Извинявам се за малко закъснелия отговор.
Първо да благодаря на всички за пожеланията, предполагам те са натежали при успешното протичане на интервюто и положителния отговор.
Бона, специално ти пожелавам много здраве и успех на интервюто.
Второ интервюто мина успешно, ама бях толкова уморен, че даже не можах да се зарадвам, което искренно учуди служителката от посолстжото която ми даде формулярите

.
Интервюто беше около 30 минути, като преди това ми поискаха оригиналите на всички документи и не ми ги върнаха а ги приложиха към досието ми.
Разговора започна с представяне на интервюиращата, после тя реши да започне с работата ми (т.е. един вид да си пресъздам CV-то) като започнахме в исторически порядък с първото ми работно място (е аз имам повече от едно работно място

). Трябваше да обяснявам какви точно са били задълженията ми (най-добре е май да се спазва терминологията от NOC по която кандидатствате, поне аз се опитах да го спазя, за целта в деня преди интервюто си прегледах разпечатката от канадския класификатор на професията ми, освен това имах референции от работодатели в които това беше спазено, та ми беше по лесно да отговарям - предния ден си прегледах и референциите).
След това започна преглед по ИММ формата, имах разминавания за желания град от ИММ-то попълнено по стария и по новия закон и тя ги беше видяла, веднага ми зададе въпроса: "Защо съм писал първо Торонто а после съм го променил на Ванкувър?" Отговора ми беше: "По-лесно ще ми е да се установя в Торонто където имам познати и приятели, а после вероятно ще се преместя във Ванкувър защото повече ми харесва." Така, че внимателно са прегледали и сравнили ИММ формите ми, бях приложил списък с адреси на приятелите и познатите ми та не ме пита кои са. Бях приложил и документ (само на български за заплата последния месец) - та не ме пита за месечната ми заплата - за други хора знам, че е задаван този въпрос (между другото в старите ИММ форми имаше графа за тази цел, в новите не си спомням да съм попълвал такива данни), бях приложил докумет за налични фондове с които разполагам в банка, та не ме пита нищо за пари и заплати.
Каза ми, че понеже не били наясно с нивото на владеене на англииски (не съм завършил английска гимназия) това била една от целите да - преценят нивото ми.
После ме попита мога ли да си намеря работа в Канада и аз отговорих, че отчитайки опита който имам в телекомуникациите и мрежите за данни и референциите които съм приложил (едната беше от швейцарец) както и на сертификатите които имам се надявам, че това няма да представлява трудност.
Попита ме дали мога да си намеря работа през интернет и аз отговорих "Да в моята област това вече е стандарт".
Имаше и други въпроси но бяха все по ИММ-то и се отговаряше еднозначно да или не - вече не помня всичко.
Накрая ми благодари за положените усилия, каза че отговарям на изискванията на визовите служби и ми даде медицинския формуляр за прегледите.
А сега накратко за самото посолство(Канада амбасада) : От гара Норд до посолството на Канада е около 20мин. пеша върви се по улица(калеа) Гривитей докато се стигне до кръстовището с булевард Дачия (там имаше голям музей май на изобразителното изкуство) тръгва се по булевард Дачия, посолството е голямо и едната му страна е на булеварда има голямо знаме на Канада на ъгъла на бул. Дачия с ул. Николае Йорга (на 50-на метра е площад Романа (пиаца Романа, му казват румънците). По този маршрут се движи и автобус 133.
Не ходете по-рано ще ви върнат - мен ме върнаха - пишело 10.30, защо съм отишъл в 9.45

.
Вътре се влиза и се обаждате на регистрациата, че сте на интервю, след което сядате на едно столче (ако има свободни).
Аз чаках около 45 мин., като вътре часа за интервю ми беше за 11.00 а не за 10.30.
Извикаха ме около 11.20 след, като обаче точно в 11.00 ми взеха документите за сравнение и проверка (става въпрос за оригиналите)
Горе долу това е.