Успяхме /ІІ серия/

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
PARAKLIS

Успяхме /ІІ серия/

Мнение от PARAKLIS »

Аз цяла нощ не можах да си легна. Защо? Е, имах една кутия цигари за изпушване и тъй като съм човек който си върши работата до край и този път не изневерих на себе си. Цигарите ми стигнаха тъкмо за кафето на жена ми сутринта - 6 ч. Пристигнахме в Радисън около 2 ч. преди самото интервю и докато си пиехме сладко, сладко кафенцето, аз и жена ми, френският ни бавно, бавно се изпаряваше от това което бяхме учили повече от половин година. Остана само един Бонжур. Стига съм ви разправял врели некипели, а ми да ви кажа това което ви интересува. Приеха ни в уреченият час и започнаха леко, леко да ни подпитват - Първо водещият кандидат - кога, къде си роден, къде живееш, какво си завършил, къде и защо точно това. Мотивацията ти за Квебек-какво ще правиш като пристигнеш в Квебек. Къде работиш в момента, да опишеш естеството на тази работа и фирмата за която работиш. Много важно е да можете да говорите за вашите приятели, ако сте писали такива в молбите - къде живеят, къде работят от кога са там. Изключително важно, ама изключително важно, иска да се говори и на английски - може да са две изречения, но нещо да се каже - това дето си мислим, че едва ли не е предимство, че не знаеш английски тъй като кандидатстваш за френската част в случая въобще не важи.
Мосюто е сериозен човек, делови, спокоен и всичко което говори му се разбира. С една дума СИМПАТЯГА. След като поразпита водещият кандидат идва ред на Придружителя - няма разлика между задаваните въпроси и на единият и другият. Е, това се сещам за момента - ако има нещо друго - питайте
На Всички пожелавам успешно интервю.
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

PARAKLIS, благодарим за споделеното инфо! Как се казва изпитващият? Колко време продължи интервюто? Вие какви нива на френски бяхте писали? Мерси!
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Dild
Обратна връзка:

Мнение от Dild »

Поздравления и от мен!
Може ли да кажете от какво естество и колко бяха въпросите по англ?
DCS - 26.09.2006г.
Потвърждение - 03.11.2006г.
Интервю - 04.05.2007г.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

От написаното разбирам, че не сте имали никакви проблеми с интервюто. Браво :beer: Мен също ме интересува какви бяха нивата ви по френски и по английски. Благодаря.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
PARAKLIS

Мнение от PARAKLIS »

Изпитващият - Jord Oppermann - между 35 и 40 г. - СИМПАТЯГА.
Нашето интервю беше около 50 мин., като през цялото време водехме диалог - почти не сме спирали да говорим - мосюто, аз и жена ми.
Но когато задава въпроси към единият от кандидатите, само той трябва да отговаря, без намесата на половинката му.
За английският - въпросите са по документите и настоящата работа. Ако знаете английски говорете си го спокойно - това ще е само във ваш плюс. Държи се и на английският
PARAKLIS

Мнение от PARAKLIS »

Нива по френски - 8/8 на мен и на жена ми.
Нива по английски - 6/6
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

А къде сте учили френски? На курс или на частни уроци? Мерси предварително!
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
PARAKLIS

Мнение от PARAKLIS »

Учили сме в ИЧС, а за самото интервю взехме и частни уроци.
Но заучените отговори според нас не вървяха - трябва на место да се импровизира.
Аватар
BrotherJoe

Честито II ;)

Мнение от BrotherJoe »

Още веднъж : Честито и благодаря за информацията! :beer: Ако може да попитам: от какво ниво започнахте изучаването на френския и колко време сте го учили. И- имате ли някаква представа с колко точки започнахте интервюто и с колко взехте сертификата? Благодаря - успех и занапред!
PARAKLIS

Мнение от PARAKLIS »

Започнахме буквално от нулата.Учихме 6 месеца интензивно
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Още един въпрос имам. Искат ли преводите на документите или само оригиналите. В поканата за интервю е написано да се носят преведени копия само ако не са били изпратени с молбата за селекция.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Честито!Колко горе-долу продължи интервюто 30 мин?
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
compaq

Мнение от compaq »

estoyanova написа:Честито!Колко горе-долу продължи интервюто 30 мин?
PARAKLIS написа:...
Нашето интервю беше около 50 мин., като през цялото време водехме диалог - почти не сме спирали да говорим - мосюто, аз и жена ми...

8)

Честито PARAKLIS! Успех в бъдещите начинания!
PARAKLIS

Мнение от PARAKLIS »

Ние носихме и преводите на документите
Странджата

Мнение от Странджата »

Честито Параклис , кога дойдеш в Канада голям олтар да направиш , много икони да осветиш :D
Публикувай отговор