Може ли синът ми да пътува сам до Канада?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Victoria

Може ли синът ми да пътува сам до Канада?

Мнение от Victoria »

Здравейте!
На мен и сина ми, който е на 14г., ни предстои заминаване за Канада. Планираме аз да замина преди него. Възможно ли е той да пътува сам и дали авиокампаниите осигуряват асистънс на деца на неговата възраст, особено на летището за прекачване? С коя явиокомпания бихте ни препоръчали да пътуваме? Благодаря ви предварително!
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Закъде ще пътувате? Най-доброто, което можете да направите, е да звъннете по представителствата на авиокомпаниите и да ги питате дали осигуряват помощ на деца, пътуващи сами. Би трябвало по принцип, но все пак ги питайте.
filicon

Мнение от filicon »

няма никакав проблем да патува сам-попалва се декларациа от родителите че детето може само да напусне страната-май тази декларация беше с някаква валидност ама не си спомням точно-всяка авиокомпания има асистанс за деца-плаща се ако не се лажа към 80-150 долара (доплаща се с билета) - но и сумата не си спомням точно-почти всички деца патуват так от канада-сами без родители-даже и малки-напр 4-5 год стюардесите ги придружават и обгрижват
Публикувай отговор