Знае ли някий къде можеме да се оплачеме?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
armando

Знае ли някий къде можеме да се оплачеме?

Мнение от armando »

Здравейте всички.Моля Ви ако някой знае съответната инстанция в която можеме да се оплачеме да ни каже...Минахме успешно интрвюто юни 2005г, а на 25.12.2005г. имахме ОК за медицинските.Дойде покана за федерално интервю в Букурещ, тъй като съпругът ми е бил със статус refuge 1991, но след отказ се е прибрал в БГ, т.е. по никакъв начин не е нарушавал законите на Канада.Поискаха да им изпратиме пръстови отпечатъци в Отава за да направели проверка в базата си данни.На 06.02.2006г.минахме интервюто в Букурещ-интересуваха се повече за съпруга ми какво е правил през съответния период в Канада и ни увериха че до 6 месеца ще можеме да пътуваме.До момента сме им отправили три запитвания, но отговора е все стандартен-тече проверка,щом сме готови ще ви се обадиме...и така вече година и половина!Медицинските ни разбира се изтекоха отдавна!
Моля Ви ако някой може да ни каже нещо по въпроса, като как да постъпиме, дали има някаква по висша инстанция към която да се обърнеме-имаме усещането,че въобще са ни забравили,или са ни загубили документите.
Много благодаря ако се отзове някой. Бъдете здрави.
Аватар
krassy
Обратна връзка:

Мнение от krassy »

Здравейте! Това, което имам като инфо и което се потвърди на срещата в Пловдив с Канадските имиграционни е, че подобна проверка се прави от Федералното правителство и касае въпросите на Националната сигурност, както и факта че може да отнеме в някои много редки случай до 2 години. Предполагам, че правят запитвания към Интерпол, ФБР и ЦРУ за съвпадание с базите данни на отпечатъците, това е стандартна процедура както са обяснили. Другото стандартно е, че отнема толкова време, понеже някои от проверките надхвърлят границите на Канада и се правят от трети държави, което допълнително отнема време. Едно е сигурно -- щом са ви казали, че в момента тече проверката, значи не са ви загубили документите и в момента, в който имат резултат ще ви го съобщят. Стискайте палци и търпение е моят съвет! Успех!
07.08.07-Документи Виена
27.05.08-Интервю
16.06.08-Отпечатъци ФБР
02.07.08-Документи Букурещ
16.07.08-ФБР сертификат
06.08.08-Баркодове
22.08.08-Медицински
18.09.08-ОК
06.11.08-Покана
01.12.08-Виза
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Абе то търпение, ама 2 години...моя съвет е, питайте, питайте, питайте. ЗА 2 години аз не 3 ами 300 писма щях да им изпратя, Анди Дюфрен от "Шоушенк" пасти да яде :).
Успех :wink:
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Здравей!Много неприятен момент,но не се отчайвай!Моят съвет е да напишеш директно на този адрес www.minister@cic.gc.ca ,това е адреса на министърката по емиграционните въпроси.Опиши и точно случаят ,те сами се свързват с Букурещ.На мен лично ми помогнаха от там,след доста неуспешни опити с Букурещ ,в разрешаването на нашият казус.
Успех ти желая!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Нашата проверка след първите медицински трая година и половина. След това получихме втори медицински и пак чакахме около девет месеца. Правихме сумати запитвания и получавахме подобен отговор - тече проверка. Дано това да ви е от полза, ние сме пример, че макар и късно най-накрая визите идват :)
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Публикувай отговор