troll написа:
Написах така защото на мен не ми е известен случай в Америка да е имало затворническа колония. Винаги съм готов да науча нещо , което не съм знаел по-рано.Доколкото се простират бедните ми исторически познания за Квебек тука основно войници и търговци, апо-късно и ловци е имало от европа, като краля като вижда на какво дередже са тез хора тука командирова и първите феминистки - сирачета с отлично образование и възпитание снабдени с кралска зестра. Още от тогава си битува един навик, които страничен наблюдател тълкува неправилно.
Обикновенно жената тук общува с банката и нотариуса и взима решенията изискващи повече интелект. Мъжа е като скрин - висок 1.5 м и два пъти по-широк. Бачка яко. Той всичко прави яко. Имам предвид онуй мероприятие, което предхожда зашиването , когато искаш да поправиш една дреха. Той е с голямо сърце и голям ... корем. И изобщо не се притеснява , че не разбира дивотиите около заемите и ипотекта.С тез дребни неща се занимават жените.Той работи много и изкарва пари.
Та тъй.
Начи, първо не знам на кво викаш Америка.
САЩ или Северна Америка?
Та аз вече се произнесох относно кво и що е пратил тука френския крал та няма д аспоря по този въпрос.
А разказчето за пра-табарнаците не е лошо ма е неверно.
Жените тука са големи овци и не са имали право да имат сметка в банката до преди около 30 години.
Се още нямат равни с мъжете заплати и мъжете дори и да са били яки са се скапали отдавна от хубавата храна с която ни хранят тук и хубавата вода с която ни поят ( тва което излиза от кенефа влиза в реката, после се зима вода от там и се пречиства и после се пие -:) ).
А иначе жената наистина зима решения ма само за себе си щото повечето са сами, а ако не са и много се отвинтват, стават сами.
А кебекари които да бачкат яко познавам малко, другите или не бачкат въобще или бачкат по малко.
А може би наистина по настоящем жената да онщува с банката ма тва е щото има да избива комплекси ( както и с феминизма ).
Та тва е, аре чао -:)