Днес във вестника четох за класация на най-добрите университети в света и факта, че има 4 канадски (1 квебекски - МакГил :haplio: ) в топ 100.
#23 e Торонтийския унивеситет, #35 БиСи Университета, #79 МакГил, #86 МакМастър (Хамилтън, Онтарио)
#1 е Харвард (USA).
Само дето в статията във вестника пишеха, че това било класация на Европейския Съюз, а то се оказа, че е на Shanghai Jiao Tong University
More info - http://ed.sjtu.edu.cn/ranking.htm
Учудва ме факта, че McGill е класиран толкова назад. Преди 2 години McGill бе посочен като един от десетте най-добри университета в Северна Америка.
Лаура
facta e che posochenite 4 universiteta sa OK
Western v London sashto e OK
ama e mnogo trudno da se clasirat universiteti
moia universitet imashe 2 campusa - edini a negarski i drugia v edin ot skapite suburbi na grada
klasira se kato sreden universitet no ako se gleda kampus po kampus e super universitet
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
IRA написа:Ami tezi klasacii mai gi praviat razli4ni za razli4nite profesii.
Ами тази уж е направена много обективно - взети са под внимание Нобелови лауреати в няколко сфери, публикации в Science и Nature, цитирани автори в тях, но все пак имам чувството, че нещо не е догледано, защото редица университети, за които зная, че са качествени са класирани по-назад от други, за които не съм чувала изобщо (или съм чувала не особено добри отзиви).
Лаура
Lub0 написа:На кое място са МЕИ-то и СУ-то, че неможах да ги намеря нещо...
Shtoto gledash nevernata klasatsia,,,tia ot ching chang chong nadali sa chuvali za Alma Mater...da ne govorim za VMEI...
A do sega praktikata mi e pokazala che kogato niakoi si pravi klasatsia za neshto, to e predimno da se opita sam sebe si da ubedi kolko e prav :idea:
Lub0 написа:На кое място са МЕИ-то и СУ-то, че неможах да ги намеря нещо...
Good question, Lubo!
Bravo, che si imame celi 4 universiteta sred nay-dobrite i specialni pozdravleniya za vsichki ot Quebec, osobeno za Sttoo i drugite, koito uchat v McGill!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид