Ottawa University
Ottawa University
Значи има доста голяма вероятност да замина за Отава тази есен и в скоро време ще кандидатствам undergrad. за този университет. Общо взето документите, които ми изискват са готови с изключение на прословутите "official transcripts и course description", който са ми малко неясни (от прегледаните теми за official transcripts не ми стана мн ясно какво представляват и за кой документи се отнасят). Много ще съм благодарен ако някой може да ме свърже с български студенти там т.е. да ми каже техни координати (имам предвид е-майл или някакъв чат). Ако някой има полезна информация по темата да сподели също бих му бил мн. благодарен. 

"official transcripts и course description" - е всъщност Академична справка, на която трябва да е написан името на предмета и колко часа е бил, т.е. 40 часа, 60 часа... това е много важно, защото ако е малко часове няма да ти го признаят и ще се наложи да повтаряш предмети, които вече си правил(а) в БГ.
Това нещо в новите дипломи си върви като приложение към дипломата. Или поне в моя случай беше така. Но пък съпругът ми го нямаше като приложение в дипломата, и тогава се вади допълнително срещу такса в университета в БГ. Някои университети го дават директно на английски, ако е на БГ трябва да се преведе. В Отава Ю става и на френски, защото е двуезичен университет.
Това нещо в новите дипломи си върви като приложение към дипломата. Или поне в моя случай беше така. Но пък съпругът ми го нямаше като приложение в дипломата, и тогава се вади допълнително срещу такса в университета в БГ. Някои университети го дават директно на английски, ако е на БГ трябва да се преведе. В Отава Ю става и на френски, защото е двуезичен университет.
Последно промяна от Alina на Сря Юни 13, 2007 1:57 pm, променено общо 1 път.
Alina
Мерси много! Само да попитам тъй като разбирам говориш за graduate, за ъндерград. същото ли е? т.е. взимам си акад. справка от училището, където съм завършил ср. си образувание? В дипломата ми пише предметите оценките и хорариума за цялото ми средно по всеки предмет, самата справка просто разбива този хорариум на 4 части, за всяка една от последните 4 години за всеки предмет. Отново моля, ако някой познава и има контакт със студент бакалавър в този университет плс да ми пише на ЛС. Мн ще съм му благодарен