Как се обличате през зимата?
Как се обличате през зимата?
Драсти.
Днес преди да изляза от нас, както винаги фърлих един поглед към термометъра който показва външната температура и той ми обади -20 по Целзий.
По принцип е верен ма даже и да има грешка, тя не е повече от градус.
Та навлекох се яко и излезнах.
Малко преди метрото гледам една кака с връхна дреха нещо като яке или анцуг с цип отворен до корема и отдолу по тенис фанелка. Разбира се главата и не беше покрита.
Та общо зето главите на половината не са покрити, като изключиме част от жените които искат да си покажат красивата коса, другите не ги разбирам.
Вътре в метрото чичо Том седеше на пейката и ччакаше метрото като мене с шапка ма по къси панталони ...
Та исках да ви питам дали и на вас тва ви прави впечатление щото на мене ми прави и то яко.
100% съм сигурен че и аз когато бях част от добитъка съм ходел разголен и без шапка по студовете но тва за радост се промени. Не знам обаче за раята дали това ще се промени а ако се промени, то в ква степен и обхват.
Също така се надявам че и някои от вас или ваши познати които ше чуят за тоя лаф ше си променят навиците за обличане през студените периоди.
Темата я пускам в "Живот в Кебек" ма нищо чудно да се окаже в "Приказки под шипковия храст" а и каня жителите на другите провинции също както и на САЩ да обадят лаф-два по въпроса.
Айде сполай ви -:)
Днес преди да изляза от нас, както винаги фърлих един поглед към термометъра който показва външната температура и той ми обади -20 по Целзий.
По принцип е верен ма даже и да има грешка, тя не е повече от градус.
Та навлекох се яко и излезнах.
Малко преди метрото гледам една кака с връхна дреха нещо като яке или анцуг с цип отворен до корема и отдолу по тенис фанелка. Разбира се главата и не беше покрита.
Та общо зето главите на половината не са покрити, като изключиме част от жените които искат да си покажат красивата коса, другите не ги разбирам.
Вътре в метрото чичо Том седеше на пейката и ччакаше метрото като мене с шапка ма по къси панталони ...
Та исках да ви питам дали и на вас тва ви прави впечатление щото на мене ми прави и то яко.
100% съм сигурен че и аз когато бях част от добитъка съм ходел разголен и без шапка по студовете но тва за радост се промени. Не знам обаче за раята дали това ще се промени а ако се промени, то в ква степен и обхват.
Също така се надявам че и някои от вас или ваши познати които ше чуят за тоя лаф ше си променят навиците за обличане през студените периоди.
Темата я пускам в "Живот в Кебек" ма нищо чудно да се окаже в "Приказки под шипковия храст" а и каня жителите на другите провинции също както и на САЩ да обадят лаф-два по въпроса.
Айде сполай ви -:)
Re: Как се обличате през зимата?
Задължително с ръкавици, щото кормилото на колата е студено.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
А шапка?speedy написа:Задължително с ръкавици, щото кормилото на колата е студено.

- simplyaven
- Обратна връзка:
да, но след като препатих от много тийнейджърски акъл и още си нося последствията
иначе и аз припках гологлава и вечно с ледени ръце, че даже и с мокра коса съм излизала на -20 да не закуснея за среща
сега не излизам без шапка, ръкавици и шал, но ми трябваха доста години да схвана, че хората са ги измислили за удобство, а не за мъчение 

Помогнете ни да им помогнем!
http://www.youtube.com/watch?v=1PDJV3z12CA
http://www.youtube.com/watch?v=1PDJV3z12CA
Точно за тва обаждах, аз също съм излизал леко облечен ма не си спомням на колко и за кво -:)simplyaven написа:да, но след като препатих от много тийнейджърски акъл и още си нося последствиятаиначе и аз припках гологлава и вечно с ледени ръце, че даже и с мокра коса съм излизала на -20 да не закуснея за среща
сега не излизам без шапка, ръкавици и шал, но ми трябваха доста години да схвана, че хората са ги измислили за удобство, а не за мъчение

Когато чистя снега с лопатата, и с шапка, и с ръкавици.Marginal39 написа:А шапка?speedy написа:Задължително с ръкавици, щото кормилото на колата е студено.
![]()
![]()
И това ме навежда на мисълта - защо за колите има седалки със затопляне, а за кортмилото не са се сетили? Така де - кормилото го държиш с голи ръце, а в общия случай повечето хора имат панталон или пола. :nenam:
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аз ходя като стандарният канадец по това време - яке, шапка и шал, само дето нямам ръкавици, че все ги губя. Пак съм на нулата от към ръкавици, не знам къде чезнат.
На -20 хора по къси панталони не съм виждала,но съм виждала хора със скиорски шапки, от тия дето ти се виждат само очите . Е такива направо ти действат стресиращо, то не ги знаеш дали не са тръгнали банка да обират.
Кратки разстояния като от метрото до рейса и от рейса до офиса много често ги минавам по пуловер, че ме мързи да си обличам якето, пък е и толкова горещо навсякъде ,че докато се усетиш че ти е студено вече си стигнал, естествено става дума за много малки разстояния.
Мъжът не стига ,че ходи скола, която се пали поне 15 предварително,ами се и опакаова все едно с каруца ще се движи - шапка,шал, ръкажици, омотан до ушите и не ми дава да спя на поне малко отворен прозорец
. Обаче като запи изключвам отоплението, на студено се спи най-добре.
На -20 хора по къси панталони не съм виждала,но съм виждала хора със скиорски шапки, от тия дето ти се виждат само очите . Е такива направо ти действат стресиращо, то не ги знаеш дали не са тръгнали банка да обират.
Кратки разстояния като от метрото до рейса и от рейса до офиса много често ги минавам по пуловер, че ме мързи да си обличам якето, пък е и толкова горещо навсякъде ,че докато се усетиш че ти е студено вече си стигнал, естествено става дума за много малки разстояния.
Мъжът не стига ,че ходи скола, която се пали поне 15 предварително,ами се и опакаова все едно с каруца ще се движи - шапка,шал, ръкажици, омотан до ушите и не ми дава да спя на поне малко отворен прозорец

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Setili sa se - GARAJ - otoplen :"))speedy написа:...И това ме навежда на мисълта - защо за колите има седалки със затопляне, а за кортмилото не са се сетили?...
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
мисля че тук свикнах на студено и вече изкарвам зимата със сако и тънко пуловерче. Като си спомня в БГ къв студ беше направо ми замръзват крайните два пръста на левия крак. Все още не мога да обясня на майка ми, че вратата на терасата е отворена целодневно, само вечерта я затварям и се радвам че не живея с ИРА, иначе щях да умра от студ докато спя.
...мразя мастика без айрян...
- Independent
Това ако го беше написал преди две-три седмици, щях да ти повярвам като нищо. Ама след днескашния студ - извинявай, ама....totev написа:мисля че тук свикнах на студено и вече изкарвам зимата със сако и тънко пуловерче. Като си спомня в БГ къв студ беше направо ми замръзват крайните два пръста на левия крак. Все още не мога да обясня на майка ми, че вратата на терасата е отворена целодневно, само вечерта я затварям и се радвам че не живея с ИРА, иначе щях да умра от студ докато спя.
Аз понеже съм си ужасно зиморничава, отварям прозорците за по няколко минути на ден да се проветри. Навън - шапка и ръкавици задължително. Шал не си омотавам, щото от малка ме е гнус шал да ми стои пред устата. Не знам що - половин минута да се напои с изпаренията и вече имам чувството, че смърди на пет километра.
А тая сутрин (май беше даже под -20, мен ако ме питате) една девойка влизаше в метрото по къс ръкав, с едно якенце в ръка. На мен ушите ми бяха изпадали десетина минути преди това, та се връщах да си ги търся...
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.