Кредитна линия за кола
-
- Обратна връзка:
Кредитна линия за кола
Здравейте. Имам следният въпрос:
Aко финансирам частично покупката на кола втора употреба чрез кредитна линия ще трябва ли да плащам пълна застраховка? И по-скоро дали е законно да имам просто обикновена застраховка, ако за плащането са използвани заемни средства /дори и да е кредитна линия/.
Един колега твърди, че на практика е възможно, но имало закон, който налага в подоби случаи да слкючваш пълна застраховка.
Благодаря предварително.
Aко финансирам частично покупката на кола втора употреба чрез кредитна линия ще трябва ли да плащам пълна застраховка? И по-скоро дали е законно да имам просто обикновена застраховка, ако за плащането са използвани заемни средства /дори и да е кредитна линия/.
Един колега твърди, че на практика е възможно, но имало закон, който налага в подоби случаи да слкючваш пълна застраховка.
Благодаря предварително.
Ако купиш колата с парите от кр.л. на практика я купуваш кеш/ако ихарчиш кинтите от кр.л. по кръчмите според теб би ли трябвало да правиш пълна застр. на всяка изпита бира/ и банката няма никакво отношение към нещото за което не е дала конкретно кинтите.В тоя случай можеш да минеш без пълна застраховка за разлика когато банката ти дава ауто прет или ти плаща колата .Тогава тя иска да е гарантирана ,че при последици ще си вземе парите от застрахователя.
Батето е прав на 100%. Банката, която ти дава конкретно заем за кола, може да изиска и пълна застраховка и застраховка живот. Ти разбира се можеш да се откажеш от заема!bateto написа:Ако купиш колата с парите от кр.л. на практика я купуваш кеш/ако ихарчиш кинтите от кр.л. по кръчмите според теб би ли трябвало да правиш пълна застр. на всяка изпита бира/ и банката няма никакво отношение към нещото за което не е дала конкретно кинтите.В тоя случай можеш да минеш без пълна застраховка за разлика когато банката ти дава ауто прет или ти плаща колата .Тогава тя иска да е гарантирана ,че при последици ще си вземе парите от застрахователя.

Струва ми се малко странно/ неверно/ банката ,ако е платила колата на дилъра да не е искала ту уей инш,кражба,прир. бедствие и вандализъм,но не споря .Погледни си документите.Застраховка живот също ми се струва неточно,по скоро искат да направиш застраховка с/у временна нетрудоспособност,предимно в случаите ,ако си селф или работиш като фирма и нямаш протекшъните които ползва един нает работник.При мен задължително условие за да ми дадат заема беше да направя и застрах. с/у временна нетрудоспособност/заболяване/ като неосигуряващ се ,а като фирма.За 5 год ми е около 1300д.
Ами така беше, дадоха ми чека/аз го занесох на дилъра/ и не ми искаха никаква застраховка за колата. Одраха ми кожата със застраховка животbateto написа:Струва ми се малко странно/ неверно/ банката ,ако е платила колата на дилъра да не е искала ту уей инш,кражба,прир. бедствие и вандализъм,но не споря .Погледни си документите.Застраховка живот също ми се струва неточно,по скоро искат да направиш застраховка с/у временна нетрудоспособност,предимно в случаите ,ако си селф или работиш като фирма и нямаш протекшъните които ползва един нает работник.При мен задължително условие за да ми дадат заема беше да направя и застрах. с/у временна нетрудоспособност/заболяване/ като неосигуряващ се ,а като фирма.За 5 год ми е около 1300д.

Не е ясно горе, затова уточнявам/сега си видях договора/. За 10000 КАД заем имам 7.4% лихва и със застраховката всичко лихва 11.6%. За 5 год., ако бях изплащал регулярно , биха ми взели над 4000 КАД лихви. Аз го изплатих за една година, защото този заем беше сключен набързо и при лоши условия
Тия 3000 КАД, които съм написал горе са глупост!
Тоест застраховката е 4.2%. Аз не знам много ли е или малко, но заеми с такива проценти от тогава не взимам 

моята кола е купена със заем от банка (TD) преди около 8-9 месеца.
не ми искаха пълна застраховка за колата. дори пратиха факс на застрахователите, че не искат такава, щото пък те като разбраха че е със заем от банка искаха да ми направят пълна.
банката ми беше сложила некаква застраховка на заема, която аз махнах на 2-рия месец.
застраховка живот не са ми искали и не са ми правили.
не ми искаха пълна застраховка за колата. дори пратиха факс на застрахователите, че не искат такава, щото пък те като разбраха че е със заем от банка искаха да ми направят пълна.
банката ми беше сложила некаква застраховка на заема, която аз махнах на 2-рия месец.
застраховка живот не са ми искали и не са ми правили.
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
I believe I'll have another drink.
Re: Кредитна линия за кола
Ако си използвал обикновена кредитна линия, тя не е обвързана с това за какво харчиш парите, така че можеш да имаш каквато искаш застраховка. Условия може да има ако използваш car loan.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001