Компютър TOSHIBA Satellite A100-785 Centrino® Duo T2350 (1.8
Компютър TOSHIBA Satellite A100-785 Centrino® Duo T2350 (1.8
Здравейте съфорумци,
обръщам се за помощ към IT специалистите и онези от вас, които са вече в Канада или имат информация по въпроса дали този компютър е съвместим с канадските стандарти. Както знаем в Канада, електромрежата е на 110 волта и честота 60 херца, докато в България е 220 волта и 50 херца.
Моят приятел има друг модел Toshiba и на него има копче за превключване от 50 херца и 220 волта на 60 херца и 110 волта, защото компютърът му е правен за САЩ.
Вярно ли е че адапторът затормозава машината и ако ПС- то не е с вградени такива възможности - смяната в друг режим ще му скъси "живота"?
Ето характеристиките на компютъра, никъде не пише да има "AC adaptеr", това означава ли че няма изобщо или копютърът би могъл да превключва автоматично от една честота на друга и от едно напрежение на друго (както ни каза един продавач), в което аз лично се съмнявам?
Toshiba Satellite A100-785 +External WEB Camera
Centrino® Duo processor T2350 (1.86GHz, 2MB L2 cache)/ 512+512MB (DDR2)/ 120GB SATA (5400rpm)/ 15.4" WXGA TruBrite (1280x800)/ DVD Super Multi drive DL/ Intel 945GM Express chipset up to 128MB (UMA)/ 56K/ LAN/ Wireless LAN (802.11a/b/g)/ Bluetooth/ 5-in-1 Bridge Media slot (SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™)/ TV-out/ IEEE 1394/ 4x USB 2.0/ PC Card Type II/ Express Card Slot/ Spill-resistant Keyboard/ Battery life 3:27/ Win Vista 32bit Home Basic, Microsoft® Office OneNote ™ 2003, Toshiba ConfigFree™, Connectivity Doctor/ 1 година международна гаранция/ 2.72kg
ГАРАНЦИЯ: 1 годинa международна гаранция !
Благодаря Ви за мненията предварително и много се надявам на помощтта Ви!!!
обръщам се за помощ към IT специалистите и онези от вас, които са вече в Канада или имат информация по въпроса дали този компютър е съвместим с канадските стандарти. Както знаем в Канада, електромрежата е на 110 волта и честота 60 херца, докато в България е 220 волта и 50 херца.
Моят приятел има друг модел Toshiba и на него има копче за превключване от 50 херца и 220 волта на 60 херца и 110 волта, защото компютърът му е правен за САЩ.
Вярно ли е че адапторът затормозава машината и ако ПС- то не е с вградени такива възможности - смяната в друг режим ще му скъси "живота"?
Ето характеристиките на компютъра, никъде не пише да има "AC adaptеr", това означава ли че няма изобщо или копютърът би могъл да превключва автоматично от една честота на друга и от едно напрежение на друго (както ни каза един продавач), в което аз лично се съмнявам?
Toshiba Satellite A100-785 +External WEB Camera
Centrino® Duo processor T2350 (1.86GHz, 2MB L2 cache)/ 512+512MB (DDR2)/ 120GB SATA (5400rpm)/ 15.4" WXGA TruBrite (1280x800)/ DVD Super Multi drive DL/ Intel 945GM Express chipset up to 128MB (UMA)/ 56K/ LAN/ Wireless LAN (802.11a/b/g)/ Bluetooth/ 5-in-1 Bridge Media slot (SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™)/ TV-out/ IEEE 1394/ 4x USB 2.0/ PC Card Type II/ Express Card Slot/ Spill-resistant Keyboard/ Battery life 3:27/ Win Vista 32bit Home Basic, Microsoft® Office OneNote ™ 2003, Toshiba ConfigFree™, Connectivity Doctor/ 1 година международна гаранция/ 2.72kg
ГАРАНЦИЯ: 1 годинa международна гаранция !
Благодаря Ви за мненията предварително и много се надявам на помощтта Ви!!!
DCS - 1-wa chast - 10. 2004
DCS - 2-ra chast - 17.03.2006
Pokana za intervu - 20.07.2006
Uspeshno intervu - 12.10.2006
Pusnati docs kym Bukuresht - 28.11.2006
Barkodowe - 22.02.2007
Medicinski - 16.03.2007
VIZA - 04.06.2007
Barkodowe - 22.02.2007
Medicinski - 16.03.2007
VIZA - 04.06.2007
- AleksandrAI
Със сигурност има адаптер.
А това дали поддържа 110V става като звъннеш на тези които са ти дали тази оферта и ги питаш. Аз предполагам че ще има 110V.
Ако е така нямаш грижи.
Аз лично ти препоръчвам да си вземеш от тук компютър, най-вече заради гаранцията, защото ако ти се скапе лаптопа купен от България тук в Канада ще се стане много весело.
Виж тук за подобни компютри:
http://www.bestbuy.ca
http://www.dell.ca
http://www.futureshop.ca
А това дали поддържа 110V става като звъннеш на тези които са ти дали тази оферта и ги питаш. Аз предполагам че ще има 110V.
Ако е така нямаш грижи.
Аз лично ти препоръчвам да си вземеш от тук компютър, най-вече заради гаранцията, защото ако ти се скапе лаптопа купен от България тук в Канада ще се стане много весело.
Виж тук за подобни компютри:
http://www.bestbuy.ca
http://www.dell.ca
http://www.futureshop.ca
Последно промяна от AleksandrAI на Пон Апр 09, 2007 5:29 pm, променено общо 1 път.
Код за потвърждение: Избери целия код
Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
Здравей riba_mech, няма от какво да се притесняваш. Аз също имам лаптоп с подобни характеристики, който съм си го купувал от САЩ и сега си го ползвам тук. Няма значение каква е мрежата понеже моя адаптор който си дойде с лаптопа може да преобразува като от 110 V, така и от 220V и по принцип тези трансформатори ги правят да преобразуват електричеството и от двата типа мрежи. В крайна сметка изходното напрежение е 19V -постоянен ток.
Както каза преждеговорищия, по-добре да си го вземеш в Канада или от САЩ, защото са по-евтини и може да го върнеш, ако нещо стане или не ти харесва. Ако го вземеш от БГ, забрави за международна гаранция (това според мен и по-скоро рекламен трик и ако търсиш международните си права, доста зор ще видиш). Освен това и повече багаж ще влачиш насам, както и притеснението да не му стане нещо по пътя!
Ако все пак го купиш от БГ, не забравяй да си вземеш адаптер за адаптера, т.е. щепсел, който можеш да вкараш в тукашните контакти!
Каквото и да решиш, УСПЕХ!
Ако все пак го купиш от БГ, не забравяй да си вземеш адаптер за адаптера, т.е. щепсел, който можеш да вкараш в тукашните контакти!
Каквото и да решиш, УСПЕХ!
По-добре малък ум, отколкото голям цирей!
Благодаря ви много AleksandrAI, RobinHood i na teb Todd, надявам се да нямам проблеми с този лаптоп.
А адаптер на адаптера не може ли да се купи от Канада?
DCS - 1-wa chast - 10. 2004
Barkodowe - 22.02.2007
Medicinski - 16.03.2007
VIZA - 04.06.2007
Barkodowe - 22.02.2007
Medicinski - 16.03.2007
VIZA - 04.06.2007
Ще ти трябва преходник. Захранванията на Тошиба са 220/110 волта. За преходниците - на летищата вървят по 20 долада, в китайските магазини тук $2-3 . В някой Самсонит магазин в София също трябва да има универсални адаптори за първата сума.riba_mech написа:Благодаря ви много AleksandrAI, RobinHood i na teb Todd, надявам се да нямам проблеми с този лаптоп.
Аз принципно имам 2 кабела от касетофон (най-удачното сравнение което знам за частта от захранването) един по европейски и един по американския стандарт.
Toshiba
Здравейте Българи!
Купих два такива PC- Toshiba (US$ 878 вкл. доставката от USA). Не за мен, а за приятели и никой няма
проблем с абсолютно нощо. За себе си купих преди 4 години
HP zx5078 и също нямям
абсолютно никакви проблеми с изключение на захранващото, докато още бях там то се скапа и чаках ново зарядно 45 дни. Купих ги от :
www.tigerdirect.com
В България може да се купи вече и по-евтин в сравнение с USA or CAN.
Купих си и RAM 1G za US$ 131 от USA, в България струва 98 лева. Тук е по-евтино( в България).
Поздрави на всички!
Това е моето мнение.
Купих два такива PC- Toshiba (US$ 878 вкл. доставката от USA). Не за мен, а за приятели и никой няма
HP zx5078 и също нямям
абсолютно никакви проблеми с изключение на захранващото, докато още бях там то се скапа и чаках ново зарядно 45 дни. Купих ги от :
www.tigerdirect.com
Купих си и RAM 1G za US$ 131 от USA, в България струва 98 лева. Тук е по-евтино( в България).
Поздрави на всички!
Това е моето мнение.
ПОСТОЯНСТВОТО Е В ОСНОВАТА НА ВСЕКИ УСПЕХ!
Да взема и аз отношение по проблема, че за последните няколко години смених 4-5 лаптопа. Всички по-нови лаптопи са 220/110 V, като разликата е само в накрайника в зависимост от страната, за която се произвежда. Ако въпросната машината има адаптер, който е за 220V няма проблем да се ползва на 110, докато при обратното рискуваш да изгориш адаптера и да търсиш нов. Лично поне аз за последните 5години не съм виждал лаптпов в САЩ, който да не е съвместим с 110/220V, така че най-много да си търсиш накрайник. Разбира се на самия адаптер е изписано на какво напрежение работи и това е, което трябва да провериш, за да си сигурен. Иначе купуването на накрайник можеш да направиш както от България, така и от Канада и всяка друга държава. Лично аз бих предпочел да си го поръчам онлайн, но всеки си решава сам. От самите параметри се вижда, че този лаптоп е произведен по новата технология на Интел с двуядрени процесори, което навлезе в 2006 година, т.е. 99% е сигурно, че ще работи на двата стандарта. Фактът, че работи в България на по-високо напрежение, означава че ще работи и при 110V. Но прочети какво пише на адаптера и ако съм прав кажи 

- Kan_Tangra
Re: Toshiba
аз пък си купих 512мб за 13 $ канадски и ми я доставиха в Канада.ludgidiya написа:Здравейте Българи!
HP zx5078 и също нямям
www.tigerdirect.com
Поздрави на всички!
Това е моето мнение.
Съмнявам се, че в България може да се купи по евтино. Все пак имайте предвид, че цените в канадските сайтове са в канадски долари, които са малко по евтини от USD.
а и неудобството от пренасяне го има.
Futureshop.ca :
HP Pavilion Intel Pentium Dual Core T2060 1.60GHz Laptop (DV6215) - 950 CAD
Toshiba Intel Centrino Core Duo T2250 1.73GHz Laptop (A100-036) - 900 CAD
Compaq Presario Intel Celeron M 520 1.6GHz Laptop (C552) - 600 CAD
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола