За дървените блокове

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

ако е за под наем не му мислете много.
Гледайте да е на удобно място и да се стига бързо до центъра, където учите, работите и тн. Другото са гивизилъци.

Има някои стари апартаменти, в самия център, дето като стъпваш по пода и поддава надолу скърцайки, но това са частни случаи.
Имаше един такъв - точно между две сгради на Конкордия, входа на блока беше срещу входа на едната, на 20 метра от метро Ги-Конкордия. Даже, можех да си ползвам wireless интернета на унив.
Не го взех разбира се, беше пълна морга. :lol:
Тъмно, тясно, и пода хич го няма :)

бтв тия 15 етажните със сигурност са с бетонни плочи и носещи колони, за да издържи конструкцията. А стените, външни и между апартаментите предполагам са си пак дървени.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
leaf

Мнение от leaf »

Becks,
нали май в Торонто ще идваш?
Тука не са разпространени дървените блокове.
Поне аз не съм виждала.

Извинявам се, ако съм разбрала неправилно. :)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:А в България се отнасяхме с презрение към бетонните жилища ...
:lol: :lol: :lol:
Ами българска работа, Филипе. Сложи ги и в златни апартаменти и тях ще презрят, нема се пуашиш само. :lol: :rotfl:
becks

Мнение от becks »

leaf написа:Becks,
нали май в Торонто ще идваш?
Тука не са разпространени дървените блокове.
Поне аз не съм виждала.

Извинявам се, ако съм разбрала неправилно. :)
Точно за Торонто питам. :D

И щото са ме наплашили, че всичко е дървено, даже вече като видя 15 етажен блок и се чудя "Бахмааму, как са го направили от дърво това чудо" :D :D
leaf

Мнение от leaf »

Тогава не се плаши. :D
Да попаднеш на дървен блок в Торонто ще е голяма находка. :D

Успех в търсенето на апартамент. :)
becks

Мнение от becks »

мерси :wink:
bateto

Мнение от bateto »

заставаш пред блока и гледаш нагоре балконите.ако са подпрени с греди тип жп релси значи пода на блока е дървен/блока е дървен/ ,ако пода на балкона е бетонов фундамент ,значи подовете в блока са бетонно/т.е. блока е бетонен/ По ниските блокове ,до 4-5 етажа са дървени,по високите предимно бетонни.В То. както и навсякъде има ниски и високи блокове и ако някой живее в висок блок ,това по никакъв начин не трябва да означава ,че 80% от блоковете в То. както и в цяла Северна Америка -Мтл,Чикаго,Бостън ,Албакърки етк. не са дървени. :wink:
leaf

Мнение от leaf »

Съжалявам , бате, ама аз съм в 4 етажен и ти казвам:" не е дарвен."
Дай адрес в Торонто на дървен, че да отида да го видя. :D
bateto

Мнение от bateto »

Да ти дам адрес :cry: ами излез си от блока и се поогледай наоколо.
А всъщност може и да си прав/а/ ,ако не си излизал/а/ от квартала си.Аз То съм го обикалял на шир и на длъж ,ама не ми се спори за нещо от което няма особенно голяма полза ,дали дървени,дали бетонни все тая.Е ти ,ако искаш да се пофалиш с ;постижението; ,че живееш в бетон ,аз за да ти направя кефа щото си ми симпатичен/а/ веднага се отричам от думите си и твърдя ,че в То дървени блокове няма ,даже съм Ви виждал в То. да си печете пържолите на барбекюто на бетон ,а не на дървени въглища. :wink:
leaf

Мнение от leaf »

Не си спомням да съм призовавала за спор. Просто съм любознателна и ако ми кажеш къде има такъв блок, наистина ще го видя и ще спра да давам неверна информация във форума.:? Наистина загазихме ако за постижение се смята живота в бетонен блок. На къде върви света?? :conf:
Целта ми е да помогна на някой начинаещ, а не да пиша невярна информация :(

PS Някой да се смили над мен и да ме изведе на разходка! :cry:
:nut: "Не на бетона и на барбекютата върху тях" :luk:
Бате, :oops: Ще ми помогнеш ли? :oops: Моля! :rotfl:
dr.oh.boli

Мнение от dr.oh.boli »

Решението е много просто...колкото и да се напъваш ще намериш поговрката "Колко паре толкова музика" ...не се претеснявай, че ако дадеш повече може да си в по лошо :D
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Най-добре се вижда, когато блока е в строеж. Аз скоро видях в Калгари на един строящ се небостъргач, как вътрешните стени са от дърво. По-долу съм снимал единстроящ се хотел от дърво.

Изображение

Мисля, че няма какво да се плашите от дървените блокове. А бетонните - при тях и цената е по-висока, а звукоизолацията е съмнителна. Тука май такива са само в даунтаун, но от шума на преминаващите коли със сирени, на техните обитатели почва да им се иска да се изнесат някъде далеч извън града в дървена барачка..

Е, ако искаш да покажеш стандарт от самото начало - наемай направо цяла бетонена къща, там и конкуренция сигур няма да имаш...
Embrace your climate change!
Аватар
Mi-na
Обратна връзка:

Мнение от Mi-na »

Leaf, само от любопитство да попитам, блока в който живееш да не би да е "тухлен", защото тук много хора се заблуждават от тухлената облицовка на блокчетата, скриваща дървената действителност.
Първото но жилище беше в такава сграда и на мен много ми харесваше, но само като разположение, така и не се свиква с шумът.
А за съседите под нас ( кротки възрастни филипинци ) направо ми беше жал, когато децата влизаха в ролите на Батман и Спайдърмен.
мразя да ме настъпват по опашката!
Аватар
dog

Мнение от dog »

Гледай да няма големи магазини наоколо че ги зареждат рано сутрин камионите почват да бипкат докато карат назад и няма спане повече. Да не си на главна улица, защото е шумно и ще ти зариват колата с повечко сняг.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
leaf

Мнение от leaf »

Ми-на,
не, не е това.:)
Живея достатъчно дълго в него и Канада. Виждала съм да се строят старчески домове по дървената технология и хотели също. Имам в предвид стените. Иначе конструкцията си е бетон. Но блокове не съм виждала. Повтарям, ако някой живее в такъв в Торонто, моля да каже. Наистина ще ми е интересно да го зная като информация.
Последно промяна от leaf на Чет Мар 29, 2007 10:04 am, променено общо 1 път.
Публикувай отговор