Що всички, които заминават, спират да пишат?
- Kan_Tangra
гентълмените останаха в 20век а и си стоят в мазето, дето делят със съквартиранти. Сори ама тях не ги бива в открехването, макар да не им липсва добро желание ...
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Powered by bateto
- Kan_Tangra
Позволявам си да се усъмня че всичките (та дори и в Балтимор) си перат раниците всеки денcanat написа:I men me shokira siadaneto po zemiata i hvarlianeto na chanti i drehi, no posle vidiah, che gi perat vseki den i che vzemat dush vseki den i tova vse pak e oblekchenie....

- Kan_Tangra
Ми'си, трогнат съмcanat написа:Kan, super si!![]()
Zhelaia ti mnogo kasmet v zhivota!![]()
(imash vsichki predpostavki i shansove)

pumpy написа:
Powered by bateto
Powered by bateto
Абе хора ми как се справяте със зимата там?(Монреал) Вярно ли е това,което ни "успокои мосю Ги Нолен на последната инф.сесия,че там зимата едвалине била като нашата,понеже било континентален климат?
леле какви неща прочетох за здравните услуги(от Krissima).Тръпки ме полазиха... как спешен случай чака 18 часа.аааааа ясно брои се и като вече сее е пренесал в отвъдното.Защото това означава точно това- повече поумрели леко.Че как така бе ! Нали те уж са по развито общество.Логично и цената на човешкия живот би трябвало да е по висока. Или пък болен от рак(не даи боже) взима час за операция като е 1-ва степен ,пък отива на операция със 3-та степен на рака.Е нема що големи шансове за оцеляване го чакат. пък за зъбите ще да направо трагикомична ситуацията. Що така бе? лекари ли няма?Те ли са тъпи ,че са си измислили такава здравна система? Нещо не се връзва.[/quote]
леле какви неща прочетох за здравните услуги(от Krissima).Тръпки ме полазиха... как спешен случай чака 18 часа.аааааа ясно брои се и като вече сее е пренесал в отвъдното.Защото това означава точно това- повече поумрели леко.Че как така бе ! Нали те уж са по развито общество.Логично и цената на човешкия живот би трябвало да е по висока. Или пък болен от рак(не даи боже) взима час за операция като е 1-ва степен ,пък отива на операция със 3-та степен на рака.Е нема що големи шансове за оцеляване го чакат. пък за зъбите ще да направо трагикомична ситуацията. Що така бе? лекари ли няма?Те ли са тъпи ,че са си измислили такава здравна система? Нещо не се връзва.[/quote]
[/quote]vania1 написа:Абе хора ми как се справяте със зимата там?(Монреал) Вярно ли е това,което ни "успокои мосю Ги Нолен на последната инф.сесия,че там зимата едвалине била като нашата,понеже било континентален климат?
леле какви неща прочетох за здравните услуги(от Krissima).Тръпки ме полазиха... как спешен случай чака 18 часа.аааааа ясно брои се и като вече сее е пренесал в отвъдното.Защото това означава точно това- повече поумрели леко.Че как така бе ! Нали те уж са по развито общество.Логично и цената на човешкия живот би трябвало да е по висока. Или пък болен от рак(не даи боже) взима час за операция като е 1-ва степен ,пък отива на операция със 3-та степен на рака.Е нема що големи шансове за оцеляване го чакат. пък за зъбите ще да направо трагикомична ситуацията. Що така бе? лекари ли няма?Те ли са тъпи ,че са си измислили такава здравна система? Нещо не се връзва.
1.Ги Нолен явно скоро в Канада не си е идвал , та направо е забравил за каква зима иде реч тука- нищо общо с българската, първо откъм вятър, второ влажност и трето по продължителност. Тук е много много по-зле от БГ!!! Добрата новина е че тук е много-много по-добро отоплението и изолацията.
2. За спешното за съжаление е факт-чакаш яко и това си е, какво да правим, зависи от късмета ти и болницата. Доста често някой изперкал от чакане отива в друга болница, но преди това се подписва , демек те си връзват гащите. Вчера гледах един репортаж за една жена която си "помислила"/дет вика Любо/ че и е спешен случая, само дето се оказал наистина спешен, щото било инфаркт, обаче те я пратили у тях и и казали да си запише час за кардиолог

3. Като замисъл здравната система е добра, ама като изпълнение е гола вода. Нещо като нашия комунизъм дето го строяхме едно време

4. За операциите това е положението, ако не вярваш потърси на сайта на всяка провинция за waiting times и ще се убедиш, има доста информация, която ще ти се стори шокираща, сравнявайки чакането в БГ. Тоест то там няма чакане ами кихаш съответната сума и си първи на операционната.
5. Overall /според мен/- ако игнорираме здравната система и приемем че няма да се разболяваме и ако игнорираме климата, който е ужасен, ако игнорираш и огромния брой цигани, може да се каже че е доста по-добре за живеене от БГ. В крайна сметка ако нещо спешно се наложи не дай си боже /като операция/, най-добре си качи самолета и си иди до БГ отколкото да чакаш тука.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
[5. Overall /според мен/- ако игнорираме здравната система и приемем че няма да се разболяваме и ако игнорираме климата, който е ужасен, ако игнорираш и огромния брой цигани, може да се каже че е доста по-добре за живеене от БГ. .[/quote]
Eeee, tova mnogo mi haresa, a megdu drugoto i pomaga. Az sega razbiram zashto zapochna da mi stava po-gotino. Purvo ignorirah zdravmata sistema i vzeh reshenie da ne se razboliavam, posle ignorirah "ciganie", sega sum na put da ignoriram i klimata (ili toj mene:)) i drugoto veche e prekrasen Quebec
Kato bachkash- predpolagam che ignorirash i danucite (zashtoto te sa fifti/fifti - kolkoto vzemash , tolkova davash), ...vajnoto e Nie da ignorirame, a ne nas da ni ignorirat 
Abe, kato ostavim nekoi takiva neudobstva gotino si e tuka, niama kakvo da se lujem.
S razpuskaneto sum mnogo zle, zashtoto mi niama kompaniata (vsichkite mi priateli sa v BG i se muchat, a az si vurtia singirite tuk), ama i tozi problem shte go ignoriram sled vreme.... :smokin:

Abe, kato ostavim nekoi takiva neudobstva gotino si e tuka, niama kakvo da se lujem.
S razpuskaneto sum mnogo zle, zashtoto mi niama kompaniata (vsichkite mi priateli sa v BG i se muchat, a az si vurtia singirite tuk), ama i tozi problem shte go ignoriram sled vreme.... :smokin:
QUI VIVRA, VERRA