Здравейте,и аз се поразрових из сайтовете на авиокомпаниите,но за летния сезон цените са доста солени Счехите се оказва за сега ,че е най изгодно,пък колко са надеждни в обслужването..........За средата на юли 1 възрастен с 2 деца ,с престой в Прага, 2часа-1310 евро,което на фона на това което предлагат другите компании ,мисля ,че не е съвсем лоша цена.А след 25 .08 цената вече е 1083евро,но не ни се чака до тогава Успех на всички.
Lufthansa преди 3 месеца ги проверявах, пак същата цена на билетите ми даваха и тогава, същото се отнася и за чехите. Още преди 1 месец пуснах тема защото видях че цените на чехите скачат с по над 150 лв на човек от 15 юни до 15 август заради летния сезон. Преди 2-3 седмици в една агенция ми пуснаха оферта за полет с Луфтханза на сени близки на чехите +50 евро на човек отгоре. Но сега колкото и да се опитвам да намеря такива в други авиокомпании, за полет през лятото, в сравнение с цените на чехите говорим за х2 х3 и тнт. Справки сам правил само в интернет, мисля да не се занимавам с агенции, всичките товарят. Който може да си купи електронен билет, по-добре да се възползва...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано
Моят съвет е British (ba.com) от година и половина пътувам с тях до Северна Америка и качеството на обслужване е превъзходно -- летят с най-модерните самолети в момента - Boeing 777, цената е конкурентна, стига да я купиш от тяхната страница и поне 3 седмици предварително. Храната е прекрасна, обслужването -- на ниво, а седалките са удобни и като цяло полета е поносим. Всеки пътник има собствено ТВ с развлекателна програма, а за най-нетърпеливите (като мен) специален канал на който да следят местоположението на самолета в реално време, включително височина, посока, скорост и оставащо време на полета... Можеш дори да се регистрираш в самолета 24ч преди полета, да си избереш място, предпочитана храна и т.н. което пести време на летището.
mice написа:
Колко време предварително си купи билетите?
Платих ги в края на февруари. Не знам как стои въпросът с билетите от София за Монтреал, но когато аз проверявах от Монтреал за София разликата между Луфтханза и французите беше около 45 долара. Чехите пък бяха с 40 долара по-евтини, но нямаше билети за връщане за тази класа.
krassy написа:Моят съвет е British (ba.com) от година и половина пътувам с тях до Северна Америка и качеството на обслужване е превъзходно -- летят с най-модерните самолети в момента - Boeing 777, цената е конкурентна, стига да я купиш от тяхната страница и поне 3 седмици предварително. Храната е прекрасна, обслужването -- на ниво, а седалките са удобни и като цяло полета е поносим. Всеки пътник има собствено ТВ с развлекателна програма, а за най-нетърпеливите (като мен) специален канал на който да следят местоположението на самолета в реално време, включително височина, посока, скорост и оставащо време на полета... Можеш дори да се регистрираш в самолета 24ч преди полета, да си избереш място, предпочитана храна и т.н. което пести време на летището.
Прав си за всичко, но имаш ли си представа колко струва билет на Бритиш до Монреал от София?
Да бе какво им става на British-a само допреди седмица ги бях нагласил за 2 възрастни + 1 дете общо €1320, но сега ужас каквато дата и да заложа сумата е тази посочена от alkaponbg
1. DCS Виена - 22.07.2006 г.
2. Покана за интервю - 07.09.2006 г.
3. Интервю - 24.11.2006 г. / УСПЕШНО
4. Документи Букурещ - 16.12.2006 г.
5. Медицински - 15.05.2007 г.
6. Покана за Визи - 23.07.2007 г.
7. Визи - 29.08.2007 г.
Така е, летните месеци има голям трафик, да не говорим че полета пак си е 1 на ден от Аерогара София и това допълнително утежнява цената... Не че в първа класа не е удобно В Северна Америка самолета е нещо като автобуса в БГ -- по-евтино и по-бързо, да не говорим че за презокеански и разстояния от Източния бряг до Западния друга алтернативa няма, освен ако не притежаваш балон с топъл въздух и не се казваш Ричард Брансън, хехе
Незнам какво им е евтиното на чехите !Билет за двама до Монреал-4000 евро .Каквато и дата да въведа цената не пада под това число.А бе тия луди ли са.Та това е повече от сумата с която ще заминаваме.Мафиот ,ти активно работиш по-въпроса,откри ли нещо еФтино?
petiov написа:Незнам какво им е евтиното на чехите !Билет за двама до Монреал-4000 евро .Каквато и дата да въведа цената не пада под това число.А бе тия луди ли са.Та това е повече от сумата с която ще заминаваме.Мафиот ,ти активно работиш по-въпроса,откри ли нещо еФтино?
Иди в офиса на ул.Съборна9 и попитай на място, е моят съвет.
30.01.2006 DCS
20.10.2006 Date d'entrevue-УСПЕШНО!
3.11.2006 Documents Bucarest
17.01.2007 Barcodes
20.02.2007 Formulaires medicaux
09.03.2007 OK
Покана за Визи 05.04.2007
7.05.2007-ВИЗИ
12.06.2007-вече в Монреал
Ние преди една година също ползвахме услугите на "Атлас". Платихме си билетите по банков път и летяхме с КЛМ. Тогава билетите бяха 383 Евро на човек като ни направихме отстъпка за това че сме под 35 години.
"Всички знаят, че нещо е невъзможно, един не знае и го прави" A. Айнщайн
petiov написа:Незнам какво им е евтиното на чехите !Билет за двама до Монреал-4000 евро .Каквато и дата да въведа цената не пада под това число.А бе тия луди ли са.Та това е повече от сумата с която ще заминаваме.Мафиот ,ти активно работиш по-въпроса,откри ли нещо еФтино?
Пробвай с други дати. За 07.07.07 например online резервирано, еднопосочния е 512 евро