Франкофоните във форума да ме светнат, моля ...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Франкофоните във форума да ме светнат, моля ...

Мнение от anito »

Значи: член съм на ордер някакъв (професионален), обаче към титлата слагам "жуниор", защото нямам достатъчно тукашен опит. Плащам си редовно такси-макси и секви др. кръвопийски работи, имам си карта, има ме в списъците и т.н. Мисля си аз - имам всички атрибути на ЧЛЕН(КА). Кандидатствам за неква работа, като в обявата пише, че може да кандидатстват даже такива, които в момента са в процес на "ставане" на членове, на очленовяване, тъй да се каже. И отговорът е: много сори, обаче кандидатурата ти е неприемлива, щото не си "мамбр ан регль".
Та въпросът ми е: какво се влага в това "ан регль"? Прилича ми на': "не си никва членка"... :roll: :evil: Нещо ми убягва явно?
Обичам да преча
Аватар
Kwon-Do

Мнение от Kwon-Do »

Обади се в Ордера си и им заяви ,че явно картата която са ти издали е фалшива,вдигни им скандал и им кажи ,че не те приемат на работа с повод ,че не си член на Ордера ,за какво си плащам таксите и т.н.......и ги накарай Те да комуникират със фирмата и да потвърдят ,че Си редовен член на Ордера!Ако и след това не те вземат на работа имаш всички основания да подадеш жалба срещу фирмата защото не те наемат с НЕДЕЙСТВИТЕЛЕН МОТИВ,което е дискриминация спрямо твоята личност!!!!
Мамка им! :evil: :evil: :evil:
Аватар
krimon
гугуле

Re: Франкофоните във форума да ме светнат, моля ...

Мнение от krimon »

anito написа:Значи: член съм на ордер някакъв (професионален), обаче към титлата слагам "жуниор", защото нямам достатъчно тукашен опит. Плащам си редовно такси-макси и секви др. кръвопийски работи, имам си карта, има ме в списъците и т.н. Мисля си аз - имам всички атрибути на ЧЛЕН(КА). Кандидатствам за неква работа, като в обявата пише, че може да кандидатстват даже такива, които в момента са в процес на "ставане" на членове, на очленовяване, тъй да се каже. И отговорът е: много сори, обаче кандидатурата ти е неприемлива, щото не си "мамбр ан регль".
Та въпросът ми е: какво се влага в това "ан регль"? Прилича ми на': "не си никва членка"... :roll: :evil: Нещо ми убягва явно?
Дай извадки от обявата - може да е на някакъв друг принцип (пр. жител на някоя област, представител на еди-кое си малцинство, притежаващ стаж в еди-коя си област минимум 2-3 г.), а не на този, че не си член на Ордера ... Тези, които са Джуниър понякога имат доста солиден стаж в същата област преди да решат да стават с много дипломи.
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

anito написа: "мамбр ан регль".
На тях май точно на туй им прилича щото така им отърва.

"мамбр ан регль" значи - както е по правилата, според изискванията.

Ако си писала в CV то си че си член НЕ може да ти върнат такъв оргвор.
Абе обади се и ги питай защо не те смятат за член, а после в Ордера да ги питаш за къв ..... си държала изпити и си плащаш.

Най-добре е да се обадиш в ордера или да пратиш писмо с данните на фирмата дето не ти харесва ЦВ то и да искаш настоятелно съдействие ТЕ да се обадят в тази фирма и да кажат 2-3 думи.

Мене като ме питат имам ли разрешително за работа на някое интервю например, отивам в CLE то оревавам орталъка на агентката и я карам тя да се обади на потенциалнияя работодател да му обясни статута ми.
Е после ми се извиняват и е наемат.

Абе Ани абе може и да са разбрали че си жена.
А нали знаеш че тука тази разлика все още съществува.

оф ще спра че почвам да се ядосвам.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ани, обади се в ордерът да ги питаш , защо така ти отговарят или звъни във фирмата. Реално ти си член на ордерът , макар и младши.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Flagellum Dei

Мнение от Flagellum Dei »

Ани, защо се чудииш като сама знаеш отговора? Няма нищо общо с ордерите тая работа.
todor73

Мнение от todor73 »

anito написа:Значи: член съм на ордер някакъв (професионален), обаче към титлата слагам "жуниор", защото нямам достатъчно тукашен опит. Плащам си редовно такси-макси и секви др. кръвопийски работи, имам си карта, има ме в списъците и т.н. Мисля си аз - имам всички атрибути на ЧЛЕН(КА). Кандидатствам за неква работа, като в обявата пише, че може да кандидатстват даже такива, които в момента са в процес на "ставане" на членове, на очленовяване, тъй да се каже. И отговорът е: много сори, обаче кандидатурата ти е неприемлива, щото не си "мамбр ан регль".
Être membre en règle de l’Ordre des ingénieurs du Québec, à titre d’ingénieur et posséder de zéro à treize années d’expérience pertinente.

Une personne en attente de la preuve d’appartenance à l’Ordre des ingénieurs du Québec, à titre d’ingénieur, peut également être admise.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Не мога да дам тук офертата, нито отговора им, защото всичко изхвърлих в пристъп на бяс :oops: Но Тодор73 е постнал редовете от офертата, в които пише за кого се отнася обявата. А тия, които казват, че не сам членка, са фонксион пюблик на Кебек :evil:

Идеята да се обадя в ордера, ми хареса много :twisted: \не че ще стане нещо, ама поне да разлая кучетата и да си го изкарам на някой. :evil:
Обичам да преча
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Да бе, ти луда ли си да го изхвърляш :evil:
Аз пък ако са тези от публичната администрация, направо луди ще ги направя! Направи нещо да получиш пак отговорът им. Амаха! Гадове!

Да не са тези:
Ingénieures ou ingénieurs

Réserve de candidatures
186R-4506001

La fonction publique québécoise est à la recherche de candidates et de candidats avec ou sans expérience en vue de pourvoir à des emplois occasionnels et réguliers dans tous les domaines de l’ingénierie. Ces emplois se situent dans toutes les régions administratives du Québec dans divers ministères et organismes.

Les personnes qui répondent aux conditions minimales d’admission pour constituer la présente réserve pourront participer à des concours de recrutement qui seront tenus en fonction des exigences relatives aux emplois à pourvoir ; ces exigences porteront notamment sur le domaine et le type d’expertise, la scolarité, le nombre d’années d’expérience et la connaissance de la langue anglaise.

Attributions générales

À titre d’ingénieure ou d’ingénieur, CLASSE 2, vous exercerez des fonctions d’analyse, de conseil ou de recherche conformément à la Loi sur les ingénieurs. Vous assumerez notamment la prestation de services, la conception, l’optimisation, la normalisation, la réalisation d’ouvrages ou de projets, l’exploitation de ressources ainsi que la surveillance, l’inspection ou la conduite de travaux, et ce, relativement à des travaux ou des projets d’envergure courante.

À titre d’ingénieure ou d’ingénieur, CLASSE 3, vous exercerez des fonctions d’expertise conseil ou de pointe, d’orientation stratégique ou de coordination conformément à la Loi sur les ingénieurs. Vous réaliserez des projets qui se distinguent par leur complexité et par leur impact. Vous pourriez également coordonner les travaux d’une équipe composée d’ingénieures et d’ingénieurs, ainsi que de professionnelles et de professionnels.
http://www.tresor.gouv.qc.ca/fr/ress_hu ... 506001.asp
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Ми да, мога да се обадя да питам защо нямам отговор на молбата си :wink: , че не съм получила нищо, а толкова време мина ... и другите са получили, а аз - нищо! 8)
Обичам да преча
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ще сглупиш ако не си потърсиш правата. Тези поне се страхуват от обвинения в дискриминация като огън от вода :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

anito написа:Ми да, мога да се обадя да питам защо нямам отговор на молбата си :wink: , че не съм получила нищо, а толкова време мина ... и другите са получили, а аз - нищо! 8)
Абсолютно, направи се на недоразбрала. :D
Откъде на накъде няма да те признават, нали си вписана в регистъра ,че и членски внос им плащаш :evil:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

krimon написа:...
Аз пък ако са тези от публичната администрация, направо луди ще ги направя! Направи нещо да получиш пак отговорът им. Амаха! Гадове!
...
mamakenga е кандидатка за публичната администрация ако не се лъжа. Спирането на Социала и беше основния приоритет.

Явно има други, на които приоритета им е да не приемат "младши" инженери,..., да не забравят че са имигранти

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

problema ti idwa ot towa che si w canada; tuk wsi4ko e napraweno samo za pribirane na pari, az pone ne sam widql drug smisal
точно така мисля по въпроса:)
dr.oh.boli

Мнение от dr.oh.boli »

peter_pan написа:problema ti idwa ot towa che si w canada; tuk wsi4ko e napraweno samo za pribirane na pari, az pone ne sam widql drug smisal
Е това ти е истината..можете да си го сложите като важна тема....
ТЪП НАРОД - СЛАБ НАРОД :D
Публикувай отговор