Покупка на лаптоп от Монтреал
Покупка на лаптоп от Монтреал
Здравейте! Въпросът ми е кратик и е насочен кън хората ориентирани в ИТ сектора. От къде е по-далавера да се купи лаптоп, от БГ или от Канада (Монтреал)? В смисъл за даден клас машини, къде ще е по-евтино? Как стои въпроса с гаранцията?
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
Канада е по-евтино за еднакъв клас машини. Освен това като го купиш тука ако се издъни нещо първите 14-30 дена (зависи от политиката на магазина) отиваш и им го връщаш и няма да се разправяш с гаранции. В Бг излезеш ли от вратата на магазина, оправяй се
Да не говорим че тука има нон-стоп сейлове, промоции и т.н. и можеш да намажеш я някой аксесоар допълнително, я 15%-20% намаление на цената. В момента за Виктория Дей уикенд Best Buy и Future Shop имат намаления на почти всички продукти, вкл. лаптопите.

Определено в Канада e по евтино, тук дори и промоциите с които работя не се доближават до крайните цени там да не говорим че това което се предлага в БГ като модели е доста ограничено в сравнение с това което виждам по онлайн магазините там.
А недай си боже нещо да се случи ни бавят гаранционните с по 30-40 дни
Да се чудиш кво да обясняваш на клиента.
А недай си боже нещо да се случи ни бавят гаранционните с по 30-40 дни
Да се чудиш кво да обясняваш на клиента.
Трудна работа!Имай в предвид че тук дори на стоки които производителя дава 2-3 години гаранция търговеца обслужва само една при положение че го купуваш от него в редки случаи 2 години.
Не съм сигурна но предполагам че само официалните представителства на определени марки биха ти уважили гаранция.
И пак казвам не съм сигурна!
Не съм сигурна но предполагам че само официалните представителства на определени марки биха ти уважили гаранция.
И пак казвам не съм сигурна!
-
- Обратна връзка:
аз си взех лаптоп от Монреал и вече съм в БГ. Пазара на лаптопи е силно ограничен тук, а моделите които се продават в БГ са много зле. В монреал дори го купих с виста, която вече се самоизключи и сега му сложих друга виста, дето си мисля че няма да направи това; лаптопа върви много добре и под линукс; лаптопа който взех в монреал беше малко под редната класа в магазина; тук не съм виждал лаптопи от класата на моя; а тези които са под нея се продават на едни доста високи цени, така че определено си струва да се вземе лаптоп от монреал или щатите примерно.
точно така мисля по въпроса:)
laptop
Здравейте!
мисля, че най добрия начин за закупуване е от Канада чрез интернет, само трябва да имаш адрес там, различен от "пощенска кутия номер", на
P.O.BOX не изпращат.
www.tigerdirect.com
www.amazon.com
или www. марката на компютъра.......
мисля, че най добрия начин за закупуване е от Канада чрез интернет, само трябва да имаш адрес там, различен от "пощенска кутия номер", на
P.O.BOX не изпращат.
www.tigerdirect.com
www.amazon.com
или www. марката на компютъра.......
За гаранцията няма да имаш проблем в бг-то,защото просто го опаковаш,даваш на ДЧЛ и до адрес в Монреал или някъде из Северна Америка където фирмата има офис и всичко е О.К.Но незабравяй че транспортните разходи на лаптопа са за твоя сметка.С много електроники въпроса за гаранцията е подобен- Торонто или някъде в САЩ око няма представителство в Монреал но пък обратния маршрут тук е за тяхна сметка.Следователно избора от тук на татък е изцяло в твоята глава.
Ако искаш приятел вземи си куче!