Бивш имигрант написа книга

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
canat

Мнение от canat »

Ivanko, ti namirash li niakakvo nesaotvetstvie mezhdu mneniata v knigata i tezi vav foruma?
i...kakvo ti napravi nai-goliamoavpechetlenie ot knigata?
Аватар
dexter

Мнение от dexter »

canat написа:Ivanko, ti namirash li niakakvo nesaotvetstvie mezhdu mneniata v knigata i tezi vav foruma?
ti da ne mislish,che q e chel?
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

dexter написа:
ti da ne mislish,che q e chel?
Да чел съм я. Книжка от 128 страници не изисква кой знае какви усилия за да бъде прочетена :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Atilla

Мнение от Atilla »

Е по-големи глупости никъде не можах да прочета от написаното в тази тема!
Чудя се как може живеещите в Канада в момента да си губят времето като се логват тук и да пишат милиони думи за книжлето на някакъв пльошко. Видяхме го при Милен Цветков, писано е за него достатъчно, разбрахме че е zero.
Вие нямате ли други ангажименти, или после пак някой ще ви бъде виновен за неуспеха?
Този форум аз лично го възприемам като средство за полезна комуникация, моля не го упорочавайте.
Успех
1) 19.10.2006 - DCS до Виена с UPS
2) 20.11.2006 - Accusé de réception
3) 22.01.2007 - Доп. документи за език
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Atilla написа:Е по-големи глупости никъде не можах да прочета от написаното в тази тема!
Чудя се как може живеещите в Канада в момента да си губят времето като се логват тук и да пишат милиони думи за книжлето на някакъв пльошко. Видяхме го при Милен Цветков, писано е за него достатъчно, разбрахме че е zero.
Вие нямате ли други ангажименти, или после пак някой ще ви бъде виновен за неуспеха?
Този форум аз лично го възприемам като средство за полезна комуникация, моля не го упорочавайте.
Успех
От заключението :

Може би от някои моменти в книгата сте останали с впечатлението, че наблягам предимно на непривлекателните факти от живота в Канада и изобщо в Америка. Аз не мисля, че е така. Просто исках да ви запозная с моята гледна точка, която съвсем не е единствена.
Определено мога да кажа - гордея се че съм канадски гражданин. Там придобих увереност в себе си и научих много - да се боря, да оцелявам, да работя, опознах наистина луксозния живот, обиколих Канада и САЩ, ходих на почивка на най-красивите места в Света....

Не съжалявам че заминах за Канада и прекарах там над 6 години от живота си, нито че се върнах в България.
Мисля че сега вече разбирам старите български имигранти които казват: "Вместо да емигрирате, вложете силите си, за да направите България по добра. На това повечето българи обикновено отговарят : "А ти защо не се върнеш, а стоиш там?". После може да добавят и нещо от сорта на "смотаняк", но това са подробности.....

Канада е една фантастична страна. Тя е моята втора родина, дала ми е много и аз я обичам от цялото си сърце. Повече от Канада обаче обичам България....
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

canat написа:Ivanko, ti namirash li niakakvo nesaotvetstvie mezhdu mneniata v knigata i tezi vav foruma?
Трябва да ти кажа ,че има много съответствия е много несъответствия, както междувпрочем е при всяко разискване във форума на този вечен въпрос - Канада-сатава ли/не става ли?
Силно казано е ,че съм впечатлен от книгата, но определено има някои интересни страни в описанието. За мен най-голям интерес представляваше описанието на това как се работи в Канада, ценностна система, отношение към образованието и пътят на имигрантите.
По-нататък ще пусна още цитати. Дано само темата да не стане поле на лични нападки и обиди, че като гледам май натам е тръгнала.
Зорка

Мнение от Зорка »

Не че правя сметки на хорските пари,ама е много интересно с 70000заплата"опознах наистина луксозния живот" и т.н. в тоя дух.
И накрая без патриотичното"вложете силите си да направите България по-добра", не може.Ух,разплака ме :cry: :cry: :cry:
И за втората родина -странно,винаги съм си мислила,че родината/или Родината/е само една.
Иванко,много е забавно,продължавай ,моля!
Между другото,този автор не е ли от Ст.Загора?Някакси загорски ми звучат писанията за обиколките на Канада и САЩ,луксозния живот,най-красивите места в Света.Нищо лошо не влагам,домиля ми!
Последно промяна от Зорка на Сря Дек 27, 2006 9:43 am, променено общо 1 път.
NaviD

Мнение от NaviD »

Понеже чета книгата в момента и не съм свършил, само мога да кажа, че след всички прочетени теми от сорта Бг с/у Канада има и нови моменти, които поне досега аз не съм чел и чувал. За да добият представа тези, които още не са я чели, ще кажа, че звучи като не най-лошите, но определено негативни мнения за Канада. Например на filipne, bateto, Joy ( напоследък ) и останалите, които доволно потриват ръце и казват " Вие елате само пък пак ще приказваме....".

В интерес на истината най-ревностно изтъкващите предимствата на Канада и нестъпвали там след като стъпят нещо доста скоростно спират да пишат, още по-малко да я хвалят.

Иванко 13, тия цитати предполагам ги набираш ти, за да ги постнеш?
canat

Мнение от canat »

as pak izkazvam blgodarnost na ivanko13 za tova , che si pravi truda da nabere vsichki tezi zitati. (ne go pravi za sebe si)
todor73

Мнение от todor73 »

Зорка написа:Не че правя сметки на хорските пари,ама е много интересно с 70000заплата"опознах наистина луксозния живот" и т.н. в тоя дух.
tova e subektivna precenka razbira se :D

triabvali sa mu na choveka 4-5 godini za da stigne do tam, sled 5 godini na social i raznos na pici pri godishen dohod 20000 - 30000 e normalno da se pochuvstva taka, da ne govoria pyk ako sluchaino doidesh ot kultovata bg, kydeto srednata rabotna zaplata e pod 300 lv na mesec (ne skachaite :D, po oficialna statistika)

verno che 70000 sa malko za takyv jivot, no kato znam kolko ot bulgarite tuk gi vzemat tia pari :wink: , i 70000 mogat da se priemat za luks, vypros na vkus :D

za men lichno 70000, sa si povod da ''udarish g.za v tavana''
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

За мен има нещо "нередно" (меко казано) в изложението на автора ... по-горе казах, че 70-те хиляди годишно за начинаещ инженер са мираж, даже и в Онтарио. Човекът, който е писал книгата е работил като разносвач на пици докато си приравни образованието, /около 4 години - Иванко да ме поправи ако не съм разбрала, като междувременно е живял/работил в Щатите година и нещо?/ и после евентуално си е намерил веднага работа като инженер и е почнал да взема въпросната заплата. Тук, след като си вземе професионалните изпити и му признаят образованието, инженера започва като джуниър и трябва да натрупа най-малко 3 години стаж, за да почне да работи наистина като инженер и да получава доста по-малка заплата от цитираните 70-те хил., т.е. липсва професионалният опит в Канада, който за 2-те му оставащи години не е направил. Който работи в Канада му е ясно, че максимумът на отпуската в началото е 2 седмици, а със запазена 2-ра работа не го виждам авторът как е успял да види почивка, най-красивите места в света, лукс и т.н. Може би е виждал през вратата луксът в къщите където е носил пиците от любов към този вид работа :rotfl: :rotfl:

Изобщо няма нищо нормално във факта, да обясняваш как умееш да почиваш, най-красивите места в света и да се радваш на лукс и в същото време да бачкаш нон-стоп на 2 места, да обясняваш как не ти се мият чинии в къщи и как пиците са качествена и вкусна храна. Доколкото си спомням има ресторанти, барове, начини да се запознаеш с други хора ако си ерген: клубове, спортни зали, ски-курорти и т.н., вместо да гризкаш пици и да общуваш с лукса заради бакшиши. Абсолютна мистерия как е успял да обиколи Канада и Щатите с това натоварено ежедневие.
Последно промяна от krimon на Сря Дек 27, 2006 11:09 am, променено общо 1 път.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Atilla написа:Е по-големи глупости никъде не можах да прочета от написаното в тази тема!
Успех
Ми освен ти като по-отворен да ни кажеш с кво да се занимаваме за да е по вкуса ти не виждам друго кво можеме да направиме за сега.
А темата щом ти се вижда глупава що не спреш да я четеш и да отидеш на друга?
Книгата не съм чел ма тоя не ми се вижда въобще да е пльошко ( макар че не ми е ясна тая дума ма мисля че не е положителна ), напротив, много ме кефи ( прекалено дълго ше е да обяснявам тука защо ).
Та не се коси, ще видиме и тебе кво ше постигнеш и за колко време след като дойдеш тука и кво ше говориш за Канада след като ти даде дървото -:)
Успех.
:beer: :beer: :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

NaviD много си прав относно кво става с почитателите на Канада след като дойдат тука и изядат дървото, аз съм един от тях, Канада вече не ме кефи ( от около 10 години насам ).
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

canat написа:as pak izkazvam blgodarnost na ivanko13 za tova , che si pravi truda da nabere vsichki tezi zitati. (ne go pravi za sebe si)
Аз също, темата много ме кефи.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

todor73 написа:
Зорка написа:Не че правя сметки на хорските пари,ама е много интересно с 70000заплата"опознах наистина луксозния живот" и т.н. в тоя дух.
tova e subektivna precenka razbira se :D

triabvali sa mu na choveka 4-5 godini za da stigne do tam, sled 5 godini na social i raznos na pici pri godishen dohod 20000 - 30000 e normalno da se pochuvstva taka, da ne govoria pyk ako sluchaino doidesh ot kultovata bg, kydeto srednata rabotna zaplata e pod 300 lv na mesec (ne skachaite :D, po oficialna statistika)
Напълно си прав, с малко желание след еди колко си години със 70 000$ на година ще си изплатил и луксозна кола и голяма къща та не виждам кво и е н азаплатата освен ако не пиеш, пушиш или не зимаш наркотици ( се скъпи "удоволствия" които аз не практикувам ).

verno che 70000 sa malko za takyv jivot, no kato znam kolko ot bulgarite tuk gi vzemat tia pari :wink: , i 70000 mogat da se priemat za luks, vypros na vkus :D

za men lichno 70000, sa si povod da ''udarish g.za v tavana''
Заключено