Покупка на лаптоп от Монтреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Welder

Покупка на лаптоп от Монтреал

Мнение от Welder »

Здравейте! Въпросът ми е кратик и е насочен кън хората ориентирани в ИТ сектора. От къде е по-далавера да се купи лаптоп, от БГ или от Канада (Монтреал)? В смисъл за даден клас машини, къде ще е по-евтино? Как стои въпроса с гаранцията?
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Канада е по-евтино за еднакъв клас машини. Освен това като го купиш тука ако се издъни нещо първите 14-30 дена (зависи от политиката на магазина) отиваш и им го връщаш и няма да се разправяш с гаранции. В Бг излезеш ли от вратата на магазина, оправяй се :lol: Да не говорим че тука има нон-стоп сейлове, промоции и т.н. и можеш да намажеш я някой аксесоар допълнително, я 15%-20% намаление на цената. В момента за Виктория Дей уикенд Best Buy и Future Shop имат намаления на почти всички продукти, вкл. лаптопите.
kitke
Обратна връзка:

Мнение от kitke »

Определено в Канада e по евтино, тук дори и промоциите с които работя не се доближават до крайните цени там да не говорим че това което се предлага в БГ като модели е доста ограничено в сравнение с това което виждам по онлайн магазините там.

А недай си боже нещо да се случи ни бавят гаранционните с по 30-40 дни
Да се чудиш кво да обясняваш на клиента.
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Идеята ми беше да си взема лаптоп от Канада, който да си го занеса в БГ. Имате ли представа как седи въпроса с гаранцията в БГ, на закупена машина от тук.
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
Аватар
mice

Мнение от mice »

Welder, ние сме си купували фотоапарат от чужбина и гаранцията му не важи в България, нищо че има представителство на фирмата и тук. Мисля че за каквато и да е техника, гаранцията важи само за съответната страна.
kitke
Обратна връзка:

Мнение от kitke »

Трудна работа!Имай в предвид че тук дори на стоки които производителя дава 2-3 години гаранция търговеца обслужва само една при положение че го купуваш от него в редки случаи 2 години.
Не съм сигурна но предполагам че само официалните представителства на определени марки биха ти уважили гаранция.
И пак казвам не съм сигурна!
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

аз си взех лаптоп от Монреал и вече съм в БГ. Пазара на лаптопи е силно ограничен тук, а моделите които се продават в БГ са много зле. В монреал дори го купих с виста, която вече се самоизключи и сега му сложих друга виста, дето си мисля че няма да направи това; лаптопа върви много добре и под линукс; лаптопа който взех в монреал беше малко под редната класа в магазина; тук не съм виждал лаптопи от класата на моя; а тези които са под нея се продават на едни доста високи цени, така че определено си струва да се вземе лаптоп от монреал или щатите примерно.
точно така мисля по въпроса:)
lud_gidiya

laptop

Мнение от lud_gidiya »

Здравейте!
мисля, че най добрия начин за закупуване е от Канада чрез интернет, само трябва да имаш адрес там, различен от "пощенска кутия номер", на
P.O.BOX не изпращат.
www.tigerdirect.com
www.amazon.com
или www. марката на компютъра.......
Mr.Gecko

Мнение от Mr.Gecko »

За гаранцията няма да имаш проблем в бг-то,защото просто го опаковаш,даваш на ДЧЛ и до адрес в Монреал или някъде из Северна Америка където фирмата има офис и всичко е О.К.Но незабравяй че транспортните разходи на лаптопа са за твоя сметка.С много електроники въпроса за гаранцията е подобен- Торонто или някъде в САЩ око няма представителство в Монреал но пък обратния маршрут тук е за тяхна сметка.Следователно избора от тук на татък е изцяло в твоята глава.
Ако искаш приятел вземи си куче!
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Взехме на свекърва ми acer миналогодишен модел на сел от бест бай, с камера, 120 гб, 1.8 мхц сентрино дуал кор, никак не-лош, за 650 долара. В бг се води последен модел и е 2 бона. Смятай, както казваше един съфорумец :) ...
Циганите - на Сатурн !
Публикувай отговор