JOY написа:Дани,в сметките си не учиташ,че ти самият ще имаш загуби-бензин,паркинг (минимум 15 дол.),така че не излиза съвсем 50 дол./час. Аз лично,от гледна точка на клиент,смятам,че цената е много приемлива за подобно нещо.Напълно подкрепям съществуването на подобни фирми-всеки сам избира ще се възползва или не.Тук съм съгласна с Роси,че видимо по-евтиното,на практика излиза често по-скъпо.
Колкото до организациите-не се заблуждавайте-няма организация,която да предлага подобно нещо!
fil,и аз много бих искала да чуя поне един пример за злоупотреба с новоемигранти!След като хвърляш подобни обвинения,говори конкретно!
JOY, тази тема вече бяхме я дискутирали. Строго техническата работа ще се изваршва от новоимигранти (едва ли някой които няма работа или не учи, а такива дал господ

ще се откаже от $15 на час), а неща като попалване на документи и ориентиране ще се изваршва от "стари кучета" на
доброволни начала (и желаещи да помагат дал господ - поне така са заявявали тук!). Точно затова не съм включил в сметката и времето за документите и ориентировката.
Колкото до fil - доста хора смятат, че тук "старите" БГ имигранти са на лов за нови - как да им вземат милионите и т.н.
Примери дал господ - на моя приятел Пешо, неговия брат бил излаган от Гошо, които му казал, че неговия братовчед Тошо, може да му осигури работа при жена му Иванка, която ...
Или пък ...
А чакай да ти кажа пък най-новото ...
Аз нямам нищо против такива фирмите посрещачи - напротив това е много хубаво за да се даде старт на новодошлите! Но съм против рекламите след като се говореше за мои реклами когато аз не пишех и четях тук!
Също и не съм против конкуренцията - ако ние направиме една структура за подпомагане, то фирмите посрещачи ще трябва да се съобразяват с това и цените ще бъдат по-нормални - съобразени не само с търсенето, но и с предлагането.