Зимуване на море
- Lyubima
- Обратна връзка:
Зимуване на море
Имаме желание в началото на януари да идем на море. За сега дестинациите са Доминика или Куба. Искам да помоля тези от вас, които вече са правили това упражнение да споделят някаква полезна информация. Пуснах тази тема и във форума за федералната част, но там коментарите вървят доста мудно. Предполагам, че има по-малко пишещи и затова се насочих тук, където винаги е имало разгорещени дискусии. И така, дайте някакви сайтове за търсене на изгодни предложения. Къде може да се търсят Last Minute оферти ? Има ли всъщност голяма разлика в цените на ласт минит и обикновените оферти? Какво е добре да се знае и да се има предвид, когато се отива на такава почивка? Изобщо всичко, свързано с такова мероприятие би ни било от полза. Ако има желаещи да направим група ще е още по-добре.
Сещам се за още няколко въпроса :
Какви допълнителни разходи можем да имаме там и с какво се плаща - кеш, кредитна карта, местна валута ... ?
Къде си оставяте колите при заминаване - на летището или у дома ?
Трябва ли да си правим някакви имунизации ?
Колко звезди минимум е добре да е хотела ?
Какво означават съкращенията, които срещам по сайтовете на компаниите : за стаите - sup, standart, eco, tropicale, vip-gard, royale , а също и à la carte restaurant ?
И още два според мен изключително важни въпроса:
- Трябва ли да си правим някакви застраховки или са включени в пакета? В случай на някакво заболяване или инцидент какви са възможностите човек да бъде лекуван на място - предполагам не много добри. В този смисъл питам за допълнителни здравни застраховки, защото тогава болния го транспортират за лечение в Канада. И още нещо - някои кредитни карти предлагат при закупуване на билет автоматична застраховка - имате ли представа кои карти предлагат такава услуга?
- Ние имаме само карти за sitizenship. Трябва ли да си вадим паспорти за такова пътуване или става с картите ? А може ли с международния български паспорт и какви недостатъци би имало това ?
Станаха доста въпросите и ще се радвам, ако си направите труда да ми отговорите на които можете, за което предварително ви благодаря.
Сещам се за още няколко въпроса :
Какви допълнителни разходи можем да имаме там и с какво се плаща - кеш, кредитна карта, местна валута ... ?
Къде си оставяте колите при заминаване - на летището или у дома ?
Трябва ли да си правим някакви имунизации ?
Колко звезди минимум е добре да е хотела ?
Какво означават съкращенията, които срещам по сайтовете на компаниите : за стаите - sup, standart, eco, tropicale, vip-gard, royale , а също и à la carte restaurant ?
И още два според мен изключително важни въпроса:
- Трябва ли да си правим някакви застраховки или са включени в пакета? В случай на някакво заболяване или инцидент какви са възможностите човек да бъде лекуван на място - предполагам не много добри. В този смисъл питам за допълнителни здравни застраховки, защото тогава болния го транспортират за лечение в Канада. И още нещо - някои кредитни карти предлагат при закупуване на билет автоматична застраховка - имате ли представа кои карти предлагат такава услуга?
- Ние имаме само карти за sitizenship. Трябва ли да си вадим паспорти за такова пътуване или става с картите ? А може ли с международния български паспорт и какви недостатъци би имало това ?
Станаха доста въпросите и ще се радвам, ако си направите труда да ми отговорите на които можете, за което предварително ви благодаря.
Money can't buy you happiness, but it does bring you more plesant form of misery.
Здрасти ЛЮбима,
Гледай сега, не си си свършила домашно. За да ти отговори някой на всицките ти въпроси, трябва да ти е агент, щото това си е време. Ти трябва да си направиш своето проуцване, да си направиш лист с въпроси и да отидеш в някоя агенция за отговори. На тях това им работата.
Има доста въпроси на, които трябва да си отговориш сама. Ето някои от тях:
- какво тоцно искаш от една ваканция. Тишина, дискотеки, безупрецно обслужване и т.н.
- какъв ти е бЮджета
- къде искаш да отидеш
Имай впредвид, це звездите на хотелите ги раздават, по брошурите, едно към гьотере. Аз проверявам звездите на хотелите само на expedia.ca . Те са най-консервативни, имат си даже и категория 4 звезди и половина.
И запомни най-важното:
Преди да платиш, ПРОВЕРИ какви са отзивите на хората,които са били там ( www.tripadvisor.com). Не мога да ти обясня колко полезен ми беше този сайт. Другото нещо, преди да платиш е - ВЗЕМИ поне 3 оферти за дестинацията, която си избрала. Цените ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще варират.
P.S. A la carte resraurant е противоположното на бЮфет. Демек, сядаш като културен цовек и си поръцваш на келнера.
Наздраве
Гледай сега, не си си свършила домашно. За да ти отговори някой на всицките ти въпроси, трябва да ти е агент, щото това си е време. Ти трябва да си направиш своето проуцване, да си направиш лист с въпроси и да отидеш в някоя агенция за отговори. На тях това им работата.
Има доста въпроси на, които трябва да си отговориш сама. Ето някои от тях:
- какво тоцно искаш от една ваканция. Тишина, дискотеки, безупрецно обслужване и т.н.
- какъв ти е бЮджета
- къде искаш да отидеш
Имай впредвид, це звездите на хотелите ги раздават, по брошурите, едно към гьотере. Аз проверявам звездите на хотелите само на expedia.ca . Те са най-консервативни, имат си даже и категория 4 звезди и половина.
И запомни най-важното:
Преди да платиш, ПРОВЕРИ какви са отзивите на хората,които са били там ( www.tripadvisor.com). Не мога да ти обясня колко полезен ми беше този сайт. Другото нещо, преди да платиш е - ВЗЕМИ поне 3 оферти за дестинацията, която си избрала. Цените ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще варират.
P.S. A la carte resraurant е противоположното на бЮфет. Демек, сядаш като културен цовек и си поръцваш на келнера.
Наздраве
- Lyubima
- Обратна връзка:
Здравей AlexAA, въпреки че си ми се накарал/а хубавичко също даваш и много полезна информация, за което искрено ти благодаря. Всъщност моите въпроси са за тези, които имат желание да отговарят и нямат за цел да нарушават спокойствието на никого. Който иска да пише и има какво да сподели - да заповяда
Ще се опитам да ти върна жеста без да имам нито грам лоши чувства към теб - буквичката "Ч" при мен се намира на средния ред, точно до големия клавиш ENTER
(някои използват и числото четири като не могат да открият тая буква, но "Ц" никак не звучи добре)

Money can't buy you happiness, but it does bring you more plesant form of misery.
Любима, аз имам як опит в тая насока ( благодарение на жена ми, вие жените много обичате да пътувате ).
Та ако седна да пиша тука ше пусна брада, ако искаш звънни на 514-989-8005 и с жената щи обадиме далаверите.
Ако искаш отиди да жидиш снимките от Мексико, Коста Рика, Тайланд, Сингапур, Индонезия, Вегас и т.н.
Чао & успех -:)

Та ако седна да пиша тука ше пусна брада, ако искаш звънни на 514-989-8005 и с жената щи обадиме далаверите.
Ако искаш отиди да жидиш снимките от Мексико, Коста Рика, Тайланд, Сингапур, Индонезия, Вегас и т.н.
Чао & успех -:)

Гледайки тази тема и http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=24200 явно няма да съм ти полезен.
Ако се вслушаш в съветите на Алексаа няма да сгрешиш.
Ти май си от този тип ползватели на форума които само търсят облаги, съвети .... и когато не им изнася казаното от другите са много люти.
Аз на твое място първо бих събрал пари за куфари и след това щях да се замисля за почивка, защото почивката за това е почивка за да се разтовариш в повечко лукс без да мислиш колко ще похарчиш. Тогава има ефект от нея, а другото е излишно натоварване на нервната система ......
Всяко нещо идва с времето си!

Ако се вслушаш в съветите на Алексаа няма да сгрешиш.
Ти май си от този тип ползватели на форума които само търсят облаги, съвети .... и когато не им изнася казаното от другите са много люти.
Аз на твое място първо бих събрал пари за куфари и след това щях да се замисля за почивка, защото почивката за това е почивка за да се разтовариш в повечко лукс без да мислиш колко ще похарчиш. Тогава има ефект от нея, а другото е излишно натоварване на нервната система ......
Всяко нещо идва с времето си!

I'm stupid, don't listen to me
- Lyubima
- Обратна връзка:
Много е хубаво, че има и такива ползуватели на форума като ovni които да ни развеселяват с постингите си, иначе до къде щяхме да стигнем като нямаме достатъчно пари, за да си ги пилеем на воля
Благодаря ти приятелю, че рифрешваш темата. Може би щях да възприема написаното от теб по друг начин, ако не бях обърнала внимание на подписа ти (I'm stupid, don't listen to me) 

-
- Lyubima
- Обратна връзка:
Въпроса с куфарите е решен - купихме от Costco един комплект, така че вече споко
Имам два нови въпроса :
- Може ли с картите за ситизеншип да излезем и да влезем в Канада (имам предвид без паспорти) ?
- Има ли акули по крайбрежието на Куба и Дом.р-ка ?

Имам два нови въпроса :
- Може ли с картите за ситизеншип да излезем и да влезем в Канада (имам предвид без паспорти) ?
Български паспорти нямате ли? Това което знам със сигурност, че става без проблем е български паспорт + ситизеншип карта.Lyubima написа:Въпроса с куфарите е решен - купихме от Costco един комплект, така че вече споко![]()
Имам два нови въпроса :
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин