Vij K,vseki si ima svoi pat,az za drugite nemoga da bada otgovorna.Prozedurata na4alnata za izpitite,koito ti se nazna4avat,zavisi ot predmetite koito si vzemal v universiteta i 4asovete koito ima6.Nazna4avaneto na samite izpiti sa6to moje da otneme vreme zavisi dali 6te ima svobodni mesta,za izpitite koito sa ti nazna4ili,te sa individualni,no sas sigurnost ima statiki obiknovenno i orazmeriavane ako mn si zainteresovana.Kato ti pristignat rezultatite,ti stava6 inj in training abtomati4no,ako raboti6.Ima edni mnogo podrobni formuliari kadeto ti se opisva staja mn podrobno ot Ca i predi.Sled okolo 6 meseza darji6 izpiti za etika i ne6to kato pravo da sa sigurni 4e si naiasno kakva otgovornost nosi6.Hodi6 na edni priatni seminar4eta deto uj ti raziasniavat.Sled vaprosnata etika si polu4ava6 lizenza.Da sam pisala ne6to za Ontario v postingite si,ne sam vidiala.Pisala sam,4e v razli4nite provinzii,moje da e razli4no.A 4e vseki triabva da se obra6ta kam ofizialnite dokumenti,a ne da slu6a vse mn razbira6ti balgari.Pak ti kazvam nai-obi4am da mi kazvat nemoje!kade sa mi postingite,neznam,tova li ti e problema?krimon написа:Ако искаш да помогнеш с информация - помогни, а не препращай към официални сайтове.ka написа:Za tova koeto sam napisala garantiram i savetvam vseki zdravo misle6t 4ovek,prosto da se zapoznae dobre s saotvetnite iziskvania na vsiaka bran6ova organizazia,za saotvetnata provinzia.Prosto otiva na saotvetnata straniza v internet i 4ete.Aman ot "kompetentni" i nai-obi4am da mi kazvat kakvo NEMOJE.krimon написа:Да кажат инженерите във форума, които работят като инженериka написа:krimon написа:За мен има нещо "нередно" (меко казано) в изложението на автора ... по-горе казах, че 70-те хиляди годишно за начинаещ инженер са мираж, даже и в Онтарио. Човекът, който е писал книгата е работил като разносвач на пици докато си приравни образованието, /около 4 години - Иванко да ме поправи ако не съм разбрала, като междувременно е живял/работил в Щатите година и нещо?/ и после евентуално си е намерил веднага работа като инженер и е почнал да взема въпросната заплата. Тук, след като си вземе професионалните изпити и му признаят образованието, инженера започва като джуниър и трябва да натрупа най-малко 3 години стаж, за да почне да работи наистина като инженер и да получава доста по-малка заплата от цитираните 70-те хил., т.е. липсва професионалният опит в Канада, който за 2-те му оставащи години не е направил. Който работи в Канада му е ясно, че максимумът на отпуската в началото е 2 седмици, а със запазена 2-ра работа не го виждам авторът как е успял да види почивка, най-красивите места в света, лукс и т.н. Може би е виждал през вратата луксът в къщите където е носил пиците от любов към този вид работа![]()
![]()
Изобщо няма нищо нормално във факта, да обясняваш как умееш да почиваш, най-красивите места в света и да се радваш на лукс и в същото време да бачкаш нон-стоп на 2 места, да обясняваш как не ти се мият чинии в къщи и как пиците са качествена и вкусна храна. Доколкото си спомням има ресторанти, барове, начини да се запознаеш с други хора ако си ерген: клубове, спортни зали, ски-курорти и т.н., вместо да гризкаш пици и да общуваш с лукса заради бакшиши. Абсолютна мистерия как е успял да обиколи Канада и Щатите с това натоварено ежедневие.
Samo se 4udia za6to pi6ete ne6ta s koito ne ste zapoznati,za da striaskate horata koito idvat nasam ili za da se pravite na vajni i razbira6ti?
Vaprosnite izpiti zaedno s rezultatite izlizat za 6 meseza,prez tova vreme ne e nevazmojno da se raboti kato injiner,stiga da ima6 nujnia opit,ta bilo to i ot BG.Ako go ima6 poviarvai mi vaob6te ne po4va6 s zaplata na junior,a vzeme6 li lizenz zaplatata ti moje da sko4i i nad 70.Za trite godini deto si pisala,niamam dumi,triabva ti SAMO 1 godina opit v Ca,za da vzeme6 lizenz.Osven ako ne si se diplomiral neposredstveno predi da doide6 i niama6 nikakav opit ot BG.Mejduvremenno v mnogo firmi otpuskata e 3 sedmizi(tova moje i na intervuto da si go ugovori6) i ima opzii overtime da si go vzema6 kato otpuska sa6to.Ama na teb neviarvam da ne sa ti izvesni tezi raboti.......![]()
Например, ти, ка, би било интересно да се разбере от извора истината
Kolkoto do men,ne smiatam 4e tuk e miasto za razni drebni drazgi,trudno moje da me zasegne6.Misleh 4e tuk pomagate,ama moje i da ne sam razbrala pravilno...............
Mejduvremenno,ako si rabotil po spezialnostta si,moje i da ti se priznae nai-mnogo 1 godina staj predi da si se diplomiral dori.I mnogo drugi raboti mogat da se pro4etat,taka 4e savetvam zainteresovanite,da se zapoznavat ot izvora,t e ot ofizialnite razporedbi na saotvetnite organizazii.
На л.с. имам потвърждение на думите си от професионален инженер в Онтарио, който работи там от много години. Негово право е да не иска да се афишира във форума.
Аз самата не работя като инженер, но имам двама роднини в Канада /един в Квебек, втори в Онтарио/, които са точно в тази област - строително инженерство и имам някаква представа. Заблудена не съм, а ти всъщност нищо не казваш. Кажи в прав ред: работиш ли в Онтарио като инженер, процедурата ти по приравняване беше ли 6 месеца и започна ли с 70 хил. след 1 година канадски опит ?
П.П. Също ми е интересно къде са 18 от 20-те ти постинга в бгканада ?
Za vseki slu4ai moga da te ubedia,tam niama da nameri6 ni6to po-vaprosa koito diskotirame,6toto prosto ne sam pisala.Ne mi se spori s takiva znae6ti kato tebe!