English courses in Montreal

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
vnenovbg
Обратна връзка:

English courses in Montreal

Мнение от vnenovbg »

Бих искал да взема TOEFL до края на годината . може ли някой да ми препоръча качествени живи английски курсове в Монтреал . Все пак тук доста малко може човек да си практикува английския ...
Всеки прави , каквото може !
compaq

Re: English courses in Montreal

Мнение от compaq »

vnenovbg написа:Бих искал да взема TOEFL до края на годината . може ли някой да ми препоръча качествени живи английски курсове в Монтреал . Все пак тук доста малко може човек да си практикува английския ...
Не зная доколко са качествени и живи, но това, което намерих можеш да провериш, ако искаш. Дали правят добра подготовка и то за TOEFL, не мога да ти кажа.

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ht=#206968
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

аз съм доволна от James Lyng, но никъде никoй в глава не налива, та и самостоятелно налягане на парцалите се налага.
speedy

Re: English courses in Montreal

Мнение от speedy »

vnenovbg написа:Бих искал да взема TOEFL до края на годината . може ли някой да ми препоръча качествени живи английски курсове в Монтреал . Все пак тук доста малко може човек да си практикува английския ...
Знаенето на TOEFL и владеенето на английския език за две различни неща. Дори масовият канадец, с майчин език английски, не може да изкара прилични точки TOEFL.

Ако целта ти е да вземеш изпита търси направо курсове за TOEFL. Там ще те учат как да го вземеш.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

За TOEFL не са ти нужни никакви кусрове. Взимаш си книга за подготовката му и четеш. Личен опит .
becks

Мнение от becks »

И аз мисля, че няма нужда от курсове. Все пак зависи и от нивото ти. Дръпни си от някой торент самоучители. Изтегли и примерни тестове. Виж колко изкарваш на примерния тест. Оттам нагоре с учене 3-4 месеца може да си вдигнеш с 20-30% процента точките.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

а как се справяте с есето :?
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:а как се справяте с есето :?
Есето изисквано за този изпит е супер елементарно. Естествено трябва да се знае поне малко каква е структурата на едно есе.

За сравнение ще кажа само, че есетата които съм писал в унижерситета бяха значително по-дълги и сложни. Има цели книги за това как се пишат есета но едва ли си заслужава четенето им за TOEFL.

Виж ако искаш да вземеш GRE или някой друг сериозен изпит , ще трябва не само есета да нуачиш как се пишат но и доста сериозно да изучиш граматиката и да имаш доста богат речник от думички.
becks

Мнение от becks »

krimon написа:а как се справяте с есето :?
Ами спазваш структурата, пишеш граматически правилно - за което не си сигурен не го пишеш; пишеш общо взето по темата. Няма нужда есето да е литературен шедьовър :D
becks

Мнение от becks »

с Филипне се надпреварваме кой да отговори първи :D :D
vnenovbg
Обратна връзка:

Мнение от vnenovbg »

Благодаря на всички за инфото ! Сега TOEFL е с нов формат и е доста по-сложен . Има четири части и е интернет базиран . А аз искам да наблегна на говоренето , защото тук във френската част не се говори масово Английски и курсовете са едно от малкото места за практика и развитие.
Всеки прави , каквото може !
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

има нов формат на тоефл от близо година и там есетата са две и 2рото не е класическото
имаше тема за тоефла в полезни връзки около 4-5 месеца виж я
п.с
намерих я
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=23721
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Публикувай отговор