Samo bank reference, notarialen akt s dan.ocenka ili combo?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
msbilt
Обратна връзка:

Samo bank reference, notarialen akt s dan.ocenka ili combo?

Мнение от msbilt »

Zdravejte,
inetresuvam se za dokumentite otnosno dokazvaneto na finansovi vuzmojnosti- dali moga da predstavq samo notarialen akt (samo moj, ili za imot i na imeto na supruga mi?) s danuchna ocenka, ili trqbva da si vadq i bankova referencia, tui kato za vtoroto shte mi trqbva debela bankova smetka, a takava nalichna nqmame v momenta, tekushtite ni razhodi sa golemi i q iztochvat:)
Blagoar qpredvaritelno za pomoshtta.
Sushto ima li razlika v predstavqneto na preporuka ot rabotodatel vmesto trudova knijka za dokazvane na trudov staj?
When you're happy, the whole world is home!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Представяй каквото имаш: преводи, разбира се.
Парите са по-силен аргумент, но вие сигурно няма да продавате имоти, докато не ви одобрят кандидатурата.
Аз минах по федералната процедура и отначало представих застрахователна оценка на имота, а после и справка от банковите си авоари, щото така и така продадохме 1 апартамент. И изобщо пращах различни документи през време на дългото чакане по процедурата. Писах и едно съпроводително писмо, че така и така, ще продадем този или онзи апартамент, за да осигурим необходимите средства за емиграцията.
Изобщо пращайте всичко, което смятате че ще ви помогне. Така че пратете и превод на трудова книжка, както и препоръки от работодател, каквито имате. Успех!
Embrace your climate change!
dairymaid

Мнение от dairymaid »

Здравей msbilt,
Нашият опит показва, че е най-добре да изпратите и двата документа. Когато започнахме процедурата нямахме почти никакви пари в банката и изпратихме само данъчна оценка на апартамента. След като бяха разгледали досието нио поискаха банкова референция и с това си забавихме процедурата с няколко месеца. Така, че моя съвет е да изпратите и двата документа дори в банката да имате 1000-2000 CAD.
Успех в процедурата
Поздрави
Заключено