SOS Calgary

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

simplyaven написа:ти я разводняваш, аз си бях съвсем по темата :D нямам откъде да ти дам, моята е кастрирана :roll: пък и не виждам що свързваш котето с яденето и пиенето :shock: странни хора в тоя форум, ей! :lol: :beer:
Защото гледам котето ти е примряло направо от глад и все скача да хване една пеперуда за да си хапне нещо. :P :P :P
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Малко уточнения,
Тelus and Bell не са GSM-и.
800 kinta/mesec, в Калгари, няма да ти стигнат да наемеш и 1-бедрум.
И един въпрос. Ако работните ви визи не са менте, а са от реална компания, компанията защо не ви помогне да се устроите в Калгари, поне на първо време.
Това е нормална практика за сериозните компании.
Наздраве
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

AleksandrAI написа:
simplyaven написа:ти я разводняваш, аз си бях съвсем по темата :D нямам откъде да ти дам, моята е кастрирана :roll: пък и не виждам що свързваш котето с яденето и пиенето :shock: странни хора в тоя форум, ей! :lol: :beer:
Защото гледам котето ти е примряло направо от глад и все скача да хване една пеперуда за да си хапне нещо. :P :P :P
а какво стана с котетата и колажа 2006 :)
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

и аз това се чудя! :shock: котето освен това си играе, след като се е нахранило добре, за да поддържа форма и да си остане вталено европейско коте :lol:
Помогнете ни да им помогнем!
http://www.youtube.com/watch?v=1PDJV3z12CA
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Ето и един сайт за да гледате как върви бензина в Калгари :
http://www.calgarygasprices.com/

Това е за времето:
http://www.theweathernetwork.com/weathe ... AB0049.htm

Пак за времето:
http://weather.ec.gc.ca/radar/index_e.html?id=WRN
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Въороса с квартирите е наистина сложен в Calgary. Мисля, че е почти невъзможно да си намерите квартира преди да дойдете тук. Можете да намерите нещо на нета както аз направих преди време и да си уговорите да го видите веднага след като дойдете на втория ден примерно. За да наемете квартира обикновенно ще ви искат да имате сметка в банката, което вече е значително по-лесно отколкото преди 6 години, но си отделете предиобеда за това и евентуално следобяда за квартира ако сте си уговорили среща по телефона. Може да имате проблем - трудно се намират квартири. Пригответе се да платите освем security депосит (500-700 долара - течат си лихви) и предплата за първите 3 месеца. Причината е че сте новодошли в Canada, нямате кредитна история, кредитни карти и няма да можете да посочите предишен наемодател.
Същата история ще е за откриване на домашен телефон (200 долара депозит - лихви) мобилен (200 долара депозит).
Иначе и аз мисля че ако визите ви са нормални компанията за която работите би следвало да ви помогне, особенно за жилище.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

pazi haivana, 4e niakoi iska da ti go opluska! Na6ta ne e kastrirana o6te, zasega se navarta na majkoto Gonzo i si dudnat lubovno :lol:
mir4ovitza

Мнение от mir4ovitza »

Благодаря на всички ви!!! Просто сте страхотни!
Договорът на мъжа ми е съвсем по правилата и фирмата е екстра,обаче работят с имигрантска агенция която ни къса нервите, за това сме решили сами да проучим каквото можем.
Дайте, моля ви, предложения къде може да отседнем за 2-3 дни докато уреждаме квартирата???Какви са нормалните цени за стая за двама?
Работата на мъжа ми е в Acadia,SE Calgary, така че около този район се въртим....
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Хотелски стаи струват 75-100 долара на вечер (цената е за стая, а не за човек).
Има доста хотели в SЕ, можете да проверите сами и дори да си резервирате на Интернет, ако имате кредитна карта. Най лесно е да се ориентирате оттук:

www.expedia.ca

Ако резервирате оттук може да намерите малко по добра цена (няколко долара на вечер), но обикновенно предплащате и ако нещо се промени - гъбите, Ориентирайте се за кой хотел и след това потърсете страница на самия хотел и резервирайте директно с хотела. Обикновенно може да се канцелира до 16 часа в деня на пристигането, а в някои случаи до предходния ден.
За да се ориентирате къде точно се намира работата ви

www.mapquest.com
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

Gonzo#1 написа:
pazi haivana, 4e niakoi iska da ti go opluska! Na6ta ne e kastrirana o6te, zasega se navarta na majkoto Gonzo i si dudnat lubovno :lol:
стига бе! :shock: той обича котета, Александър, наш човек :wink: ти пази мъжкото Гонзо :lol: :beer:
Помогнете ни да им помогнем!
http://www.youtube.com/watch?v=1PDJV3z12CA
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Така си е. :lol:
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

A, opu6tih kupona, te sa si vlubeni ve4e, kota4kata i majkoto, toi ia u4i da govori :shock: :shock:
mir4ovitza

Мнение от mir4ovitza »

8) и ние сме любители на котетата,имаме 2, но ще трябва да ги оставим в БГ, никъде не видях квартира с разрешени pets.
а ето още един въпрос :oops:
дали е по-добре да тръгнем с visa карта от България, или като пристигнем в Калгари да открием банкова сметка?
Много ни радвате, ха наздраве и от нас :D :beer:
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Ние пренесехме всичките пари в брой. Но внимавайте защото ако сумата е над 10 000CAD(на човек, което значи че може да се разпределя) трябва да се декларира. Но проверете пак сумата за всеки случай.
Препоръчвам ви да си направите банкова сметка тук.

А за домашните любимци обикновенни където е разрешено искат невъзвращаем депозит. Където сме ние е 250$ на животно. Пак казвам това е при нас.
Публикувай отговор