Converter 220 >> 110 волта ?
никакав превклу4вател не му трябва.Натали написа:Здравеите,искам да попитам,понеже синът ми ще ходи в БГ и иска да вземе със себе си DVD Player-a си и Game boy-я си къде и какъв превключател му трябва за БГ от 120 към 220V,мисля че не са с големи мощности.Благодаря ви предварително.
Кзм вси4ки- не ми е ясно засто се обсъжда от де да се купи конвертор от 110 волта на 220!!!!!!!!!!!!!!!
Осте един пат -В Бг напрежението е 220 а уреда от Канада е на 110 . Следва леко замисляне - аха 220 трябва да бъдат намалени на 110.
Намляването става лесно -в Бг се продават такива неста - е не на всяка сергия ама има -и не е нужно да се макне каквото и да е от ония краи на света.
поне аз така бих разре6ил тоя проблем.
За тия с Плейстейшъните, Дивидитата и Геймбоьовете - трансформирането на напрежението ще ви е най-малкия проблем, първо трябва да се оправите с различните стандарти на цветовете на телевизорите, на които ще гледате/играете, освен разбира се ако не си помъкнете и телевизор от тука 

Животът е болест, предавана по полов път и със 100% смъртоносен изход. Лекарство все още няма открито !!!
- optics
- Модератор
Човекът правилно е писал 120. Това 110 спокойно може да го забравиш макар и да се помни лесно щото е половината на 220. В Канада напрежението е 120 волта, точка.bp_de написа: Осте един пат -В Бг напрежението е 220 а уреда от Канада е на 110 . Следва леко замисляне - аха 220 трябва да бъдат намалени на 110.
Намляването става лесно -в Бг се продават такива неста - е не на всяка сергия ама има -и не е нужно да се макне каквото и да е от ония краи на света.
Малко встрани от темата но понеже ми се струва че някои се заблуждават - понижаването и повишаването на напрежение стават еднакво лесно и на еднаква цена. Няма такова нещо че повишаването било по-трудно.
Просто същият трансформатор се включва наобратно.
За мъкненето съм съгласен. Няма смисъл да се мъкне.
В заблуда си ти-не е 4ак толкова лесно- но ако си толкова сигурен 4е си прав в вку4ването на трафа обратно-пробваи.optics написа:Човекът правилно е писал 120. Това 110 спокойно може да го забравиш макар и да се помни лесно щото е половината на 220. В Канада напрежението е 120 волта, точка.bp_de написа: Осте един пат -В Бг напрежението е 220 а уреда от Канада е на 110 . Следва леко замисляне - аха 220 трябва да бъдат намалени на 110.
Малко встрани от темата но понеже ми се струва че някои се заблуждават - понижаването и повишаването на напрежение стават еднакво лесно и на еднаква цена. Няма такова нещо че повишаването било по-трудно.
Просто същият трансформатор се включва наобратно.
За мъкненето съм съгласен. Няма смисъл да се мъкне.
особенои ако трафа е за 60 херца -сте ми е много интересно да видим за колко време сте изгърми ако се пусне на 50.
все пак законите на физиката са валидни на земята -така 4е изхода на експеримнта е ясен.
Стана ми интересно, че има трансформатори за 50 и за 60 херца
Разликата между първичната и вторичната намотки освен в броя на навивките може да бъде и в дебелината на проводника, респ. тока който може да тече по "жиците" . Така че твърдението, че ако трафа се обърне от понижаващ ще стане повишаващ и обратно е правилно с изключение на тока, който ще се консумира, поради което не ви съветвам да си правите подобни експерименти. От значение е и вида на изолацията (лаковото покритие) и ако полученото напрежение е високо може да настъпи пробив ! Благодаря за вниманието

Разликата между първичната и вторичната намотки освен в броя на навивките може да бъде и в дебелината на проводника, респ. тока който може да тече по "жиците" . Така че твърдението, че ако трафа се обърне от понижаващ ще стане повишаващ и обратно е правилно с изключение на тока, който ще се консумира, поради което не ви съветвам да си правите подобни експерименти. От значение е и вида на изолацията (лаковото покритие) и ако полученото напрежение е високо може да настъпи пробив ! Благодаря за вниманието

Животът е болест, предавана по полов път и със 100% смъртоносен изход. Лекарство все още няма открито !!!
Темата се обърна в спор по физика д акажем та и затова последен пост от мен -няма да пи6а пове4е в нея.bat Nicky написа:Стана ми интересно, че има трансформатори за 50 и за 60 херца![]()
Разликата между първичната и вторичната намотки освен в броя на навивките може да бъде и в дебелината на проводника, респ. тока който може да тече по "жиците" . Така че твърдението, че ако трафа се обърне от понижаващ ще стане повишаващ и обратно е правилно с изключение на тока, който ще се консумира, поради което не ви съветвам да си правите подобни експерименти. От значение е и вида на изолацията (лаковото покритие) и ако полученото напрежение е високо може да настъпи пробив ! Благодаря за вниманието![]()
Бат Ники -не знам дали някога си смятал трансформатор-но може6 да провери6 как става това - много ясно 4е в голяма роля играе 4естотата.
та като 4овек завър6ил електри4ески ма6ини и апарати-твърдя 4е херцовете играят голяма роля -ама пак може и ве4е законите на физиката да не са в сила-нали вси4ко е относително.

Не само, че съм смятал, но и съм навивал, така че съм наясно не само с теорията
Иначе си прав, че темата се измести, но след като си казал, че няма да пишеш повече няма смисъл да ти обяснявам колко пренебрежимо малка е разликата от 10 херца, всъщност ти с твоите ел. машини и апарати би трябвало да я знаеш 

- optics
- Модератор
Много ми е интересно защо някои хора, много искат да обясняват че другите са в заблуда.bp_de написа: В заблуда си ти-не е 4ак толкова лесно- но ако си толкова сигурен 4е си прав в вку4ването на трафа обратно-пробваи.
особенои ако трафа е за 60 херца -сте ми е много интересно да видим за колко време сте изгърми ако се пусне на 50.
все пак законите на физиката са валидни на земята -така 4е изхода на експеримнта е ясен.
Нищо не съм казал за честотата, ти бързаш да се изерчиш.
И като много знаеш, щеше да е добре да видим точно кой закон имаш предвид и какво точно следва от него. Иначе това, че изхода бил ясен са празни приказки. Забележи, аз не оспорвам какво ти е ясно на теб, само казвам че така както си го казал остава под съмнение дали ти е ясно.
За напрежението например не ти беше ясно.
И така, последно, трябва ли траф от 110-120V към 220V за уреди закупени в БГ, които са със собствени адаптери (зарядно за батерия на фотоапарат, машинка за бръснене и подстригване, друго зарядно, всичките с под 20W консумация) но на нито един от адаптерите им не пише, че може да работи на 110-120V?
Намерих в един магазин универсални на фирмата UNIROS 100W за 26 лв.
Намерих в един магазин универсални на фирмата UNIROS 100W за 26 лв.
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано

-
- Обратна връзка:
Абе човек трябва или не? Ми на всеки уред си пише на какви напрежения и честоти работи. Погледни на стикерите дали имаш 110-220V 50/60Hz. Ако си пише и двете напрежения значи няма нужда да си даваш парите за глупости. Просто погледни и намери отговора сам.
А за адаптерите, тука има за по 10-12$. Изходно право напрежение 3-12V, на 1000mA. Което е напълно достатъчно за всичките там познати машинки и епилатори и всякакви други.
И още нещо само да кажа. Напрежението за готварските печки тука е 240V. НО ТОВА НЕ Е ТРИФАЗЕН ТОК. Специално в жилищата си е монофазно. Има монофазно 110 и 240.
А за адаптерите, тука има за по 10-12$. Изходно право напрежение 3-12V, на 1000mA. Което е напълно достатъчно за всичките там познати машинки и епилатори и всякакви други.
И още нещо само да кажа. Напрежението за готварските печки тука е 240V. НО ТОВА НЕ Е ТРИФАЗЕН ТОК. Специално в жилищата си е монофазно. Има монофазно 110 и 240.
Именно, разгледах всички уреди, и на всичките си пише, че работят само на 220-240V 50-60Hz... трябва си траф, но вчера не успах да намеря...а не съм от София. В Канада не е ли по-лесно да се намери такова отколкото тук?

И къде по-точно, ако може да ме упътите, че нещо вече 3-ти ден не намирам правилното място....optics написа:Няма проблеми, ще намериш лесно в Канада.alkaponbg написа:Именно, разгледах всички уреди, и на всичките си пише, че работят само на 220-240V 50-60Hz... трябва си траф, но вчера не успах да намеря...а не съм от София. В Канада не е ли по-лесно да се намери такова отколкото тук?