиш живота,така че и в Танзания може да си по happy.В Канада ще ти е определено по лесно,живял си в USA.Все пак и ние бяхме разочоровани от Канада,но сега сме доволни и гледаме позитивно,не бихме се върнали в БГ,то там няма управия.Няма идеално място по света,така че мене,ако питаш плащай таксата приземяване и си доди на мястото си,не слушай никого особено некои от форума,това са лайкаджии,те самите не биха напуснали Канада за нищо на света.Ще се оправиш тук,определено.
много права се оказа ти
.......................
kralimarko

Re: искат да пла6таме

Мнение от kralimarko »

Phill написа:kralimarko, изчетох темата от край до край ......................................... Просто на България проблема е в това, че всеки мангал може с пари, събрани за 2 дни от родата да се откупи от правосъдието, полицай може да те глоби за нарушение, което не си извършил, човек може да се убие в дупка на пътя и виновен няма да има и т.н. Въпроса е има ли работещо правосъдие в Канада, има ли сигурност за човека на улицата, има ли реална икономика, а не фирми, създадени от бивши свинари, които крадат пари от еврофондовете?
...................... Канада е сериозна даржава... няма беззакония като БГ ,,,ако това тарсиш тук ше го намериш,дано да си успиал да запишеш тел през последните 12 часа когато беше на дисплей
Последно промяна от kralimarko на Пон Окт 19, 2009 9:23 am, променено общо 2 пъти.
niki477
Мнения: 99
Регистриран на: Нед Дек 23, 2007 7:36 pm

Re: искат да пла6таме

Мнение от niki477 »

filipne написа:
niki477 написа:Да речем че останеш без работа , Асюранс Анплоа ти плаща 75% от заплатата която си взимал в продължение на 10 месеца , ако през тези десет месеца не си намериш работа можеш да поискаш преквалификация и Асюранс Анплоа ти плаща обучението и продължава да ти плаща тези 75% докато завършиш. .
Не е 75% а е 55%, при това има таван, ако не се лъжа някъде към $1600 на месец. Например ако заплатата ти е била 100к, помощта за безработица няма да е 55к. Срокът може да достигне 10 месеца, но обикновено е по-малък и зависи от много фактори.

55% може да е във федералната част на Канада , но в Квебек е 75% и се взима около 10,5 месеца , това го знам със сигурност , на мой колега дъщеря му остана без работа и в момента е на асюранс анплоа .
niki477
Мнения: 99
Регистриран на: Нед Дек 23, 2007 7:36 pm

Re: искат да пла6таме

Мнение от niki477 »

Phill написа:kralimarko, изчетох темата от край до край и ми е много интересно да чуя (прочета) как си се наредил в Канада. В момента ние с жена ми сме в подобна на твоята позиция с разликата, че до сега не сме били имигранти. Дори ако трябва да сме точни, все още не сме минали интервюто, но и това ще се случи скоро, надявам се. Май в един определен момент всеки си задава въпроса заслужава ли си?
Аз за себе си съм убеден, че няма идеално място, идеална държава, идеални закони, идеални хора, но пък най-лошо място, най-бедна държава и най-неграмотни хора има. За Европа на лошата, бедна, корумпирана и пълна с неграмотни хора, държава е България.
Да седна и да се надявам, че след 20, 50 или 100 години нещата ще се оправят - загубена кауза. Просто на България проблема е в това, че всеки мангал може с пари, събрани за 2 дни от родата да се откупи от правосъдието, полицай може да те глоби за нарушение, което не си извършил, човек може да се убие в дупка на пътя и виновен няма да има и т.н. Въпроса е има ли работещо правосъдие в Канада, има ли сигурност за човека на улицата, има ли реална икономика, а не фирми, създадени от бивши свинари, които крадат пари от еврофондовете?

Прочетох много внимателно какво си написал и мога да ти кажа , че тази гадост и безаконие в Канада ги няма . Канада е може би една от най правовите държави в света . Направиш ли нарушение на пътя те глобяват независимо каква кола караш , никой не се впечатлява кой си и какъв си . Нарушиш ли закона , шмекеруваш ли , понасяш си последствията и господ неможе да ти помогне ако си виновен и това се докаже .
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Re: искат да пла6таме

Мнение от IRA »

filipne написа:
niki477 написа:Да речем че останеш без работа , Асюранс Анплоа ти плаща 75% от заплатата която си взимал в продължение на 10 месеца , ако през тези десет месеца не си намериш работа можеш да поискаш преквалификация и Асюранс Анплоа ти плаща обучението и продължава да ти плаща тези 75% докато завършиш. .
Не е 75% а е 55%, при това има таван, ако не се лъжа някъде към $1600 на месец. Например ако заплатата ти е била 100к, помощта за безработица няма да е 55к. Срокът може да достигне 10 месеца, но обикновено е по-малък и зависи от много фактори.
Точно така е и за Квебек.
How much will you receive?
The basic benefit rate is 55% of your average insured earnings up to a yearly maximum insurable amount of $42,300. This means you can receive a maximum payment of $447 per week. Your EI payment is a taxable income, meaning federal and provincial or territorial, if it applies, taxes will be deducted.

You could receive a higher benefit rate if you are in a low-income family — net income up to a maximum of $25,921 per year — with children and you or your spouse receive the Canada Child Tax Benefit (CCTB) . You are then entitled to the Family Supplement.
Кандидатстваш на едно и също място не зависимо от това къде се намираш. Това което зависи от местонахождението е броя на седмиците, които ще получаваш безработицата.

http://www.servicecanada.gc.ca/eng/ei/t ... shtml#much
За Монреал в момента максималните седмици са 49.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Публикувай отговор