kak stoi vaprosa s bolnicnite

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
c200
Мнения: 2095
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 8:35 am

Re: интересно

Мнение от c200 »

Mani написа:не ви ли прави впечатление, че никой досега не писа " ела аз ще те посрещна и помогна с каквото мога" най лесно е с мъдри съвети.Ето това е нашата Българска общност за съжаление.
Долното може да се намери из форума, но все пак не всеки го чете отдавна. Накратко:

1. Аз лично мога да посрещна всеки на летището и да го откарам до квартирата/хотела. Кола имам, пари не искам, трябва да знам десетина дни предварително. Даже може и да разведа съответната жертва по моловете 1-2 пъти, макар че мразя да ходя там. За да избегна недоразумения - в дома си НЕ каня, гарант НЕ ставам, информация и помощ давам когато ме питат.

2. Леля Екимка може да изпрати всеки до летището в случай че не му потръгне канадската авантюра. И тя има кола и пари не иска, добре е да знае десетина дни предварително.

Welcome to Canada :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
sun shine
Мнения: 23
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 2:08 am

Мнение от sun shine »

maleckа, на първо място искам да ти кажа, че не е невъзможно да живееш сама с 3 деца в Кебек - имам позната, която е самотна майка с 3 деца /едното е 1-ви клас, другите са предучилищна/, за момента не работи /учи френски/ и се справя. Когато си на социал и учиш държавата ти плаща градината за децата - по 7 долара на ден на дете. Относно болничните - тук в повечето градини е прието децата да си ходят на градина и болни - в смисъл детето си седи в къщи първите един - два дни, когато е по-зле, след това си ходи на градина и там му дават лекарствата. Намирането на работа - много е относително - зависи до каква степен владееш английски и френски, каква е професията ти /има дипломи от БГ, които ги признават и без да учиш тук/, дали си готова да работиш каквото и да е за начало или държиш да си намериш нещо по специалността, дали имаш приятели /познати/, които да те препоръчат на някоя фирма и може би най-важното - да имаш късмет :)
Ако имаш въпроси - пиши ми на лични. Ако пристигаш в Отава - обади се - ще ти помогнем с каквото можем. Желая ти много късмет :)
Аватар
c200
Мнения: 2095
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 8:35 am

Мнение от c200 »

[quote="sun shine"] Когато си на социал и учиш държавата ти плаща градината за децата - по 7 долара на ден на дете. /quote]

Това го бях пропуснал, макар че съм го чувал и преди. Значи от предишните ми сметки следва да се извадят към 150$ разходи за градина за едно дете, т.е. още по-добре.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

peter_pan написа:spokojstwie tuk ima, daje prekaleno golqmo; 4esto si mislq kakav e problema da go ima i v bg i sigurno stawa wapros za wse oshte niskite zaplati v bg i wisokite smetki, ama 4owek ne trqbwa edni smetki da go wadqt ot rawnowesie tolkowa; sigurno ima i drugi pri4ini v bg da ne e tolkowa spokojno; mislq 4e v bg horata imat oshte kakwo da gubqt - kashti, imoti, nasledstwa i t.n.; tuk taka ili ina4e pone izwestno wreme si na kwartira kato powe4eto drugi hora i nqma problem s plashtaneto na smetkite, no problema tuk e 4e nqma nishto koj znae kakwo powe4e ot towa; pozdrawi
Разбира се че има, най-голямата е че българите сме възпитани да правиме така че да не ние спокойно и удобно.
:beer: :beer: :beer:
Marginal39

Re: blagodaria za mneniata

Мнение от Marginal39 »

malecka написа:blagodaria na vsicki za mneniata.proucvam vsicko zachtoto triabva da sam dobre podgotvena vse pak chte bada absolutno sama v cujda darjava .kakto se vika da mi dade gospod sili da se spravia i tam.pak moje i da mi izleze kasmeta i da doida s rabotna viza./az sam optimist/
От каде си толкова сигурна?
Тукашните жени не стават за абсолютно нищо, може да си намериш бързо гадже, а ако си пуснеш още сега обява може да си го намериш още преди да си дошла тука -:)
:beer: :beer: :beer:
malecka
Мнения: 19
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 4:18 pm
Местоположение: sofia

Мнение от malecka »

:D mersi no ne mi triabva.dezata mi si imat bachta makar i otdelno ot nas i nikoi ne moje da go zamesti.a i ne me e strah da doida strah me e edinstveno ot tova da ne boleduvat cesto kato tam e studeno i cuvam ce lekarite ne bili na nivo, dali v detskata dobre chte gi gledat i razni takiva
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Това че е студено няма пряко отношение към разболяването, освен ако не си пуснеш децата голи.
Климата в канада даже е много по-здравословен от българския - като е зима е зима, и като е лято е лято. Няма аномалии от сорта на 18 градуса през януари във Видин.

Аз лично за 3,5 години не съм се разболявала, даже и настинка не съм хващала. В бгто поне 2 пъти в годината бях на антибиотици, като единия задължително по коледа.
В българия съм мръзнала много повече от колкото тук - по спирки , рейсове, учреждения, университети, че и на някой от работните ми места. Тук единственото място където е студено е навън. Навсякаде другаде е мин. 20 градуса
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
Independent
Мнения: 1723
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 8:03 am
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от Independent »

iliana написа:Няма аномалии от сорта на 18 градуса през януари във Видин.
Я пак :lol:
Колко бяха температурите по Коледа?

Това на майтап. Истината е, че тук наистина е много по-трудно да се разболее човек, освен ако нарочно не се опитва.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Independent написа:
iliana написа:Няма аномалии от сорта на 18 градуса през януари във Видин.
Я пак :lol:
Колко бяха температурите по Коледа?

Това на майтап. Истината е, че тук наистина е много по-трудно да се разболее човек, освен ако нарочно не се опитва.
Ми не знам, мога да ти кажа колко бяха в мексико
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

malecka написа::D mersi no ne mi triabva.dezata mi si imat bachta makar i otdelno ot nas i nikoi ne moje da go zamesti.a i ne me e strah da doida strah me e edinstveno ot tova da ne boleduvat cesto kato tam e studeno i cuvam ce lekarite ne bili na nivo, dali v detskata dobre chte gi gledat i razni takiva
Това че лекарите не са на ниво просто го забрави, но ще трябва да свикнеш че при всяко зачервено гърло и протекъл нос няма нужда да се тича на лекар. Имай предвид че някои хора в началото, докато свикнат с новите вируси, боледуват по-често. Като казвам това, в нашето семейство не беше така, въпреки че пристигнахме през зимата.
Аватар
Gonzo#1
Мнения: 971
Регистриран на: Вто Ное 14, 2006 9:46 am

Мнение от Gonzo#1 »

Nie doidohme proletta i sled 3 sedmici decata imaha gastro, dosta tejko, sled tova mnogo riadko sa imali i to v leka forma, ta si triabva adaptacia na organizma, no naistina tuk po-malko boleduvat. Malkoto v BG ciala zima si hode6e sopolivo ot bebe o6te, tuk oba4e niama takiva raboti, vapreki 4e i na -30 gi izvejdat malko da igraiat.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Тука се мръзне по-малко от БГ,
И се боледува по-малко.
Само трябва да се свикне че и да си болен се иска от тебе да ходиш на работа, училище, детска градина и т.н.
:beer: :beer: :beer:
Заключено