Продължителност на федералната процедура

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Amental
Мнения: 498
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 11:04 am
Обратна връзка:

Продължителност на федералната процедура

Мнение от Amental »

Защо е толкова голяма според вас
разликата между продължителноста на двете процедури
?

Също така никъде в портала не открих някаква информация за федералната процедура.

Линка от правителствения сайт го знам ;)
Аватар
Amental
Мнения: 498
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 11:04 am
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

подочух че имало нови срокове за федералната процедура и сега всичко ставало значително по-лесно.Нещо от сорта на гпдина и половина-две най-много.
Това така ли е или пак съм чел между редовете :lol:
kli
Мнения: 96
Регистриран на: Чет Мар 01, 2007 6:22 am
Местоположение: Sofia

Мнение от kli »

И аз разбрах така и затова от Квебек се насочих към федералната процедура.Това което е ново при федералната процедура е: попълваш заявление за имиграция със всички данни -образование,трудов стаж, езици и т.н. Изпращащ молбата и чакаш след известно време да ти се обадят за да им пратиш документите нотариално заверени. Разликата с Квебек е че не даваш пари за преводи и нотариус преди да получиш отговор дали минаваш точковата граница.А документите служат за законово доказателство на това което си посочил в заявлението. Аз избрах Федералната процедура защото:
1. Знам по-добре английски език, и няма да давам от времето и парите си за уроци по френски само се плаща за IELTS.
2.Преди да са ме одобрили на първа инстанция няма да давам пари за преводи и легализация, а и преводите от Български на Английски са по-евтини отколкото на Френски.
3.Дори и процедурата да продължи 2-3 години а не 6 месеца както е при Квебек, в момента имам добра работа и малки деца и ще е по -добре за мен да позаякнат преди да отидем в Канада в противен случай само мъжът ми ще работи а аз ще трябва да си ги гледам в къщи.
4.Други по- незначителни причини
Така че според мен ако английският ти е по-добър и имаш време за чакане избери федералната, ако искаш да напуснеш колкото може по-скоро БГ избери Квебек. Това което е сигурно че поне засега Квебек и Френският език е по-бързият начин да се отиде в Канада. :D
Аватар
Amental
Мнения: 498
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 11:04 am
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

Благодаря за отговора kli

Надявам се,че още хора ще се включат в дискусията.

Между другото току що прочетох,че вече има фиксиран срок за процедурата 20 месеца.
Dparo u TaHq

:)

Мнение от Dparo u TaHq »

Мисля си че момичето е право,но всеки е в различна ситуация и затова трябва сам да избира,.И много е важно ,когато имаш деца и ако те все още са малки.Но ако ти си сам,тоест без деца,и не можеш да търпиш "живота" (като нас) тогава си подай за френската част :) :)
А и понякога и там се бавят нещата и мооже да отнеме и година ио половина-зависи.Но до колкото имаме информация(не от форума) френската процедура е по-улеснена,има по-малко изисквания,като цяло е по-лесно.На нас документите ни струват 78лв. (4 дипломи за образование,паспорти 2бр.,трудови книжки 3бр.,лични карти 2бр....) за преснемване и нотариално заверени.И после 100долара за Фирмата посредник първоначално,за преводи и легализация и изпращане на документите.Парите не са чак толкова много,но все пак за една обикновенна заплата за много хора могат да бъдат сериозна сума....все пак сме в България. :twisted:
bp_de
Мнения: 1627
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:44 am
Местоположение: USA

Re: Продължителност на федералната процедура

Мнение от bp_de »

Amental написа:Защо е толкова голяма според вас
разликата между продължителноста на двете процедури
?

Също така никъде в портала не открих някаква информация за федералната процедура.

Линка от правителствения сайт го знам ;)
Ами кат знае6 саита не 4ете6 ли? или по то4но не си ли прави6 изводи от написаното там а ?
по федералната имат 2-3 милиона апликанта на година а сте вземат 150 000 така 4е месо за месомела4ката винаги сте има и те не са на зор.
Ама в Квебек ситуацията е друга -там взимат та даже и некакви пари дават та белким некои остане за квебекарската месомела4ка.
Аватар
p4eli4ka
Мнения: 680
Регистриран на: Сря Окт 01, 2003 7:34 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: :)

Мнение от p4eli4ka »

Dparo u TaHq написа:И после 100долара за Фирмата посредник първоначално,за преводи и легализация и изпращане на документите.
Това е за тези, които ползват посредник. А който е тръгнал за насам, в повечето случаи може да си мине процедурата и без посредник, и без даване на излишни пари. Ама всеки си решава сам. Като не му се занимава на човек с попълване на документи, вади пари, плаща, и някой друг му върши работата :roll: Само дето като дойдете тук ще ви се налага да попълвате доста документи, и ако досега не сте го правили, няма да ви е много лесно :?
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Dparo u TaHq

:)

Мнение от Dparo u TaHq »

Пчеличке,
Ние си знаем най-добре.Вярно,че може и човек сам да си подаде документи,но кой както си реши(ние сме си направили избора).
И тъй.....яли пили и се веселили:)
Публикувай отговор