krimon написа:Огнен, тия от Монстер бъркат! Как може да са по-високи заплатите в Квебек в сравнение с Алберта

Слушай хората от форума, които живеят там

Бтв, преди половин час прегледах офертите в jobbank за Алберта, и е същото - заплатите са горе долу равни на Монреал. Не видях някакви по-високи заплати. Мислех да си трая, ама като гледам, че сте писали, викам да ви светна
AlexAA написа:... положението в Калгари е следното: Инженер с 5 години стаж, член на мафията започва с поне 80000/годишно. Това е основната заплата. С бонусите се връзват спокойно 100000. Да не споменаваме stock options, shares, and distributions.
60000-65000/годишно тук вземат свежи, от университета бакалаври. Говорим за всякакви инженери.
Абе ти, Огнен Лед, защо си мислиш, че хората идват в Калгари? Ако всички четяха монстер.сом, ние от Алберта щяхме да идваме в Квебек заради 5-те бона разлика.
Айде живи здрави.
Наздраве
Поне по една обява за 60к и 100к годишно, можеш ли да копираш от някъде, независимо къде, да видим с очите си ...
А що мислим, че хората ходят в Калгари?
- По 2 причини.
Или са тесни специалисти в нещо супер търсено - лекари, геолози, нефтени специалисти,
или са неориентирани в живота и не знаят къде да идат. Чули са, че там е по-добре и тръгват. Но дали в последствие конкретно за тях ще стане по-добре, това така и не става ясно.
Някой, който беше от Алберта, постна статистика да покаже колко малко данъци се плащат там.
Каква беше изненадата ми, като видях, че 42% от хората плащащи данъци са под облагаемия минимум - което ще рече 1240 $ на месец ... Така и не се намери никой да ми обясни вярно ли е или не ...
Също така ми е любопитно несемейните хора самостоятелно ли живеят, или имат съквартиранти. Щото с тия наеми от 1000$, всеки май дели апартамента си с някой. Интересно, като си поканят приятелката на вечеря, предполагам свещите са 3 - за всеки по една. Изобщо, любопитно ми е как е социалния живот при това положение.