dogovor za naem - prekratiavane?
Тоя лаф "чудим се как да ги изгоним" много го мразя
Ние преди под нас имахме едни пияндурници руски, правеха ни луди - мен и съседката под тях, то бяха китари, песни, мадами ... тя кво ли не прави хайвана и полиция вика и със собственика се разправя, той и викаше "мииииии нищо не мога да направя, те си плащат, ще им направя забележка" и накрая тя тегли една и се дигна и се премести в сградата остреща
Там обаче се оказа че, ако дигаш шум те гонят и хич не си поплюват. Даже се беше появила една рускиня - среднощна гимнастичка (като ония при Инди), дето освен че не пропускала нощ била и супер гласовита, та още на третия ден консиержа и беше свил сърмите, или пазиш тишина или вън
айде сега обяснете ми, с думи прости, как ония отсреща могат да гонят, пък нашия собственик може само да се почеше по ....
Ние преди под нас имахме едни пияндурници руски, правеха ни луди - мен и съседката под тях, то бяха китари, песни, мадами ... тя кво ли не прави хайвана и полиция вика и със собственика се разправя, той и викаше "мииииии нищо не мога да направя, те си плащат, ще им направя забележка" и накрая тя тегли една и се дигна и се премести в сградата остреща
Там обаче се оказа че, ако дигаш шум те гонят и хич не си поплюват. Даже се беше появила една рускиня - среднощна гимнастичка (като ония при Инди), дето освен че не пропускала нощ била и супер гласовита, та още на третия ден консиержа и беше свил сърмите, или пазиш тишина или вън
айде сега обяснете ми, с думи прости, как ония отсреща могат да гонят, пък нашия собственик може само да се почеше по ....
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
People they fall apart
No one can stop us now
Ами това е направо супер - евала на консиержа , но мисля ,това е направо едно от малкото изключения .Agi написа:Тоя лаф "чудим се как да ги изгоним" много го мразя
Защото ако не е направен договора с допълнителни клаузи /а повечето ,по-мои впечатления са стандартните-дето се купуват от всяка книжарница/ както би се изразил известен наш съфорумник : - ЩЕ ЗАБРАВИШ ,ДА ИЗГОНЯТ ЛЕСНО ,ИЗРЯДЕН С ПЛАШАНЕТО НАЕМАТЕЛ.!!!!!!!!!!!!!!
Елементарно.Agi написа:Тоя лаф "чудим се как да ги изгоним" много го мразя
Твоя сте го научили така.
Ако го заведе някой на съд и му поиска намаление на наема щото не дава минимума за който си плащаш или ако просто откажеш да плащаш увеличението на наема на което той има право сяка година заради шума ше видиш как бързо ше се превъзпита.

Мойта хазайка - овцата се опитва да направи тва от няколко години ма се още не и се е отдало.alen vid написа:Ами това е направо супер - евала на консиержа , но мисля ,това е направо едно от малкото изключения .Agi написа:Тоя лаф "чудим се как да ги изгоним" много го мразя
Защото ако не е направен договора с допълнителни клаузи /а повечето ,по-мои впечатления са стандартните-дето се купуват от всяка книжарница/ както би се изразил известен наш съфорумник : - ЩЕ ЗАБРАВИШ ,ДА ИЗГОНЯТ ЛЕСНО ,ИЗРЯДЕН С ПЛАШАНЕТО НАЕМАТЕЛ.!!!!!!!!!!!!!!
Кво ли не прави, първо ми прати няква овца да ме омайва че ако не съм плател увеличението което иска щяло да стане лошо.
После ми направи наводнение през зимата и не го оправи 6 месеца, ние мръзнахме и дишахме тиня яко ма нали идвам от хубаво място та не могат да ме огънат лесно.
Мисля че се е надявала да не платя щото не оправя и с тва да ме изгони но аз си плащах редовно.
Накарахме я да оправи с инспектор от града.
После скри чека с който и платих наема и ми прати писмо с което казва че щото не съм платил ме гони и се опита да го свие от пощата ( която не се заключва, за тва щв ходиме на съд по-нататак ) ма жена ми я скива и и платихме с пощенски запис.
Ходихме на съд на който тя искаше да ме изгони а аз исках обещетение че ме е държала в тиняка 6 месеца и съда отреди че не ме гони а нея я наказа 1 наем и тва ни стува няколко хилки ма ако трябва ше платя още няколко десетки хилки и никой няма да ми казва кой ше кара влака -:)
Айде, успех на сички -:)

кво значи твоя сте го научили така?
ние никой на нищо не сме научили, друг е въпроса, че собственика си търси бг-та новодошли (както бяхме ние) защото знае, че не познават още системата
момичето се бори като звяр, но ония в режите си го преместиха от единия крачол в другия и накрая тя тегли една майна и се махна, договорът й не беше изтекъл, но собственика не можа копче да й каже
ние никой на нищо не сме научили, друг е въпроса, че собственика си търси бг-та новодошли (както бяхме ние) защото знае, че не познават още системата
момичето се бори като звяр, но ония в режите си го преместиха от единия крачол в другия и накрая тя тегли една майна и се махна, договорът й не беше изтекъл, но собственика не можа копче да й каже
People they fall apart
No one can stop us now
People they fall apart
No one can stop us now
АБЕ
Автоматично , на дневен ред , изниква въпроса : "КОГА проприетера има право да ти вдигне наема "...... въпрос ,на който Режи дю Лйонжмо ми отговориха по следния начин:
1. има право да увеличава наема в края на стария договор и 3 месеза предизвестие от началото на новия такъв
2. има вероятност да иска по-висок наем и при доказан бум в зените на ток и/или повишаване на някакви си такси от страна на Мера на града/региона . / ама това не било се случвало досега - така че да не съм се обезпокоял./
3. на основание на точка 1. , и на основание на ПОДОБРЕНИЯ ИЛИ РЕНОВАЦИЯ И/ИЛИ ПРИ ИСКАНЕ НА СЪЩОТО ОТ СТРАНА НА НАЕМАТЕЛЯ /само в случайте когат окасаят отстраняване на нередности по-недвижимото имущество /
4. при вдигане на наема собственика е длъжен при поискване - да представи ОСНОВАНИЯ за покачване на наема .
5 . спорове които касаят гореописаните казуси , се представят в Режито и ако не се намери решения на съд .
при оплаквания за шум - оплакванията трябвало да бъдат повече от едно - и да са доказани при полицейска проверка ................. А , А АКО ШУМА Е СЛЕДСТВИЕ НА ЕСТЕСТВЕНИТЕ НЕОБХОДИМОСТИ НА НАЕМАТЕЛЯ /включвай -; хъркане ; сране ; оригване ; пикаене ; припадане ; депресия -доказана от/чрез доктор или хронично някво заболяване /
С ЕДНА ДУМА ПАЗИ БОЖЕ ДА НЕ ТИ СЕ СЛУЧИ ТАКЪВ СЪСЕД ........
а Вие си говорете за съдилища и стягане на сърми колкото Ви душа иска.

1. има право да увеличава наема в края на стария договор и 3 месеза предизвестие от началото на новия такъв
2. има вероятност да иска по-висок наем и при доказан бум в зените на ток и/или повишаване на някакви си такси от страна на Мера на града/региона . / ама това не било се случвало досега - така че да не съм се обезпокоял./
3. на основание на точка 1. , и на основание на ПОДОБРЕНИЯ ИЛИ РЕНОВАЦИЯ И/ИЛИ ПРИ ИСКАНЕ НА СЪЩОТО ОТ СТРАНА НА НАЕМАТЕЛЯ /само в случайте когат окасаят отстраняване на нередности по-недвижимото имущество /
4. при вдигане на наема собственика е длъжен при поискване - да представи ОСНОВАНИЯ за покачване на наема .
5 . спорове които касаят гореописаните казуси , се представят в Режито и ако не се намери решения на съд .
при оплаквания за шум - оплакванията трябвало да бъдат повече от едно - и да са доказани при полицейска проверка ................. А , А АКО ШУМА Е СЛЕДСТВИЕ НА ЕСТЕСТВЕНИТЕ НЕОБХОДИМОСТИ НА НАЕМАТЕЛЯ /включвай -; хъркане ; сране ; оригване ; пикаене ; припадане ; депресия -доказана от/чрез доктор или хронично някво заболяване /
С ЕДНА ДУМА ПАЗИ БОЖЕ ДА НЕ ТИ СЕ СЛУЧИ ТАКЪВ СЪСЕД ........
а Вие си говорете за съдилища и стягане на сърми колкото Ви душа иска.

а, аааааа ТООООООООООЧНО ЗА ТОВА ГОВОРИХ И АЗ - ТАКА ЧЕ,МЕ ИЗВИНИ ЗА ПО-ГОРНИЯ МИ ПОСТИНГ.Agi написа:кво значи твоя сте го научили така?
Явно знаеш за ко иде реч.
За секунда помислих че ВЯРВАШ че ше те подпомогне систевмата по-някакъв мистериозен начин .
Щото моето мнение че и тука ПАРИТЕ СА ....... да не Му споменавам името напразно .
Та ако гадняра съсед е изряден платец - просто спасение няма.

Как кво значи?Agi написа:кво значи твоя сте го научили така?
Точно тва коет оказах.
Не сте подали молба за намаляване на наема или сте плащали увеличенията които ви е искал собственика, а тия лайнари от Regie du Logement ако не слушат си имат поправячи, аз съм ги поправял и тях, квото и да стане има по-висока инстанция, по-висока дори и от Канада ( 30 милионна държава което е нищо сравнено с 6 милиярда ).
Та или ше слушат или ше ги принудиме да си намерят друга работа и след тва ше имат едно наум с кой имат работа.
Не вярвам някой от нас ( имигрантите ) деа е имигрирал тука за по-лош живот.

марги, наемът ни не е увеличаван 3 години, тази година ще видим
аз откакто се преместих не съм имала проблеми със съседите
а апартаментите около проблемните съседи си стоят празни, хората бягат
аз откакто се преместих не съм имала проблеми със съседите
а апартаментите около проблемните съседи си стоят празни, хората бягат
People they fall apart
No one can stop us now
People they fall apart
No one can stop us now