Otkrivane na bankova smetka

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
ivandi

Мнение от ivandi »

todor73 написа:
anito написа:Тошко, ти ималл ли си проблем да си откриеш банкова сметка в Квебек или само така си приказваш?
В Дежарден не би трябвало да има проблем. Съветът на Тодд е добър, ако не, драсни ми едно ЛС.
Ани, повечето хора в Кебек сити дори не знаят за съществуването на системата за легални имигранти. Проблема, мисля е, че не са му поискали друго доказателство за ПР, например визата в паспорта, която е еквивалент на старите "чаршафи", защото няма откъде да го знаят.

Спомням си навремето, като им показах визата как я гледаха и се чудиха аджеба какво е това, къф съм аз и за какво се боря.

Инъче Кебек град си е много хубав, това в града на белите хора :D
Хм, при Анито може да са говорили парите и преводачите, но при нас ако не беше Канита от Мултиетническия да се обади в Дежарден, щяхме да се чудим на коя планета сме попаднали. Щото от банките искаха адрес, а собствениците искаха банкова сметка :( .

Така че на въпроса (малко късно ама...). Мултиетническият център е в Униприкс-а с/у библиотеката Габриел Роа. Отивате там и обяснявате какъв е проблема. Ако и така не стане си плюете на петтите и забравяте за смотаното село.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Az zatowa kazah, 4e savetat na Todd e dobar. Toi naso4wa sa6to kam Kanita. I nie sme minali prez neinite uslugi, no ne znam dali i kak funkcionira tazi otganizacia sega. No imam primeri i za bez Kanita.
Oswen towa predlagam da me tarsiat na LS, ako imat problem, ot towa po-konkretno...
A wie samo si tarsite powod da izkazwate mnenia za grada. W slu4aia nikoi ne gi tarsi, zadawa se konkreten wapros.
Обичам да преча
Аватар
Nilvap
Обратна връзка:

Мнение от Nilvap »

Не давам съвет - просто споделям какво се случи с нас в Монреал.
На 2-рия ден от пребиваването си открихме сметка в Роял Банк Канада дори и без наличието на номер на социална осигуровка, без карти на перманентни резиденти - само със тези сертификати които ни дадоха на летището.
Това беше при нас в Монреал - не знам как е в Квебек.
Освен това Картите със социалните номера не идват след 3 месеца, а само след 1 ( не съм сигурен дали имаше и толкова ) . Ние лично сме в Монреал от 13 Ноември и ги получихме картите още преди около месец.
Това за нашия опит.

Поздрави и успехи,
Павлин и Теодора
Аватар
ovni

Мнение от ovni »

ivandi написа:Хм, при Анито може да са говорили парите и преводачите, но при нас ако не беше Канита от Мултиетническия да се обади в Дежарден, щяхме да се чудим на коя планета сме попаднали. Щото от банките искаха адрес, а собствениците искаха банкова сметка :( .

Така че на въпроса (малко късно ама...). Мултиетническият център е в Униприкс-а с/у библиотеката Габриел Роа. Отивате там и обяснявате какъв е проблема. Ако и така не стане си плюете на петтите и забравяте за смотаното село.
Хора, аз винаги съм казвал, че франкофонията и олигофренията са неразривно свързани, ама вие не ми вярвате ....
I'm stupid, don't listen to me
Confucius

Мнение от Confucius »

ovni написа:
ivandi написа:Хм, при Анито може да са говорили парите и преводачите, но при нас ако не беше Канита от Мултиетническия да се обади в Дежарден, щяхме да се чудим на коя планета сме попаднали. Щото от банките искаха адрес, а собствениците искаха банкова сметка :( .

Хора, аз винаги съм казвал, че франкофонията и олигофренията са неразривно свързани, ама вие не ми вярвате ....
Както винаги си безкрайно прав ! :D
И "франкофонията" гласува за независим Квебек, а "олигофренията" - против ! :lol: На такъв пост такъв отговор би трябвало, ама аз не смятам, че трябва твоето поведение да диктува моето поведение. :D

По темата: Сметка се открива като отидеш в банката и се обърнеш към нейн служител и кажеш какво искаш и т.н. Ако не ти харесва сменяш банката.Ако обиколиш всички банки в града и не става значи си в грешния град.Ако обиколиш големите градове и не става, значи сменяш държавата. Но ако смениш държавата и продължаваш да имаш проблеми е редно да се замислиш. :roll: Правилната държава ли си избрал за себе си? И кои казва колко сметки трябва да имаш?
canat

Мнение от canat »

Confucius, filosofiata ne reshava problemite, tia gi zadalbochava. Dalboko uvazhavam tvoeto mnenie, no ne mislia, che pomaga v sluchaia. Niakoi pat ima "taini" ili "murafeti"/"trikove", vkoito e dobre da se znaiat :D, inache zhivotat ti se skasiava
Confucius

Мнение от Confucius »

canat написа:Confucius, filosofiata ne reshava problemite, tia gi zadalbochava. Dalboko uvazhavam tvoeto mnenie, no ne mislia, che pomaga v sluchaia. Niakoi pat ima "taini" ili "murafeti"/"trikove", vkoito e dobre da se znaiat :D, inache zhivotat ti se skasiava
Здравей canat !
Първо да ти благодаря за това, че квалифицираш моите писаници като философия!
Това не е философия!
Разбирам, че трябва да го кажа по друг начин!
Това е една най-обикновенна административна стъпка.Нещо повече това е право в Канада.Но банките под една или друга форма отказват на един малък процент хора банкова сметка, защото не ги искат за клиенти. Има и един друг малък процент хора, които не желаят да имат банкова сметка, но повече по тези въпроси от практикуващи финансисти.
Тук случая изобщо не е такъв!
Тук случая е съвсем друг!
Имаме хора, които са абсолютно законни емигранти и не могат да си открият сметка в банка и пишат въпрос в форум : "Как да си открия сметка в банка?". А там се появяват хора живеещи в Б-мор, които обесняват,че в Канада, в Квебек, в Квебек има нужда от "taini" ili "murafeti"/"trikove" за да си откриеш банкова сметка. Аз не знам как е в Б-мор.Тук обаче ако искаш да си откриеш сметка в съответна банка можеш да го направиш,ако не ти се разправя с тъпата чиновничка можеш да идеш отсреща в друг клон или в друга банка.
Така се осъществява естествения отбор за тъпи чиновници, интелигентни емигранти и банки.Дълбоко уважавам твоето мнение, но мисля, че нищо не може да помогне на хора , които не могат да си отворят банкова сметка в канада, след като са напълно законно пребиваващи тук. Единствения начин е някои да иде да го направи вмвсто тях.Някой знаещ "taini" ili "murafeti"/"trikove".

И накрая на мога да се въздържа да се заям:
"filosofiata ne reshava problemite, tia gi zadalbochava"
това не е точно така ! :lol:
canat

Мнение от canat »

I ti si prav Confucius! I ti - vinagi! Da ne si saprugat na Krimon?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

цъ :lol:
canat

Мнение от canat »

zhalko, shtiahte da ste lika -prilika :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

цъ, противоположностите се привличат :wink:
иначе става много скучнооооооооооооооо!
canat

Мнение от canat »

krimon, triabva da kazha, che ti si mi mnogo po-priatna ot confucius :D, vapreki che i dvamata ste dosta "bodlivi"
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

чакай сега, ти не беше ли от женски пол :shock: :P
canat

Мнение от canat »

ako pitash confucius - polat e otnositelno neshto...
vprochem ne, toi "mozhe bi" e:

най-обикновенна административна стъпка(koi kakto se pishe), vapros na естествения отбор (koito ozelee... ozelee)i filosofiata shte go spasi!!! (peace, brothers!)

(razvalihme im temata na horata :oops: )
Последно промяна от canat на Чет Яну 11, 2007 10:19 am, променено общо 3 пъти.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

не се тревожи, ще се намери някой да ни изтрие :lol:
Заключено