bateto написа:Ели тук не е Италия ,Франция ,Испания.Ще останеш много учудена като дойдеш.Казвал съм и друг път ,че е неуместно да сравняваш расов Ат с краставо магаре,та в случая сравнението с тези красиви европейски страни и Канада би довело до ;леко; разочарование ,ако си ги сложила в една и съща кошница.
BATETO !-а какво ще прави пумияр сред расови животни !
защото май нямаш голям опит с дeскриминацията на ,инонационални,в страните за които говориш!
ако си лъв сред чакали ,ще си останеш лъв ,но сред лъвове може и да не оцелееш ,докато ако си 4акал и сред лъвове да си се родил и израсал ,паk чакал ще си останеш !
/пан -ча-тан-тра /
Последно промяна от eskimo на Съб Апр 14, 2007 6:49 pm, променено общо 2 пъти.
`няма невъзможни мечти !- има невъзможни хора ...`
Canada Love it or Leave it!
cell:(514)433 44 30-търси Антон„Curiosite n'est que vanite. Le plus souvent, on ne veut savoir que pour en parler.“
беше отдавна ,мисла преди повече от 3-4г. когато за последно влезох тук с ник ,filanki6iata,/за някои може и да говори нещо! ...тогава си дадох зор да споделя впе4атленията ми и мнението ми през първите ни 2-3г. от кацането ни в Монтреал (ако ви интересува мисла,че в тукашната търсачка би трябвало да излезат под ника ми -ако не са ги изтрили всичките !)
та онова което искам да сподела днес ,7-8г. от момента на емигрирането ни е ,4е в Канада за мен всичко е възможно ,за разлика от Европа и по мой впечатления! неуспелите,неудовлетворените ,разочарованите могат да търсят причината за това в предварителната си настройка,мотивацията .Внимавайте с мисълта:,АКО НЕ НИ ХАРЕСВА ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ !,-ще се върнете но!-чесно да си кажем , ще останете разочаровани повече от себе си ,а не от страната ,съдбата на горбетчията ,циркаджията ,циганина ,шапкара ,не е лека ! - и колкото и да плюете по дази държава в последствие ,ще е за да оправдавате собствения си неуспех в собствените си очи!-А там вие ще си останете вечно неуспелите заради,защото ...
Мисла,че ако човек не тръгва за Канада с мисълта ,че тя ще бъде това място на Земята на което той ще открие себе си ,възможностите си ,реализира мечтите си или просто да изживее старините си без проблеми с хладилника и тока ,по-добре да си седи там кадето до сега си е охлювял ,защото в тази държава ,се оказва ,че на бг.охлювите им е вечно нещо неудобно !
cell:(514)433 44 30-търси Антон„Curiosite n'est que vanite. Le plus souvent, on ne veut savoir que pour en parler.“
jovani написа:според мен тук идват балъмите, защото им е по-лесно
А, ей това модераторите да го сложат на пъпа на форума. За да няма чуденки.
На тези които ще бързат да ме опонират ще препоръчам първо да преброят до 10. Канада е средно добро място за средно добри хора. Тук няма място нито за много добри нито за много слаби. По-точно - много добрите бързо разбират, че няма смисъл да си губят времето тук. А на много слабите се осигурява само прехраната. За средно добрите има възможност да си осигурят средно добър живот. Ако не им писне да си блъскат главата в стената.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
beckythomas9 написа:Понеже някои от пишещите са прекалено изискани и не могат да понасяте миризмата в метрото, интересно ми е как ви се отразява миризмата навън? Защото колкото повече хора ползват собствен транспорт, толкова повече се умирисва околната среда от отпадъчните газове на автомобилите. Или това не ви интересува?
Това за частните самолети, Hullboy, кой точно го практикува? Парис Хилтън?
Не само тя драги..има и по близки до нас..този транспорт не е толкова рядко явление тук
Аз съм от женски пол; ако досега не е станало ясно, да изясня. И все пак ми е интересно, кои са тези, които си купуват частни самолети и предпочитат да летят с тях? От моите близки и познати няма такива, сигурно затова не съм чувала.
Е как не си чувала. Не гледа ли рекламата на Air Canada. Пред всяко бунгало частен Jet. Може да са снимали квартала на отавските чейнчаджии
dr.oh.boli написа:Аз Джолани работя това което искам и повече няма как да ме накара никой да заработя а и нищо...портиер съм и даже нямам копче, за отваряне на вратата...по цял ден чета книги и се мотам по форуми и когато си сумирам работното време ми излиза на ден около 15-20 минути, за което време ми плащат годишна заплата колкото на програмист...не знам защо ...предполагам, защото съм близо до хамериканското консулство и терористите когато си правят проучването и стигнат до името ми сменят целта...направо града...скоро и провинцията...ведъж питах спец.агента...казва се Едуард ..(мога да ти дам телефона да го питаш лично дали е вярно, това което ти пиша и ако потвърди ще ми разрешиш ли на плац де зард да ти ковна един пирон) ...дали не е заради това а той се скри зад важни държавни тайни...когато оня ден мина кмета и питах него жена му така го ръгна, че не можа да ми отговори...а скоро чакам пак някой от министрите...дори оня ден ходих до Отава да ги питам в парламента но и те не знаеха но поне ми обещаха да разберът..не че ме вълнува де ..инак до сега да съм разбрал....
А до определението си го намери сам....и преди и сега ти казвам, че има много и различни видове имигранти...свободния, лендита имигрант е най обикновено товарно животно...в него няма нищо специялно...единствената му надежда е в бъдещето на бъдещето му..живот и здраве....
Останалите хора...таланти...супер цпециалисти....спортисти...инвеститори и подобни идват по друг ред и т.н.....
Баси, до какво води напъна на еволюцията да образува втора мозъчна гънка. Единственото ченге, което познавам му свалям шапка. Ама той не е и ченге. Все пак Първо Главно е доста по-различно от Шесто. Обаче все повече се убеждавам, че това дето се разправя за шестаците било вярно. Що не си отваряш вратите, без копче (защо ли да харчат пари на данъкоплатците да те обучават как се натиска копче) и не спреш да ръсиш "бисери".
jovani написа:според мен тук идват балъмите, защото им е по-лесно
А, ей това модераторите да го сложат на пъпа на форума. За да няма чуденки.
На тези които ще бързат да ме опонират ще препоръчам първо да преброят до 10. Канада е средно добро място за средно добри хора. Тук няма място нито за много добри нито за много слаби. По-точно - много добрите бързо разбират, че няма смисъл да си губят времето тук. А на много слабите се осигурява само прехраната. За средно добрите има възможност да си осигурят средно добър живот. Ако не им писне да си блъскат главата в стената.
в Канада има килимче за всеки задник ,от това за 1$ до другото за ...000$ -кои са слаби и кои силни си зависи от гледната точка ,както и ,4е ако си силен ,според мен удовлетворен от себе си ,стандарта на живот ,ще си щастлив кадето и да е по света без значение дали това е Канада ,но мисла ,че силата на силниа е в ,както гласи една источна мъдрост:, да умееш да побеждаваш противника си ,не означава да му вземеш партията шах ,а да му позволиш да я спечели ,без да разбере как го е постигнал !,
за силния победата не е в достигането върха на планината ,а в изкачването . :idea:
eskimo написа:за силния победата не е в достигането върха на планината ,а в изкачването . :idea:
Абе и аз съм на философска вълна (че вече се вижда дънцето), ама все още смятам самозаблуждаването за загуба на време.
Къде точно под върха е доброто място. А къде точно е върха - това е друг, още по-сложен въпрос.
Смесването на реалността с филосовията не решава реални проблеми. Поне не за този, който не разбира смисъла.
П.П. Баси, наплюх доктора, ама и аз почнах като него да ръся мъгляви "мисли". Докторе, бе ти само след кило водка ли пишеш във форума или просто не изтрезняваш
dr.oh.boli написа:ivandi, аз реално време не губя...само работно и загубено от водката такова
Времето от водката не е загубено. Водката в походящи количества спира "вътрешния диалог" и помага да уловисш някоя "ценна" мисъл, която иначе ти убягва в ежедневната лудница
eskimo написа:
за силния победата не е в достигането върха на планината ,а в изкачването . :idea:
Така да е, но според мен цената на която постигаш нещо е от съществено значение в реалният живот (не този на героите от филмите), защото какъв е смисълът (за теб и близките ти, не евентуално за вестниците и историята) да се изкачиш на върха и да си смазан от трудности и умора (физическа и психическа) труп?
eskimo написа:
Така да е, но според мен цената на която постигаш нещо е от съществено значение в реалният живот (не този на героите от филмите), защото какъв е смисълът (за теб и близките ти, не евентуално за вестниците и историята) да се изкачиш на върха и да си смазан от трудности и умора (физическа и психическа) труп?
Поздрави,
dgovani
Да не би да искаш да кажеш, че е от значение да постигнеш "многото" с възможно най "малко"...и да си тръгнал от най "ниско" и стигнал най "високото", което ти и останалите, които искаш да познаваш го смятат , за "връх"
bateto написа:Брато стой си на гъза.Нямаш си напредстава колко народ зачезва от тук сле като навърти 3,4,5 години.Кой събрал някой лев кой не ,но българите масово напускат канада.Остави ги другарите дето пишат във форума ,те не са масовия случай. От тях преобладават компютърджии,студенти,социалджии и лелки домакини.Тяхната хава е съвсем друга и не се подвеждай на приказките им.Гледай си живота макар и с по малко пари.
първо требе всеки да си даде сметка много добре какви са разликите между европа и северна америка, а те са много; според мен е по-добре да се изчака в БГ докато се освободи повече пазара на труда за българи, междувременно БГ предлага доста възможности покрай ЕС за по-добра работа; когато се освободи пазара, тези които в момента работят с ЕС ще имат доста голямо предимство, което по никакъв начин няма да имат ако са в Ка. Там може да получат някаква идея за живота в САЩ най-много защото ако не искат да търпят канадска мизерия рано или късно ще стигнат до идеята за САЩ.
Има доста място по палатковите лагери в Европа... а БГ-то може още да почакате да се оправи На средният българин това му е проблема, че все чака някой да го оправи
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...