Медицински преглед при наемане на работа?
Медицински преглед при наемане на работа?
На някой друг случвало ли му се е това? Имате ли представа за какво могат да искат да преглеждат човек, който ако го наемат няма да има контакт с клиенти, а ще си стои кротко на компа и ще си анализира. Наистина става въпрос за организация от системата на здравеопазването, ама без никакъв допир с пациенти, клиенти и т. н. Това не ви ли прилича на искане на достъп до лична информация, каквато е информацията свързана със здравето 

- Independent
Зависи. За някои постове се иска изследване за наркотични зависимости и психични заболявания, полицейски досиета и така нататък. Дори "прости програмисти" на краткосрочен договор с фармацевтична компания си дават СИН номера + урина на клиента - за проверка на горните... По принцип можеш да откажеш, но няма да ти дадат работата.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Благодаря ви!
Добре де, но каква е гаранцията че само за наркотична зависимост ще ти проверят урината? Ами че ако имаш някое хронично заболяване, те от тази урина могат да разберат за нея, а нали и под шипките ставаше дума, че не бива да се дава информация, която може да бъде основа за дискриминация (в случая по здравословно състояние). Разбирам че не искат наркомани, ама човек може да е диабетик и те да решат че им е по-изгодно да вземят някой по-здрав (по-малко отсъствие по болест). За мен няма никакъв проблем, просто тази практика ме изненадва.
И другият ми въпрос е дали подлагат на този медицински преглед само кандидати, за които вече са решили че биха ги наели ако медицинските им са ок? В случая този преглед е след интервю.
Добре де, но каква е гаранцията че само за наркотична зависимост ще ти проверят урината? Ами че ако имаш някое хронично заболяване, те от тази урина могат да разберат за нея, а нали и под шипките ставаше дума, че не бива да се дава информация, която може да бъде основа за дискриминация (в случая по здравословно състояние). Разбирам че не искат наркомани, ама човек може да е диабетик и те да решат че им е по-изгодно да вземят някой по-здрав (по-малко отсъствие по болест). За мен няма никакъв проблем, просто тази практика ме изненадва.
И другият ми въпрос е дали подлагат на този медицински преглед само кандидати, за които вече са решили че биха ги наели ако медицинските им са ок? В случая този преглед е след интервю.
предполагам ,по скоро че е формално за да се спази някакъв си закон,нали предполагам си разбрала ,че тук много обичат да си вържат гащите за да не ги съдереш после.например алк-др. тест на нас ни го искат като ходиме в УСА щото ,ако стане аксидент,недай си боже и с жертви даже и да не си виновен и не си друсан иншъранса не плаща ,ако не си минал теста.за нещо такова ще става дума.
Edin pritel mu prawiha medicinski iizsledwania sled interwuto kogato veche beshe iasno che shte go naemat. Ot nego razbrah che osnowno zaradi narkotichnata zawisimost mu gi prawiat.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
на мен са ми правили такъв тест , без кръв , като че ли всичко друго , така ми беше и обяснено че е най вече заради наркотична зависимост и т.н иначе провериха слух , зрение , урина , караха ме да ставам , да лягам , да се навеждам , проверяваха ми гръбначния стълб , кръвно и т.н. попълних и някакъв въпросник за заболявания в семейството и т.н.
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
карлсон , който живее на покрива .
-
Сърви, ако е за държавна работа на бюро, не се притеснявай, заради наркотиците е. При жените пускат и тест за бременност, ако имат съмнения (при 1г платена отпуска по майчинство при федералните, има доста хм, мераклии).
Понякога се налагат по-серьозни тестове, но те са за такива като мен, който веднъж на хиляда години влизат в контакт с потенциално заразен човешки матерял, изотопи и т.н. и профсъюзите си връзват гащите.
Дори в частна компания се съмнявам да седнат да те изследват за заболявания. Струва много скъпо. По ефтино е да те изхвърлят през изпитателния срок, ако имаш здравословен проблем, който ти пречи на работата и си скрил.
Определено, ако са ти поискали тест си най-отгоре на листата...поне при нас ги тестват един по един, а не горните 3ма, примерно...
Понякога се налагат по-серьозни тестове, но те са за такива като мен, който веднъж на хиляда години влизат в контакт с потенциално заразен човешки матерял, изотопи и т.н. и профсъюзите си връзват гащите.
Дори в частна компания се съмнявам да седнат да те изследват за заболявания. Струва много скъпо. По ефтино е да те изхвърлят през изпитателния срок, ако имаш здравословен проблем, който ти пречи на работата и си скрил.
Определено, ако са ти поискали тест си най-отгоре на листата...поне при нас ги тестват един по един, а не горните 3ма, примерно...
Последно промяна от VorGrigorov на Вто Фев 27, 2007 12:15 pm, променено общо 1 път.
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
-
Това майчинството не го разбрах.
МАйчинството даже не е 1 година, а 50 седмици, и си е вид застраховка. Сложено е в един кюп със застраховка безработица (ПКБ на български). За да се получава майчинство, трябва жената да се е осигурявала определен брой часове. Часовете варират във всяка провинция.
Сега за прегледите. Моята мома работи като помощник-учител и се изследвала вече няколко пъти. Със сигурност дава кръв и урина. За друго не си спомням. Според мен такива прегледи са рутинни и са един вид застраховка за работодателя.
Наздраве
МАйчинството даже не е 1 година, а 50 седмици, и си е вид застраховка. Сложено е в един кюп със застраховка безработица (ПКБ на български). За да се получава майчинство, трябва жената да се е осигурявала определен брой часове. Часовете варират във всяка провинция.
Сега за прегледите. Моята мома работи като помощник-учител и се изследвала вече няколко пъти. Със сигурност дава кръв и урина. За друго не си спомням. Според мен такива прегледи са рутинни и са един вид застраховка за работодателя.
Наздраве