Казусът е следния: живея в Онтарио и си имам OHIP (тукашната здравна каса) карта. Може да ми се наложи да пътувам до Албърта (Едмънтън) за няколко месеца в командировка. Как стоят нещата с ползването на здравни услуги при това положение?

Благодаря

В деня след като кацнеш, отиваш до първия Autoplan брокер и сключваш стандартна здравна застраховка (условията са същите, както и ако има MSP (медикъл сървис план)).Bily T написа:Я малко оф топик да попитам така и така сте отворили тема.
Пътуваме за Ванкувър на 2-ри май и тъй като за СИН номер се чака няколко седмици бихте ли ме посъветвали къде (в смисъл компания) да си направя застраховка и с какви клаузи да бъде-като застр.премия, размер на застраховката и т.н.
Благодаря предварително.
п.с. двама възрастни с дете под 2г сме
Точно така. Няма нужда от допълнителна застраховка, защото си покрит от ОХИП. Имаш опцията да си платиш и да ти върнат парите или да изпратят директно сметката до провинцията, в който случай се попълва формуляр.sasho71 написа:не ти трябва застраховка , ОХИП е договорен с всички провинции и няма да плащаш нищо, провинциалните министерства се разбират помежду си. В най-лошия случай ще си платиш и след туй ще ти ги върнат. Само май Кебек, както винаги, прави изключание
По-гадното е че имаше една врътка, че ако отсъстваш над 153 дена от Онтарио, губиш тукашната OHIP coverage. Чел съм го със сигурност, мисля че беше на официалния сайт ама ме мързи да ровя сега.
Ами общо взето те са като гъби след дъжд - има ги на всяка по-нормална плаза.Bily T написа:благодаря Ариес а къде можем да намерим такъв брокер ще ни посъветваш ли?
Май нещо бъркате SIN (social insurance number) със Care CardBily T написа:Я малко оф топик да попитам така и така сте отворили тема.
Пътуваме за Ванкувър на 2-ри май и тъй като за СИН номер се чака няколко седмици бихте ли ме посъветвали къде (в смисъл компания) да си направя застраховка...