Имам сериозен проблем,а предполагам че не само аз.До началото на април колкото и пъти да съм правил теста,винаги ме приема с 5-6 ниво френски.На 02.05 подадох документи за Виена и реших ей така да направя пак теста и бях изключително неприятно изненадан защото не ме прие въобще,дори и като сложих 7-8 ниво за френски.Ако някой знае нещо нека да каже,че съм ужасно притеснен.
Аз бих те посъветвала да наблягаш на френският и английският и да не вярваш много-много на това,което пише там!Готви се спокойно и разчитай на себе си най-вече.Този он-лайн тест е само ориентир.
Каквото и да е записано в регламентиращите документи, все ще има хора които да отказват да го приемат и това си е. Просто защото не могат да погледнат по-далече от върха на собствения си нос или брега на собствената си локвичка. Или пък смятат че светът започва и свършва с тях.
Да, todor1974 и IFF, за хора с вашия профил, какъвто е и профила на болшинството потребители в настоящия форум, доброто владеене на френски е задължително. Но я направете теста от позицията на 34-годишен биохимик със средно добър английски, който е кандидат на науките, има втора специалност, родителите му живеят в Квебек и е живял там поне няколко седмици (до 3 месеца). Същия човек макар и с нивa "Aucun" по френски, си минава преспокойно теста. Ще мине спокойно и на интервюто и то ако въобще го поканят на такова. Може и директно сертификат за селекция да получи по пощата.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
todor1974 написа:Имам сериозен проблем,а предполагам че не само аз.До началото на април колкото и пъти да съм правил теста,винаги ме приема с 5-6 ниво френски.На 02.05 подадох документи за Виена и реших ей така да направя пак теста и бях изключително неприятно изненадан защото не ме прие въобще,дори и като сложих 7-8 ниво за френски.Ако някой знае нещо нека да каже,че съм ужасно притеснен.
Тоше то Линко ти го каза по заобикоооооолен начин , повредата си е в твото TV , може грешен профил да си пуснал , може да сисе надценил и т.н. лошо е ,че всичко си е за твоиа сметка , сарди се на този които те е съветвал и над цениавал :idea: , стискаи палци да те викнат на интер. следващата сесия , че трудно ще им кажеш че нещо си се обаркал.А за теста от 10.2006 няма никаква промяна само списаците се измениат ама затова си требва четене и поне малко заинтересованост :idea: , затова допускам че некои те мотал само да ти земе левчетата
todor1974 написа:Имам сериозен проблем,а предполагам че не само аз.До началото на април колкото и пъти да съм правил теста,винаги ме приема с 5-6 ниво френски.На 02.05 подадох документи за Виена и реших ей така да направя пак теста и бях изключително неприятно изненадан защото не ме прие въобще,дори и като сложих 7-8 ниво за френски.Ако някой знае нещо нека да каже,че съм ужасно притеснен.
Тоше то Линко ти го каза по заобикоооооолен начин , повредата си е в твото TV , може грешен профил да си пуснал , може да сисе надценил и т.н. лошо е ,че всичко си е за твоиа сметка , сарди се на този които те е съветвал и над цениавал :idea: , стискаи палци да те викнат на интер. следващата сесия , че трудно ще им кажеш че нещо си се обаркал.А за теста от 10.2006 няма никаква промяна само списаците се измениат ама затова си требва четене и поне малко заинтересованост :idea: , затова допускам че некои те мотал само да ти земе левчетата
Значи нищо грешно не съм писал,каквото съм писал до началото на април,го пиша и сега без промяна на абсолютно нищо.Никаква промяна не може да има в моите документи за този период(става въпрос за дипломи,стаж и т.н)Аз просто исках ей така да видя какво става,и вече съжалявам тотално.Имам чувство че нещо се е бъгнал теста.
IFF написа:Мисля,че сте в грешка!Много добре знам какво съм писал в теста преди 1 месец и какво сега.С абсолютно същите данни ме пускаше с ниво 4/4 на френски.Така или иначе езика ще се учи но ако обичате не говорете така високомерно от височината на дървото,от което може би сте забравили да слезете и не можете да чуете ясно какво ви пее радиото!Промени има и това не ме притеснява защото ме мързи да уча френски.Проблема е,че работя в чужбина а там наистина се работи здраво,свободното време е много малко.Но някой,който е в България и "се прави,че работи а пък те се правят,че му плащат",трудно ще ме разбере!
Да нивото на изискванията за френски се повиши доста и от моите наблюдения и то още от миналата година.
Учете здраво че без него няма минаване!
Желая ви успех.
Linko написа:Каквото и да е записано в регламентиращите документи, все ще има хора които да отказват да го приемат и това си е. Просто защото не могат да погледнат по-далече от върха на собствения си нос или брега на собствената си локвичка. Или пък смятат че светът започва и свършва с тях.
Да, todor1974 и IFF, за хора с вашия профил, какъвто е и профила на болшинството потребители в настоящия форум, доброто владеене на френски е задължително. Но я направете теста от позицията на 34-годишен биохимик със средно добър английски, който е кандидат на науките, има втора специалност, родителите му живеят в Квебек и е живял там поне няколко седмици (до 3 месеца). Същия човек макар и с нивa "Aucun" по френски, си минава преспокойно теста. Ще мине спокойно и на интервюто и то ако въобще го поканят на такова. Може и директно сертификат за селекция да получи по пощата.
Разбирам те напълно,ама тия хора може би трябваше да предупредят за повишените изисквания за езика,защото сега чак като пиша9-12ниво за език тогава ме приема,а сам разбираш че да се защити такова ново е доста трудно.Трябва да уча поне още 1 година всеки ден,и пак няма да е сигурно.
Asicka написа:Да нивото на изискванията за френски се повиши доста и от моите наблюдения и то още от миналата година.
Учете здраво че без него няма минаване!
Желая ви успех.
Не е от миналата година,можеш да бъдеш сигурен а от началото на април тази година.
Здравейте,преди да пуснете док. до Виена не сте ли си правили освен он лайн тест,и оценка по таблицата?За мен таблицата с точките е по меродавна от колкото он лайн теста,мое мнение де.Всяко ниво на френски посочено в формулярите носи определени точки,ако вие преди сте си изчислили точките по таблицата и смятате ,че минавате изискуемия минимум да ви поканят на интервю,не виждам за какво се притеснявате Дано само да сте се оценявали обективно Айде успех!
Според мен ако наистина си ги изчисляваш точките на 63-64 и то без език не би трябвало да се притесняваш,макар че ми се струва ,че не си си направил обективна оценка Колкото до това ,че може да ти пратят писмо с искане за доп. ниво на френски,аз поне доколкото съм чел тук в форума,това става когато с точките си на "кантар" или с 1-2над минимума за да те поканят на интервю,все пак е близо до ума ,че не можеш да хванеш максимума точки които се дават от интервюиращия на самото интервю.А пък ако получиш отказ(не ти го пожелавам ,разбира се)изпращат ти и фиш с точките които си получил ,така ,че е абсурд да имаш точките и те да ти пратят отказ.
Поздрави.