Защо толкова много българи напускат Канада
-
Pincher, мога ли да те попитам в коя Западно Европейска държава си живял за да правиш тези заключения. И аз така мислих за Канада преди, взех си Канадския паспорт и хоп в Холандия, по точно в Ротердам понеже там е най-голямото престанище в света и нали съм завършил Военно морското във Варна. Хората ми казаха че има работа и ще ме вземат, НО ми казаха че трябва да мина курс по безопасност на труда. Казах добре, а те "Говорите ли Холандски?", не, и ми казаха SORRY. Ta отидох в Англия и ако си мислиш че тук има много емигранти, отиди в Лондон, и няма да знаеш дали си в Англия или Ямайка, в Манчестър ще си мислиш че си в Пакистан. Така че не само тук има имигранти и то много. Но аз лично познавам и българи които живяха 8 години в Холандия с паспорти и пак е варнаха в Търново, понеже им е мъчно за БГ. Просто някои хора не са за имигранти
Bateto,
toia deto e rabotil za Erricson moga da go razbera, ama toia deto e bachkal za HP hich ne mi sa vrazva, sigurno sa mu lichni motivite.
A kolkoto do DSK, iavno si e nomenklatura choveka, znaem koi bachkaha i bachkat v DSK.

Kanada ne e dobre za tia deto sa bachkali po takiva postove v BG.
Tia e dobre za nas neudachnicite ta da sme spokojni v ezednevieto si che nekoi debelovrat idot deto raboti za nekoj takav deto e shef ia v DSK ia v SIK, MIC i drugi podobni nema da ni praj na majmuni.

Da si odat taman she ima povechko hliab za nas
Ako moze sichki BG da se varnat tam, ama na mnogo neudachnici be.

toia deto e rabotil za Erricson moga da go razbera, ama toia deto e bachkal za HP hich ne mi sa vrazva, sigurno sa mu lichni motivite.
A kolkoto do DSK, iavno si e nomenklatura choveka, znaem koi bachkaha i bachkat v DSK.

Kanada ne e dobre za tia deto sa bachkali po takiva postove v BG.
Tia e dobre za nas neudachnicite ta da sme spokojni v ezednevieto si che nekoi debelovrat idot deto raboti za nekoj takav deto e shef ia v DSK ia v SIK, MIC i drugi podobni nema da ni praj na majmuni.

Da si odat taman she ima povechko hliab za nas

Ako moze sichki BG da se varnat tam, ama na mnogo neudachnici be.

А какво значи преуспял български имигрант в Канада?
- Имот за 1000000
- Доход от 150000/годишно
И ако може някой форумец да ми припоми кога изтичат 800-те дни Батката в Канада, плииииийз.
Щото ако той е още тук, след като изтекат 800-те дни, ще го завра в кучи г*з (витуално де).
П.С. А какво значи успял българин в България?
Наздраве
- Имот за 1000000
- Доход от 150000/годишно
И ако може някой форумец да ми припоми кога изтичат 800-те дни Батката в Канада, плииииийз.
Щото ако той е още тук, след като изтекат 800-те дни, ще го завра в кучи г*з (витуално де).
П.С. А какво значи успял българин в България?
Наздраве
За мене лично преуспял имигрант в Канада е:
1. Човек който когато му се прииска да лусне бастуна - лъска бастуна.
2. Човек който когато му се прииска да тушира 1 бира - тушира 1 бира.
3. Човек който мато легне да спи - лега да спи с кеф.
4. Човек който се чуди на кой с кво може да помогне.
5. Човек който има време и възможност да мисли.
Тва е горе-долу, са отварям тема относно кой кво мисли по въпроса -:)

1. Човек който когато му се прииска да лусне бастуна - лъска бастуна.
2. Човек който когато му се прииска да тушира 1 бира - тушира 1 бира.
3. Човек който мато легне да спи - лега да спи с кеф.
4. Човек който се чуди на кой с кво може да помогне.
5. Човек който има време и възможност да мисли.
Тва е горе-долу, са отварям тема относно кой кво мисли по въпроса -:)

- MrGeek
- Путлер Капут
800 дни. Почвай да търсиш кучето.AlexAA написа:...
...

Хаха, обява за кво - за наемен убиец ли ? Направо изби рибата брато, аз също ти благодаря че ме развеселиmonny написа:по-голяма смешка от това не бях чел, благодаря ти че ме развеселиalbatros написа:Канада е за професионалисти а не за профани.
аз пак видях обява ам. фирма търси за бг специалист с ..... 120 000 - 150 000 $ годишна надница
бих се варнал на мига ако беше по моята специалност
и за по малко бих се върнал![]()
![]()
а-аа как звучи - всяка събота на банско![]()

- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
ето ви го банско:
http://www.netinfo.bg/index.phtml?tid=2 ... &mgdi=9181
пълна скръб - курорт за бедни западно европейци и местни бабанки дето гърмят в тавана а-ла син на садам и карат луксозни коли с парите от продадените ниви на баба си.
http://www.netinfo.bg/index.phtml?tid=2 ... &mgdi=9181
пълна скръб - курорт за бедни западно европейци и местни бабанки дето гърмят в тавана а-ла син на садам и карат луксозни коли с парите от продадените ниви на баба си.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- Danail
- Обратна връзка:
Здравейте всички и за Много години!!!
Отдавна не съм писал във форума, а пък темата ме заинтригува. Та, нека кажа и аз 2-3 думи за това как се случиха при нас нещата, докато бяхме в Евросъюза (имам предвид Франция) преди да дойдем в Канада преди около 8 месеца. Предпоследната студентска година на моята съпруга й се отвори възможност по програма "Леонардо" от ВИНС-а да стажува 3 месеца в Франция (тя е завършила френска гимназия и е работила за българо-френска фирма докато е била студентка).Тогава много ни хареса Франция и решихме да направим всичко възможно, за да се установим там, някак си. Аз започнах усилено да уча френски (с английския не бяхме много добре).Отделно си намерихме много френски приятели, с който си поддържаме връзки и до сега. На следващата година по друга програма от ВИНС-а - "Еразмус", моята съпруга имаше възможност да студентства около година пак в Франция (естествено имаше студентска виза и аз по никакъв начин не можех да се закача за нея). Аз кандидатствах 2 пъти за виза, дори се записах да уча там френски и двата пъти ми отказаха, но както и да е. Като студетка тя имаше право да работи по 20 часа на седмица. Работеше в държавна френска фирма (в същата, в която беше на стаж предната година) - организираха ваканциите на деца от 6-17 години и тя беше много доволна. Работата беше на бюро, супер. Раойнът, в който бяхме беше приказка - Алпите, едно градче на 40 км. от Албервил и 30 км. от Женева. Аз изкарах около месец там в един институт, в учене на френски и постоянно пътувах Франция - България. Не исках да си просрочвам 90-те дни разрешен престой в Еврозоната. След като си взе изпитите, започна да работи по цял ден (имаш възможност да си изработиш всичките тези 20 часа на седмица наведнъж) и те поискаха да й сменят статута на визата - от студентски на работен. Ами заеха се адвокатите от централата на компанията в Париж и казаха,че ще заведат дело, но докато трае делото нямаш право да работиш. Ами то няма как да се издържаме, пък и не искахме да работим нелегално, та затова решихме да се върнем в БГ. Но нещо не ни се понрави обстановката у дома и затова решихме да емигрираме в Канада. Аз междувременно доста напреднах с френския и нямах никакви проблеми с общуването. НО...след като дойдоха визите решихме да ходим в Ванкувър
И така до ден днешен сме си в Ванкувър
)) Верно. носталгията ме мъчи понякога, и както безе казал някой, че не всеки става за имигрант - ами прав е човека.
)
Не знам дали само за една нощ (след влизането на БГ в Евросъюза на 1 януари 2007 г.) нещата са се променили чак толкова много, както някой беше писал. Според мен ще мине още известно време, преди да можеш да работиш легално в Евросъюза. Ще можеш да си стоиш колко си време искаш. Има хора, на който им се отваря възможност да започнат работа в Евросъюза леко и безпрепятсвено сега, но смятам , че това не е практика, поне не все още. Иначе за мен Европа си е Европа. Както беше казал един мой приятел мексиканец - "Вие европейците сега сте на мода в Канада":)))))
След време бих се върнал в Европа, дори и в БГ. Но преди това искам да изпробвам всички възможности, който Канада ми дава...
Това е от мен.
Отдавна не съм писал във форума, а пък темата ме заинтригува. Та, нека кажа и аз 2-3 думи за това как се случиха при нас нещата, докато бяхме в Евросъюза (имам предвид Франция) преди да дойдем в Канада преди около 8 месеца. Предпоследната студентска година на моята съпруга й се отвори възможност по програма "Леонардо" от ВИНС-а да стажува 3 месеца в Франция (тя е завършила френска гимназия и е работила за българо-френска фирма докато е била студентка).Тогава много ни хареса Франция и решихме да направим всичко възможно, за да се установим там, някак си. Аз започнах усилено да уча френски (с английския не бяхме много добре).Отделно си намерихме много френски приятели, с който си поддържаме връзки и до сега. На следващата година по друга програма от ВИНС-а - "Еразмус", моята съпруга имаше възможност да студентства около година пак в Франция (естествено имаше студентска виза и аз по никакъв начин не можех да се закача за нея). Аз кандидатствах 2 пъти за виза, дори се записах да уча там френски и двата пъти ми отказаха, но както и да е. Като студетка тя имаше право да работи по 20 часа на седмица. Работеше в държавна френска фирма (в същата, в която беше на стаж предната година) - организираха ваканциите на деца от 6-17 години и тя беше много доволна. Работата беше на бюро, супер. Раойнът, в който бяхме беше приказка - Алпите, едно градче на 40 км. от Албервил и 30 км. от Женева. Аз изкарах около месец там в един институт, в учене на френски и постоянно пътувах Франция - България. Не исках да си просрочвам 90-те дни разрешен престой в Еврозоната. След като си взе изпитите, започна да работи по цял ден (имаш възможност да си изработиш всичките тези 20 часа на седмица наведнъж) и те поискаха да й сменят статута на визата - от студентски на работен. Ами заеха се адвокатите от централата на компанията в Париж и казаха,че ще заведат дело, но докато трае делото нямаш право да работиш. Ами то няма как да се издържаме, пък и не искахме да работим нелегално, та затова решихме да се върнем в БГ. Но нещо не ни се понрави обстановката у дома и затова решихме да емигрираме в Канада. Аз междувременно доста напреднах с френския и нямах никакви проблеми с общуването. НО...след като дойдоха визите решихме да ходим в Ванкувър

Не знам дали само за една нощ (след влизането на БГ в Евросъюза на 1 януари 2007 г.) нещата са се променили чак толкова много, както някой беше писал. Според мен ще мине още известно време, преди да можеш да работиш легално в Евросъюза. Ще можеш да си стоиш колко си време искаш. Има хора, на който им се отваря възможност да започнат работа в Евросъюза леко и безпрепятсвено сега, но смятам , че това не е практика, поне не все още. Иначе за мен Европа си е Европа. Както беше казал един мой приятел мексиканец - "Вие европейците сега сте на мода в Канада":)))))
След време бих се върнал в Европа, дори и в БГ. Но преди това искам да изпробвам всички възможности, който Канада ми дава...
Това е от мен.
Бъди смел, а когато не си, преструвай се , че си, никой няма да усети разликата!
- Lub0
- Обратна връзка:
В БГ-то дори да ми предложат същата заплата, няма как да ми предложат проектите по които работя, просто такива проекти с такъв размах, обем, финансиране, знаещи колеги, няма да ги има никога в БГ-то, ако ще не в НАТО, ЕУ, ами и за щат на САЩ да ни приемат...
Това е голата истина, за инфраструктура и природа също нямам какво да говорим, най-мъчно ми е че за последните 10 години на природата в БГ-то и видяха сметката, изсекоха горите за дървен материял и ски писти и бетонираха черноморието, как може човек да се върне направо не ми го побира главата...
Това е голата истина, за инфраструктура и природа също нямам какво да говорим, най-мъчно ми е че за последните 10 години на природата в БГ-то и видяха сметката, изсекоха горите за дървен материял и ски писти и бетонираха черноморието, как може човек да се върне направо не ми го побира главата...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
- MrGeek
- Путлер Капут
За каква природа да мислят тези, които се интересуват само от собствената си далавера и върха на забавлението им е да прекарват с часове в гъсто задимени заведения, унищожавайки несметни количества храна и алкохол?Lub0 написа:...

-
Lub0 ,Trudno mi e da sravnq BG prirodata s tazi tuk.Trudno, zastoto tuk osven ravnina i tuk tam nqkoe hulmche-koeto vednaga e krasteno planina, drugo nqma.E, ima no na nqkolko hilqdi kilometra.Inache prirodata tuk e mnogo hubava, kakto i klimata.Kuchi stud, zastoto ima mnogo vqtar(a vqtar ima zastoto nqma planini) se reduva s strashna jega primesena s vlaga (zastoto e ravnina i e palno s ezera).Nqkoi pat kato patuvash ot Evrapa nasam, zagledai se ot prozoreca na samoleta kakvo se vijda dolu (kato letish nad Canada).Ako nqma oblaci ste vidish edna neveroqtna krasota - dorde ti pogled stiga hulmcheta i malki rekichki mejdu tqh.Estestveno naseleni mesta pochti nqma.Koi idiot bi otishal da jivee tam?To i na kartata se vijda naselenieto na Canada e razpolojeno glavno po kraibrejiqta i granicata s US a nagore- pustosh.Zasto li?I zasto li Canada otchaqno se opitva da si uvaelich naselenieto ot godini po vsqkakvi nachini vkl. i s vnos na imigranti, a rezultat nqma, samo s palni s maimuni i arabi.Loshoto e che si prav che v poslednite godini usileno sasipvat i prekrasnata priroda v Bg, no da se nadqvame che nqma da uspeqt.
Smqtam che BG ima mnogo unikalni nesta s koito moje da se gordee, i edno ot tqh e prekrasnata i raznoobrazna priroda kakto i mnogo hubavi i inteligentni hora.
Uspeh v grandioznite proekti po koito rabotish i pozdravi na znaestite kolegi, i slava bogu che BG nikoga nqma da q priemat v USA.

Smqtam che BG ima mnogo unikalni nesta s koito moje da se gordee, i edno ot tqh e prekrasnata i raznoobrazna priroda kakto i mnogo hubavi i inteligentni hora.
Uspeh v grandioznite proekti po koito rabotish i pozdravi na znaestite kolegi, i slava bogu che BG nikoga nqma da q priemat v USA.

Последно промяна от Krali Marko на Чет Яну 18, 2007 9:54 pm, променено общо 1 път.
"Kakvoto sam si napravish, nikoi ne moje da ti go napravi" - narodna pogovorka