Здравейте днес получих писмо с искане за данни какво съм правил от 1995 до 1996 година. Задължително ли е да се отговаря с писмо или може и по факс, за по-бързо? Вече сме кълба от нерви покрай тези медицински които се бавят спрямо другите с около 3 седмици. Може ли това да е причината за забавянето? Или един провален опит от мен за виза за Англия от преди 5 години? Дали имат данните от Английското посолство и дали евентуално се съобразяват с тях? Благодаря ви предварително за отговорите.
Здравей nikola76, колкото до това дали можеш да им изпратиш инфото, което ти искат не сме сигурни дали можеш да го изпратиш по факс или не.Май най-добре ще е да им го изпратиш по пощата като си напишеш кейс нъмбъра, за да те открият по-бързо. Зная, че е неприятно всички други да получават медицински, а вие още не, но поне е хубаво, че ви работят по досието и ще ви изпратят и на вас. Сигурни сме че няма връзка с отказа ти за виза за Англия, защото това са отделни страни и решенията ги взимат отделно. Просто явно хората ти искат информация за този период, който ти явно си изпуснал да напишеш! И на други се е случвало да искат подобна информация. Не се притеснявай всичко ще е наред и стискаме палци от тук нататък нещата при вас да се развиват по-бързо
Успех!!!
и на нас ни поискаха такава декларация, даже се оказа, че медицинските са изпратени преди това искане, а ги получихме след него. Напиши я, подпис при нотариус, 3 лв за всеки един и я засилвай, ако не получиш медицински междувременно я засили по куриер и споко, всичко е наред. Няма да ти се забави процедурата, не се притеснявай!
По-добре сега да ти я поискат, отколкото преди визите.
Milenka написа:и на нас ни поискаха такава декларация, даже се оказа, че медицинските са изпратени преди това искане, а ги получихме след него. Напиши я, подпис при нотариус, 3 лв за всеки един и я засилвай, ако не получиш медицински междувременно я засили по куриер и споко, всичко е наред. Няма да ти се забави процедурата, не се притеснявай!
По-добре сега да ти я поискат, отколкото преди визите.
Миленка незнам за каква декларация говориш ама недей че ще объркаш човека. Попълва се само имм.008 по един за двамата кандидати като само се пишат имена и в персонал хистори се полват периода който е описан с обяснение какво са правили. Примерно учиш за кандидатстудентски изпит, учих език, работих сезонна работа и такива неща които не изискват доказателства като трудова книжка или диплома, подписват се и ги изпращат кви декларации и кви нотариуси намесваш? няма нужда
При нас имаше същият проблем и изпратихме исканият документ по факса, тъй като ставаше въпрос за периода между гимназията и колежа, просто им написахме, че съм се подготвяла за кандидатстване и толкова.
Привет и от нас!nikola76,и на нас поискаха такава информация и то след ОК на медицински.След като добре и качествено се паникьосахме,попитахме във форума,прочетохме и написахме исканата информация на лист-формат А4,подписахме се и пратихме исканото и с куриер ,и на имейла.Залепи си баркод на листа с инфото и не се тревожи.От "Speedy"ни дадоха инфо,кога и кой е получил пратката и сега чакаме...Така че,случва се и на другите,не се притеснявайте,спокойствието и търпението ще са Ви много необходими.Успех и усмивки!
И на нас ни поискаха въпросната декларация. Вчера ги направихме. Писмото пристигна след медицинските и в него си пише, че декларацията трябва да бъде "notarie". Аз мисля да им я пусна по факса, за да стане по-бързо, а след това и да им я изпратя и като обикновено писмо (препоръчано, де).
Странното обаче е, че периода, за който искат инфо за мъжа ми, е времето, през което той е бил в казарма - и те си го имат написано две графи по-долу...
Възможно ли е да не са го видели или да очакваме да поискат и военна книжка?!?
Аз не съм получавал писмо с искане за такава декларация затова ме поправете ако греша.
В т.11 на Анекс 1 къдете трябва да се даде инфо кога, къде и какво си правил е написано: Expliquez en detail ce que vous avez fait ces 10 dernieres annees ou depuis votre 18e anniversaire de naissance, selon la plus longue de ces deux periodes
...което ще рече, че ако си роден 1977 и си изпратил формулярите през 2007 трябва опишеш какво си правил от 1995, т.е когато навършил 18 години, а не от 1997 което е 10 години назад.
Кажете такъв ли е случая или не?
- Ако си навършил 18 години преди по-вече от 10 години - посочваш какво си правил от навършването на осемнадесетата година до момента.
- Ако си навършил 18 години преди по-малко от 10 години - посочваш какво си правил последните 10 години.
Мисля, че е така. Поне на този принцип ние си оформихме документите. Успех.