Pokupka na prenosim kompiutar v Kanada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Pepon

Мнение от Pepon »

Molson написа:TUKA SA PO-EVTINI OT BG. LAPTOP TUKA SE KUPUVA, NE V BG.

Za tova, che sa po-evtini ot BG si prav, no az ot Canada ne bih kupil nikoga. Miastoto za kupuvane na elektronika e samo edno - USA.
Az karam edin poznat da mi pazari tam i da mi prashta. Dori s razhodite po poshtite i mitnicite e pak pone s 20% po-evtino ot Ontario. Za 750US$ /okolo 1000CAD/ tam se kupuva mnogo prilichen notebook ot magazina s 1 godina garancia. Tuka za tezi pari moje samo da se snimash do notebook vav Future Shop-a.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Molson

Мнение от Molson »

ne stava vapros za future shop
tam sa kojoderi i neshtastnici.
a che e po-evtino v usa, i da i ne. niakoi neshta sa po-evtini, no drugi ne.
moia laptop e ot usa, no go vzeh evtino ot canada. niama znachenie otde go vzemash ima znachenie cenata. DELL prodava online taka che ne ti e problem da si porachash ot canadskia im sait ili shtatskia. sam izbirash.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Някой знае ли как стои въопроса с Дел има ли някакви проблеми с техните доставки/митнически такси/забавяния/ или някяква незнайни такси и трикове ??!?!?
bp_de

Мнение от bp_de »

Shnorhel(jore)- zareji gi tiq ot DELL- twa sa razboinizi - te nqmqt sobstwen razwoi. pora4wat nqkade w kitai i samo preprodawat.
tuka kupixme predi 2 godini za firmata okolo 30 broq - sega samo 5-6 sa zdrawi.
LAptop samo ot firma deto ima sobstwen Razwoi - drugoto e ALA bala.
speedy

Мнение от speedy »

bp_de написа:Shnorhel(jore)- zareji gi tiq ot DELL- twa sa razboinizi - te nqmqt sobstwen razwoi. pora4wat nqkade w kitai i samo preprodawat.
Имам същите наблюдения за преносимите им машини. Лошото е, че ще ми се наложи да взимам точно такъв за работата - фирмата ни пазарува от Dell, а стария Compaq вече издиша. Основни проблеми които съм виждал при колеги са с екраните. Дискове също гърмят от време на време.
Alina

Мнение от Alina »

Дааа

отказахте ме веднъж завинаги да пазарувам от Дел

Мерси приятели
Alina
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Shnorhel(jore)- zareji gi tiq ot DELL- twa sa razboinizi - te nqmqt sobstwen razwoi. pora4wat nqkade w kitai i samo preprodawat.
Prodane (ako tova si ti z a drug ot Germany ne se seshtam), shte te pomolia da mi pusnesh edin e-mail ako oshte mi go pomnish da se chuem pone. Za razvoia si prav no ne sum siguren che e mnogo vajno uslovie za napravata n a hubav kompiutur. Bez da se zaiajdam shte spomena za Siemens-Fujitsu i dvete firmi imat razvoj, no zaedno praviat naj-ujasnite mashini koito sum vijdal nito edna chast ne raboti normalno sus drugata vseki ciganin v Stolipinovo shte sglobi po chitava mashina. Mejdu drugoto zabravih da spomena che pitam za nastolen. Markov kompiutur ne sum iiskal da si vzimam da ne sum sakat che da si sglobia niakoj, no chastite sa skupi a puk tezi hvatki s dosavkite ne mi se nraviat na tozi etap ot Kanadskoto mi prebivavane. V krajna smetka se orientiram ZASEGA kum Dell zaradi programite im na izplashtane i tunkite zeni. No niakoj znae li kak stoi vuprasa s dostavkite ?
vanko22

Мнение от vanko22 »

Абе хора що не си купите от България един лаптоп MITAC.Много сигурно не са го чували но увериавам ви супер е.Аз си го взех от Метро.P4-2.4Ghz,30Gb-HDD,CD-rom/rw+dvd-ROM,768mB-ram(след малък ъпгреид),15,1"TFT 64Mb-Video и сума ти портове.Това всичко за 2280лв.Аз също не бях я чувал но после видях в нета че е тайванска.Същата конф. само че от известните марки е поне с 1000лв отгоре и може би пак са тайвански или китайски
Pepon

Мнение от Pepon »

vanko22 написа:Абе хора що не си купите от България един лаптоп MITAC.Много сигурно не са го чували но увериавам ви супер е.Аз си го взех от Метро.P4-2.4Ghz,30Gb-HDD,CD-rom/rw+dvd-ROM,768mB-ram(след малък ъпгреид),15,1"TFT 64Mb-Video и сума ти портове.Това всичко за 2280лв.Аз също не бях я чувал но после видях в нета че е тайванска.Същата конф. само че от известните марки е поне с 1000лв отгоре и може би пак са тайвански или китайски

Abe, za tezi pari /okolo 1900CAD ili 1450US$/ tuka shte si kupia ne notebook, ami samolet :D Slez malko na zemiata, porazhodi se iz Interneta i shte razberesh za kakvo ti pisha.

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Molson

Мнение от Molson »

ako oshte ne ste pipali laptop DELL kazvam vi nai-dobrite sa. doskoro biaha nai-golemia proizvoditel na laptopi. kupete si edin i togava prikazvaite. prosto tova sa nai-iakite laptopi na pazara. TOSHIBA sa na vtoro miasto. drugoto e bozaaaaaa. DELL sa evtini shtoto prodvat online, malki sa im razhodite. obache vnimavaite da ne vi izrabotiat s taksite.
vanko22

Мнение от vanko22 »

Абе Пепончо аз цена не съм гледал щото не ме интересуваше хареса ми и го взех.Коеф. му цена/качество е доста добър за времето когато го купих/ако това ти говори нещо/.А ти ако можеш купи си самолет само да не е дизел че незнам как ще ти пали на студа.[/quote]
Pepon

Мнение от Pepon »

Vanko, za vremeto v Canada sum smenil 18 notebooks. Tova e svarzano s rabotata mi. I nito ne e bil Mitac, prosto tuk ne se prodavat. Taka che ne moga da kaja nishto za kachestvata na tazi mashina. No cenite v Amerika na tezi neshta sa drugi /i.e. po-niski/ tova iskah da ti kaja. izvinaiavai, ako sum te zasegnal na notebook. :D
Eto i moiata klasacia, napravena samo vaz osnova na polzuvani lichno ot men notebooks:

1. Dell Latitude 840C
2. Toshiba Satellite Pro 6100
3. HP NX7000
4. IBM Thinkpad R22
5. Compaq Evo 610
6. Dell Inspiron 8200
7. Toshiba Satellite Pro 4600
8. Toshiba Satellite 3000
9. eMachines 5309
10. Dell Inspiron 5000

Dana da sum polezen s tova info na niakogo, koito teparva smiata da si pazaruva notebook.

Winston Churchill
stiga_be

Мнение от stiga_be »

Blagodaria za infoto momcheta, no poneje ne sam spetsialist, ne sam sigurna che se orientiram dobre v neshtata koito komentirate...zatova shte si perefraziram vaprosa:

V momenta sam na desk top Dell Dimension 8200 i mi varshi dobra rabota - dosega (vtora godina) ne e daval na kaso, koeto e dobra atestatsia kato se ima pred vid koi go polzva...moga li da kupia laptop sas shodni harakteriskiti za $1500 v Kanada, kakvo, ot kade i za kolko? (Ako $1500 ne stigat kolko shte mi triabvat?)
Pepon

Мнение от Pepon »

Nikoga ne mojesh da sravniavash Desktop s Notebook. Vse edno da sravniavash avtomobil s motor. Tova sa razlichni tehniki. Za edin dsktop dori i "jult" ne e problem da te izkara 3-4 godini bez avarii, a niakoi markovi mashini kato HP, Dell i IBM karat i po 10 godini, pri ejednevna upotreba.
Za notbooks jivota na mashinata e dosta po-kratak - iznikvat kakvi li ne problemi - battery, HDD, a poniakoga dori display ili zaranvane. A puk ako go saborish niakade ot po-visoko stava lele-male.
Zatova trianbva notebooka da e zdrav i ne mnogo skap za da te izkara bez problemi okolo 3 godini. Nai zdravi sa IBM, no cenata im e dosta solena. Za men nai-dobro saotnoshenie kachestvo/cena tuk imat notebooks Toshiba. Za okolo 1400CAD+Taxes moje da se kupi dosta dobra takava mashina, s koiato niama da imash problemi. Eto niakoi tekushti offers da se orentirash:

http://www.compusmart.com/product.asp?C ... tID=750122

http://www.futureshop.ca/catalog/prodde ... ewdeptid=1

http://www.tigerdirect.ca/applications/ ... CatId=1348

Winston Churchill
Аватар
No667

pc

Мнение от No667 »

stiga_be написа:Blagodaria za infoto momcheta, no poneje ne sam spetsialist, ne sam sigurna che se orientiram dobre v neshtata koito komentirate...zatova shte si perefraziram vaprosa:

V momenta sam na desk top Dell Dimension 8200 i mi varshi dobra rabota - dosega (vtora godina) ne e daval na kaso, koeto e dobra atestatsia kato se ima pred vid koi go polzva...moga li da kupia laptop sas shodni harakteriskiti za $1500 v Kanada, kakvo, ot kade i za kolko? (Ako $1500 ne stigat kolko shte mi triabvat?)
za 1500$ shte si kupish Chevrolet ili Dodge
Zashto si se razbarzala ot sega za tozi laptop,proiavi tarpenie dokato doidesh v Canada,dotogava shte se smeniat i ceni i modeli i promociishte ima dosta da gledash i haresvash.
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Заключено