Това го копирах от официалния сайт по имиграция на бюрото във Виена. Нещо много начесто взеха да ги правят тези информационни сеанси А пък интервюта - йок
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст" Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Според мен това се дължи на неотдавнашните промени в процедурата и непрекъснатия порой от въпроси, с които вероятно ги заливат подалите от по-рано молби за селекция и имащите намерение тепърва да го направят кандидат-имигранти. Особено първите, по моя лична преценка.
Втората причина може да е страха от евентуалния отлив на работна ръка и мозъци към останалите страни от ЕС в близко бъдеще.
Както и да е, действията на имиграционните не са в ущърб на тръгналите и тръгващите по пътя на емиграцията в Канада нашенци, напротив.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Какво им е намаляло рязко на бастуните? Мотат се като госпожики, неотговарят на е-мейли и т.н. Тая процедура може да бъде сведена до 2-3 месеца, ако имат интерес от работна ръка..
1) 19.10.2006 - DCS до Виена с UPS
2) 20.11.2006 - Accusé de réception
3) 22.01.2007 - Доп. документи за език
Atilla написа:Какво им е намаляло рязко на бастуните? Мотат се като госпожики, неотговарят на е-мейли и т.н. Тая процедура може да бъде сведена до 2-3 месеца, ако имат интерес от работна ръка..
Работна ръка за сега в Квебек дал господ.
Хубавите неща стават бавно.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Atilla написа:Нямах в предвид "работната ръка", която седи по цял ден в форума все пак.
Сега разбра ли дог точно каква е тънката разлика?
Ей човек не може да си вземе и един почивен ден без да го разкрият.
Много сарказъм. Не е нужно.
Пожелавам ти като пристигнеш веднага да си намериш работа и то не каква да е а по специалността и то не само по специалността ами и подобаващо платена и освен това не на 100 км. от мястото където живееш а на 5 мин пеша. И накрая от време на време да можеш да кажеш на шефа че утре ще работиш от къщи като мен днес.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Вече съм си намерил, но тъй като е трудно издаването на раб. виза, или поне политиката на работодателя е такава, дейставм по легална емиграция. Е затова се дразна от тегавата процедура, щото ако бяхме нормален "регион" досега да си работя по специалността където си пожелая или изобщо нямаше да се опитвам.
Съжалявам че така стана ама се спекох, защото в пътвото писмо пише че до 6 месеца ще пратят дата за интервю, а минаха 4 и няма изгледи за нищо...suck.
1) 19.10.2006 - DCS до Виена с UPS
2) 20.11.2006 - Accusé de réception
3) 22.01.2007 - Доп. документи за език
Момко имаш щастието да живееш в НАЙ нормалния регион от гледна точка на канадските имиграционни власти.Ти ,ако бързаш,повярвай ми те два пъти по бързат за теб.И не се спичай още от сега .
Atilla написа:Вече съм си намерил, но тъй като е трудно издаването на раб. виза, или поне политиката на работодателя е такава, дейставм по легална емиграция. Е затова се дразна от тегавата процедура, щото ако бяхме нормален "регион" досега да си работя по специалността където си пожелая или изобщо нямаше да се опитвам.
Съжалявам че така стана ама се спекох, защото в пътвото писмо пише че до 6 месеца ще пратят дата за интервю, а минаха 4 и няма изгледи за нищо...suck.
Подаването на всякакви допълнителни документи забавя процедурата, а като гледам последно си подавал на 22 януари.
Хубаво е че си си намерил вече работа, само да не е по обявите на фирма Жана Е.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
намерил таратанци,живее си още с илюзиите и фантасмагориите.това не трябва да значи ,че няма да намери човек,ама нека да разлаби малко и да не се самонавива ,че тук са умрели и приритват за него.