Анкета - предложение за създаване на нов подфорум ..
За много години и на вас!
Да ти кажа някакси ми се явява твърде трудоемко да разравям всеки път тоновете безсмислици, за да намирам полезната информация. В подфорум според мен ще е по-систематизирано и си мисля, че на форумните идиоти ще им е скучно да влизат на такова място и като така инфото има повече шанс да е чисто от примеси.
Нека някой модератор или там от когото зависи създаването на подфорум да си каже мнението.
Да ти кажа някакси ми се явява твърде трудоемко да разравям всеки път тоновете безсмислици, за да намирам полезната информация. В подфорум според мен ще е по-систематизирано и си мисля, че на форумните идиоти ще им е скучно да влизат на такова място и като така инфото има повече шанс да е чисто от примеси.
Нека някой модератор или там от когото зависи създаването на подфорум да си каже мнението.
А благодаря,благодаря!
Но тъй или иначе ще трябва да се вадят от форума до сега теми и да се систематизират в новия подфорум ако бъде създаден ! А и не е лошо да се понапише нещо синтезирано , щото е трудно да се чете много и хубавите неща се скриват надълбоко и трябва много време и късмет за да се открият.
Но тъй или иначе ще трябва да се вадят от форума до сега теми и да се систематизират в новия подфорум ако бъде създаден ! А и не е лошо да се понапише нещо синтезирано , щото е трудно да се чете много и хубавите неща се скриват надълбоко и трябва много време и късмет за да се открият.
Мамо Кенга, не знам как ще се разберета там с подфорума, ама междувременно във форум Квебек, също в статиите на портала, се е давала доста информация по здравни въпроси, включително за раждане на дете. Самата аз вече толкова съм писала за здравната система, че ми писна да повтарям едно и също. Мисля че сърча ще свърши на първо време добра работа. Чела съм тук телефони и адреси на гинеколози, препоръки за родилен дом и т. н.
Майко, след като си пуснала анкета за всички ще търпиш мнението на всички включително и моето. Ако нещо не ти харесва да не беше пускала темата (както вече казах). Това е .... елементарно Уотсън.mama_kenga написа:Кирилоф,
можеш да бъдеш сигурен, че всички разбрахме детайлно мнението ти дали да има или не подфорум. Така че разни безсмислени коментари , оценки и разсъждения, както и непоискано даване на съвети (акъл) се явяват крайно неуместни.Ако имаш някакъв проблем лично с моята особа пиши на лични.
Проблем с твоята особа нямам а лични щях да ти пиша ако имаше поне малко възпитание и не се заяждаше на всяка дума.
Та щеш не щеш ... ще траеш

п.п. Виждам че не можеш и да четеш - Кирилофф е с две Ф, а не с едно.
добре де, аз така и не мога да разбера какво ще пречи един такъв подфорум (аз лично съм "за"). хубаво, можело и да не помага, имала я информацията тук и там, ама защо сте "против" бе хора - против идеята ли сте, или против предлагащата?
ей, преди време си мислих на майтап да пусна една празна тема озаглавена "за и против" - сигурен съм, че щеше да се радва на висока посещаемост, а и до скандал можеше да се стигне...
ей, преди време си мислих на майтап да пусна една празна тема озаглавена "за и против" - сигурен съм, че щеше да се радва на висока посещаемост, а и до скандал можеше да се стигне...
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Аз съм познатата на mama_kenga дето е от един месец тук, с дете и бременна с голям проблем. Та и бгмама съм разлиствала много отдавна още като бях бременна с първото си дете в България, и статиите на портала съм ги чела неколкократно, а всички теми за бебета и раждане в Канада ми висят в списъка с любимите теми. Но никъде не пише какво прави бременна жена, без здравна карта за момента и с опасност да изгуби бебето си в Квебек, Федерална Канада или на ............ на географията. Имиграционните казаха "Госпожо, всичко свързано с бремеността ви е безплатно, дори и без карта", застрахователите казаха "Да ще ви застраховаме, но застраховката не покрива бременост и проблеми свързани с нея". Прекарах 14 часа в спешното, никой не ми иска пари за нищо. Закрепиха положението и ми дадоха час за гинеколог за след 4 дни. Отидох в болницата, минах през цялата болнична администрация, никой пак не ми иска пари за нищо, пуснаха ми всякакви изследвания, регистрираха ме за консултации и следене на бремеността, и дойде дългоочаквания момент да ме прегледа Докторът. Та Господин Докторът дойде, любезно Добър ден, прегледа ми документите и като видя че съм без карта и не съм плащала нищо, скочи като ужилен и се развика, че така неможело, трябвало да си платя и това било моя отговорност, а не на администрацията в болницата. Събра ми набързо всички документи, каза че всичко ми е наред, предполагам владее ясновидство или ирисова диагностика, да си платя за всички изследвания и да се обадя за час след един месец, когато естествено ще имам вече карта. Е да де, ама аз след един месец може и вече да нямам нужда от гинеколог, да не дава Господ. Пропуснах да отбележа, че проблемът ми е такъв, че изисква операция и престой в болницата. Обадих се след това на още незнам колко гинеколози и всички ми казаха да се обадя като ми излезе картата. И така сега си седя в къщи и се моля да удържа положението още 1 месец, та белким стигна до доктор. Това беше да ви въведа в ситуацията, щото има много изказвания по темата без план-конспект. А хора като mama_kenga, мъжа й и други, които нямам честа лично да познавам, нека има повече, защото това са хора на които можеш да разчиташ в момента в който, кацнеш тук и установиш че си абсолютно сам. Благодаря ви, че ви има.
Желая късмет на всички!
Желая късмет на всички!
Кристи, щом си от 30 ноември тук имаш вече здравно покритие. Отиваш без картата в болница и ако трябва да платиш - плащаш. После /при получаване на картата/ здравната каса ще ти върне разходите.
Не се тормози и само хубави мисли в главата, че притеснението не е добър приятел в такава ситуация. Стискам палци!
Не се тормози и само хубави мисли в главата, че притеснението не е добър приятел в такава ситуация. Стискам палци!
Наистина трябва да се плати докато ти излезе картата, просто няма административно друг начин да ти оформят файла. След това сантето ще ти изпрати чек. Не разбирам реакцията на доктора, но може да е имал бад дей
... Проблема е че нямаш гинеколог, на който можеш да имаш доверие. Има една клиника Фемина, на 1265 руе Берри, 514-843-7904. Те правят предимно аборти :uhoh2:, но също фертилити консултации, контрасепшън и генерал гинекологичен фолоу-ап. Защо не пробваш, може да са свестни докторите? Има и други клиники, Viau на 8465 Viau St Leonard, 514-326-7203, не знам дали имат гинеколог но ако ги попиташ може да намерят
. Дори само да ти пуснат ултразвук и някое-друго изследване, след резултатите задължително ще намерят ако е сериозно. Успех!
PS. В нов форум ако се направи едва ли ще влизам
защото детето ми вече не е бебе. По-добре темите да седят на по-открито, така ще ги видят повече хора, които в момента не са бременни или с малки деца, но са били, и знаят туй-онуй ...

PS. В нов форум ако се направи едва ли ще влизам

Циганите - на Сатурн !