60 дни срок за допалнителни документи

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
tarkaloto

60 дни срок за допалнителни документи

Мнение от tarkaloto »

здравеите скъпи са форумци имам една молба към вас за помощ получихме писмо че не събираме точките и искат някакъв допалнителен документ всъщост не ми признават дипломата от техникума която съм заваршил 1991 г. (която ми даваше точки като втора специалност) в go-to -quebec прочетах че ако дипломата е получена 5 г. предхождащи DCS-a или имаш една година трудов стаж по специалноста ти признават дипломата. дали правилно сам разбрал?? Ще ви бъда много благодарен ако някои помогне!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

За да ти помогне някой, трябва да има пълна информация за твоята кандидатура и да прецени къде си сбъркал и откъде може да дойдат допълнителните точки. Ако не искаш да се откриваш пред всички, то си избери някого на когото да се довериш.

А иначе е ясно, че по отношение на изискванията на Правилника за точкоопределяне и Правилника за селекция на чужденци имаш неясноти или непълни познания. То и затова се е стигнало до погрешна преценка на събираните точки. Примерно по въпроса за дипломата ти от средното. Ако имаш диплома за висше след нея, то по ред причини тя не може по никакъв начин да ти носи точки за втора специалност. И не е въпроса някой да ти я "признае" или не. Такива са законовите изисквания.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
tarkaloto

Мнение от tarkaloto »

Здравеите пак съм аз заваршил сам средно професионално техническо училище със специалност "опретор на метало режещи машини" завършил съм през 1985 г. две години казарма. Вечерен техникум за 3 г. специалност (технология на машиностроенето) дипломиран 1991 г.
Стаж през последните 5 г. като механик в шивашка фирма.
Не ми признават втората диплома защото е 10 г. преди DCS-a а в go-to-quebec пише че ако имаш стаж по специалността в последните 5 г. ти признават дипломата.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ето в ТАЗИ тема съм обяснил подробно какъв е реда за самооценка и как следва да работим с различните таблици за дипломи и образования.
Да, така е. Ако дипломата ти е взета преди повече от 5 г. от датата на подаване на молбата за селекция, то през последните 5 г. трябва да имаш минимум 1 г. стаж по специалността записана в дипломата.
Ти представяш 2 дипломи за една и съща степен на образованието, придобити преди доста повече от 5 г. и само един стаж през последните пет години - "механик в шивашка фирма".
Дори и да ти го признаят този стаж като стаж по една от специалностите от двете ти дипломи, то просто няма как да го признаят и за стаж по специалността от другата диплома. Това е очевидно.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор