Защо аз спрях да пиша:
1. Основна причина - липсата време. Защото малкото свободно време, което има един новодошъл, предпочита да го използва по-рационално и ... егоистично

Ако работи с компютър обаче - няма оправдание

2. За мен основната цел на форума е как да се премине успешно процедурата, а не как да живея живота си.
3. Общите неща, с които се сблъскват новодошлите имигранти, са описани по няколко пъти вече и няма смисъл от повторения. А останалите 'сблъсъци' смятам, че нямат нужда от подробни описания, защото /поне според мен/ дезинформацията е по-вредна от липсата на информация.
4. И както Пола каза - след успешната процедура, ние преставаме да се интересуваме от нея и не сме достоверен източник на информация... а относно животът тук - личният опит е винаги незаменим. Защото първите месеци за никого не са лесни, но някои ги виждат като Ад, а на други пък им харесват.
На мен лично тук ми харесва... вече 4 1/2 месеца.
Успех на всички!
Не вярвяйте на всичко написано и казано.
Едно от нещата, които научих тук за 4 месеца, е че в Канада едно нещо, ако не става по един начин, става по друг и с колкото повече хора говорите относно нещо, толкова повече различно отговори ще получавате. И още нещо, което ми е направило впечатление - има доста некачествени стоки, та внимавайте какво и от къде купувате.
Това е Канада. Аз я харесвам и за момент още не съм съжалил, че съм тук. А относно възможностите за реализация и във всяко едно отношение - може би са с хиляди пъти в повече от Бг. Та така... След още 4 1/2 месеца, следващия постинг

Та за това спрях да пиша.