Пак изоставате в Квебек.....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Kwon-Do написа:Хората напират натамм накъдето върви стадото!
А като говориме за това че има работа ,я ми кажи каква точно работа има?Има ли работа за инжинери ,IT , мед.сестри,учители,мениджери,счетоводители ?Що ли ми се струва ,че има работа за сервитиорки,бачкатори ,продавачи и разносвачи на пица......всъщност пак казвам ,не знам, ти кажи!
Освен това не каза нищо за цените на имотите.Какво става от тая гледна точка?Как са цените на детските градини в Калгари и Едмънтън?Верно ли са по 1000 $ на месец?А колко плащаш за Интернет и телефон?Дай малко инфо,защото повечето хора които отиват ,отиват по същия принципкакто са тръгнали и от България-някой нещо казал,некви легенди ,некви непроверени неща ,а после пристигат в Монреал и ...."а ,ама то не било баш така"...Да не ства същото и с "Втората имиграция" към Албърта?
Телефон - също като в Монреал
Интернет - същото
Пълна застраховка за нова кола - 145$ на месец
Кабелна - основната на Телъс е 20$
Храни - същите
Електроника - ако погледнеш сайтовете ще видиш че цените са за Канада
Такси - тук е само 6%
Наеми - с 20% по-високи тук
Работа - има за всички ( аз съм в ИТ сектора)
Цени на имоти - Гоним Торонто и Ванковър.
Заплати - 2,3 и повече пъти в сравнение с Монреал.
За детски градини незнам. Последното което знам е 500$ на месец, но искат да го направят 1000$.
Билети за кино - 11.50$
Бензин - виж тук : http://www.edmontongasprices.com/
Транспорта тук е по-зле. Ама на мен не ми пука, аз съм с кола.
Само Английски език се използва.

Код за потвърждение: Избери целия код

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Айде пак се почна с глупостите, кажи кой ще ми даде 2-3 по-висока заплата и всеки месец ще ти давам 10% от нея, което ще ти е 2 - 3к на месец печалба в джоба...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Един съвет към адаша от Едмънтън - не ръчкай Дявола. Демек не се радвай на колосалния прираст на населението в Албърта.

Не знам как е в Едмънтън, но Калгари се пука по шевовете. За миналата година са дошли над 130000 души. Това при население около 950000 през 2005. Градът е заприличал на строителна площадка. Строят се цели нови квартали, блокове, офис сгради, болници, пътища, училища, противопожарни станции и т.н.
Наемите вярно са високи. поне 1200-1300/месец за двустаен на хубаво място. Въпреки това съм тотално против да се контролират наемите от правителството. Това да не е Квебек.
Това си е чист комунизъм, а комунизмът не работи както всички знаем. Регулацията на наемите в Торонто, до преди 7 години, не доведе до нищо хубаво, само дето собствениците спряха да подържат сградите.
Пазарът трябва диктува ръста на наемите. До 2 години поне 40 нови сгради, за отдаване под наем, ще влязът в строя. Тогава наемите в Калгари ще се успокоят.
С две думи Калгари е скъп ПОНЕ колкото Торонто и Ванкувър, но пък има работа далеч не само за сервитьори и пицари.....И не мисля, че колите и храната в КАлгари са по-скъпи.

П.С.Основен проблем в Калгари е намирането на сносна квартира. За всички новопристигащи - опитайте на всяка цена да си уредите покрив над лгавата, преди да се преместите в Калгари!!!!!!!!!!
Наздраве
Странджата

Мнение от Странджата »

Детска градина - 1000 на мес. , те :shock: децата бакалаври ли излизат от там :?:
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Странджата написа:Детска градина - 1000 на мес. , те :shock: децата бакалаври ли излизат от там :?:
Излизат изродчета :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Странджата написа:Детска градина - 1000 на мес. , те :shock: децата бакалаври ли излизат от там :?:
Нема се пуашиш, в Торонто хубавите градини за бебета под 18 месеца са по $1200/месец :roll:
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

AlexAA написа:Един съвет към адаша от Едмънтън - не ръчкай Дявола. .....
Дявола вече яко е разръчкан.

Аватар
Kwon-Do

Мнение от Kwon-Do »

Виж за подръжката на сградите сте прави!Тука в Монреал апартаментите с по-ниски наеми са.....направо да си скъсаш нервите.Все нещо не работи ,все нещо се троши....И наистина собствениците не ебават за нищо........ :evil: Мамицата им грозна....Другия път направо си взимам нещо за 1000 $ наем ,поне да не се депресирам от тия дупки дето са за по-малко.
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Можело значи.
Ама трябва много да ви се повтаря.

Най ме кефят изказвания от сорта : Абе аз не съм бил там, ама знам че....... :lol:

Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Lub0 написа:Айде пак се почна с глупостите, кажи кой ще ми даде 2-3 по-висока заплата и всеки месец ще ти давам 10% от нея, което ще ти е 2 - 3к на месец печалба в джоба...
Lub0 тук говорим за простосмъртни. :lol: :lol: :lol:

survivor

Мнение от survivor »

Абе отиват към Алберта, ама в много случаи на принципа на прелетните птички. Отиват бачкатори от Атлантическите провинции даа поработят някой и друг месец (когато има най-много работа), спечелят малко парички, после хайде с паричките пак към Атлантическите провинции, където пък си взимат помощи за безработица. И после като дойде сезона - хайде пак в Албърта. Ама семействата и домовете им в бедните провинции. Нали няма да отречете че има такъв феномен? Знам че не всички заминават така, ама знам и че това се смята за проблем в Албърта.
bateto

Мнение от bateto »

Сърви няма да отречем ,а даже ще потвърдим видяното от личен опит.
Що се отнася до цените в Едм. поносими са.Храната ,стоките за бита,застраховките за коли,наемите/относително/,цигари,алкохол,услуги,коли са с 20-30% по високи от монтреалските,което се компенсира от 2та ,3та долара които дават по вече към заплатите.Плюсът е ,че работа има в пъти по вече за бачкатори.Железари,заварчици,бетонджии ,изкопчии се търсят яко ,както и всякакви други бачкаторски проф. на надник 13-18д.Проблемът са високите цени на пропъртито и огромния процент простолюдие/реднек/ които оформят естественната среда за живеене.Другия проблем е лошата инфраструктура ,за да се придвижиш от северната част на града към южната ще ти вземе толкова време колкото да прекосиш Мтл. от запад на изток по хайуея в пиков час.
Парите не са в Ка. и Едм./м/у другото двата града са известни с прозвището пуси сити :D / ,а на севр на нефтените плантации от които по известни са Форт Мак и Гранд Прери.
И аз лично съветвам кандидатите за Втора имиграция да не се заблуждават ,че ще хванат Господ за шлифера като слушат легенди за Албърта и се дислоцират в Ед. или Ка.,все тая е дали ще си стоят в Мтл.,разликата е ,че тук в Мтл е цивилизацията,а да си дадат ясна сметка ,ако се местят за нещо по вече/пари/ ще трябва да минат през плантациите.И изобщо с нефтените пари поне в Ед. е създадена такава диспропорция м/у местните и гурбетчиите/на нефта/ видима с невъоръжено око.Цените са доста дебели ,напомпени изкуственно от нефтениците ,а останалите да го духат.Според мен на това се дължи огромният процент бедни хора в Едм. живеещи уж в Богата Алб.
абе нямате си на идея кво означава Реднек Сити. :D
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

AleksandrAI написа:
Kwon-Do написа:Знаете ли,че в Албърта няма закон ограничаващвдигането на наема и много често може да се случи да наемете един апартамент на една цена и през годината да ви вдигнат наема два пъти и то така ,че накрая да е 2 пъти по-висок от първоначалния!!!
Мерси за такава провинция! :twisted:
Ти луд ли си!!!! Нали така ще си изгонят наемателите.
Вдигат си нормално с по 20, 40 или 60$.
Ако не ти харесва се изнасяш. Изобщо тук е по-добре в сравнение с наемите в Монреал. Там с тоя договор за 1 година е много кофти. От личен опит го знам.
Абе как ще ми вдигат наема с 40, 60$ или два пъти.
В Квебек си има закони - не повече от 2 %. Пък нека да е комунизъм.
Съгласна съм.

Пък за децата - то ако детската градина ще е 1000 $ на месец то за какво работи жената. А заплатата на мъжа в прословутата Албърта позволява ли на жената да не работи. :roll: :roll: :roll: :roll:

И как се изплащат апартаменти за 300 000 $ а?
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
bateto

Мнение от bateto »

Бис цялата тази простотия с Втората имиграция идва от безотговорното олигофренско отношение към другите от страна на подобни индивиди като Алека/не го приемай лично,много си ми симпатичен/ които за да изтъкнат собственният си успех и в опита си да се похвалят дават съвсем погрешна и неверна информация .Ако си забелязала те като хвалят говорят предимно за себе си и собственното си положение от което простосмъртните трябва да разбират -елате в АБ тук всичко е Ок,ако не вярвате виж те ме мен.
Аз на това все си мисля ,че не може да се нарече помагане ,а чиста проба гъделичкане по петите.
И после защо хората плачели и се връщали обратно в цивилизацията. :wink:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:...
И после защо хората плачели и се връщали обратно в цивилизацията. :wink:
Батка, нещо обърка дестинациите. Не се ли прибираше народа към БГ и ЕУ? :lol: :rotfl:
Публикувай отговор