Минах интервюто през есента, взех сертификат за селекция, в последствие се ожених, сега подготвям документите на съпругата ми за пращане във Виена. Но тя е бременна и сега се чудя дали да ги уведомя с писмо, което ще придружава нейната молба за сертификат за селекция или в последствие? Според вас кой вариант е по- добрия?
Колкото по-рано ги уведомите толкова по-добре. После ще ви бъде от полза за документите на бебето. Ние бяхме в подобна ситуация.
Честито за Бебето и много късмет!
Честито! Увдомете ги по бързо според мен. и аз сам бременна- 4акам медицински-и съм в лека паника, заради сертификатите които полу4ихме ноември. Линда ни каза 4е са с давност 1 год.
И ние сме във същото положение като Vanio. Първо аз кандидатствах сам и получих сетификат, после се ожених и изпратих писмо до Виена, че съм женен и съпругата ми очаква дете през Април живот и здраве. Попитаха ме дали и тя ще ходи с мен в Квебек/това стана по телефона/ поздравиха ме с едно писмо/по случай женитбата и това че чакаме бебе/ и изпратиха списък с документи за нея. Ние ги изпратихме и след 1 месец ни върнаха отговор с двата сертификата за мен и за нея. След като неколкократно съм уведомил във Виена писмено и по телефона както и на една информационна сесия в София за бъдещото бебе не съм получил никакъв отговор ... за това смятам, че като се роди тогава мога да ги уведомя писмено и да ми изпратят списък с документи за него за да ги извадя... искат и международен паспорт.